Kolik svatebních koláčů objednat?

Kolik byste doporučili objednat koláčků pro cca 30 osob na hostinu + do výslužek k oznámení? S oznámením budeme dávat asi jenom nejbližší rodině (rodiče, prarodiče + do práce). Nemám vůbec představu a všude uvádějí množství na kila (kolik kusů koláčů je cca 1 kilo?).
Odpovědět
Jak velké koláče budete mít? Na Moravě jsou třeba velké jako dlaň. :-D Třeba si zjist, kolik gramů má jeden koláček a z toho si vypočteš kolik přibližně jich bude do kila.
Odpovědět
@radkaja zatím vůbec netuším, jsem z Ostravy a svatební koláče jsem tady viděla už v nejrůznějších tvarech a velikostech :-) ale celkem se mi líbí mini koláčky, je to i skladnější oproti těm klasickým velkým :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@agtari To máš různé, není koláč jako koláč, někde se pečou malinké nehet a někde mají i 5cm v průměru. My jsme měli něco mezi, asi 2-3 cm v průměru, kulaté a máčené v másle s rumem. Bylo jich asi 80 do kila. Výslužky jsme nedělali, ale na samotnou svatbu jsme jich objednávali 10kg (svatba o cca 50 lidech). Byly vynikající, takže se skoro všechny snědly :-) A to jsme měli dost i jiného sladkého. A další koláčky jsme dávali už i předem s oznámením, do košíčku se jich vešlo asi 15 a košíček byl pro dvojici. Do práce jsem já nesla dvě kila, manžel kilo.
Odpovědět
Ahoj, taky jsem to teď řešila a cukrárny měli napsaný, že z jedné dávky (z 1kg mouky) je cca 120-140 ks koláčků.
Odpovědět
holky, díky :-) kolik kousků na osobu jste dávaly do výslužek při roznášení oznámení a pak na svatební stůl?
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky, na osobu se většinou počítá 5-10ks koláčků + výslužka, do které můžete dát krom koláčků cukroví a taky záleží jak velká je krabička na cukroví. Chystala jsem krabičky kde se vejde kolem 15ti koláčků
Odpovědět
@agtari Ahoj, právě v neděli jsem todlento řešila a celé odpoledne se snažila dopočítat nějakého výsledku :-)) Nakonec jsem to vymyslela, že na osobu dám 5-6 koláčů...Z mojí strany mám pozvaných 30 lidí, plus dávám koláče i do práce, sousedům a rodině, co není zvaná na svatbu a mám objednaných 500 koláčů.
Odpovědět
Profilova fotka
Milé nevěsty, na hostinu počítejte s 3-5ti koláčky (18-20g) na osobu, do výslužek musíte každá sama usoudit, kolik koláčků budete do krabičky dávat. Každá výrobna by Vám měla poradit, kolik se do krabiček jejich koláčků vejde.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?