Kolik svatebních dortů? Máte zkušenost?

Holky, potřebuju poradit, na oslavě budeme mít 30 hostů, původně jsem chtěla jeden třípatrový dort, ale pak přišla snoubencova babička s tím, že je to málo, že by to chtělo dva ( tři patra ) , aby se ještě kousek dortu mohl dát do výslužky... :-S Upřímně, dva dorty bych uvítala, jelikož s ženichem se tak nějak shodneme jenom na medovníku, ale pořád si říkám, že nám toho tuny zbydou... Máte zkušennosti? Ocenila bych rady, jsem nahlodaná.... :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Málo to rozhodně není. My měli asi 40 lidí a z třípatrového dortu 1 patro celé zbylo... Jestli budete dělat výslužky, tak vím, že se mě cukrářka ptala, jestli je budeme dělat, ona na to udělá speciální dort a přímo by nám výslužky i s tím kusem dortu nabalila... Jestli je budete dělat sami, určitě něco z těch 3 pater zbyde a k tomu bych přidala ještě 1 kulatý dort. Záleží, jestli do výslužek budete dávat každému čtvrtku dortu, nebo tak 2 kousky ke kávičce... Ale ne každý si ten dort dát... Stejně tak, jako jsem objednávala 40 porcí guláše a ještě 20 porcí nám zbylo...
Odpovědět
Profilova fotka
tak my měli 30 lidí měli jsme dort 2 patra a bylo to akorát.... Myslím že dva třípatrové je moc.
Odpovědět
Profilova fotka
Já budu mít jeden hlavní svatební, ten je třípatrový. Budoucí tchýně si prosadila, že dostaneme další dort od ní, no a pak jsou ještě ty menší dorty děkovací....Mám v tom chaoz :( Ale budeme dělat výslužku, tak snad nic moc nezbyde :)
Odpovědět
Profilova fotka
Já už přesvědčila přítele, že dělat několik velkých dortů mi připadá jako šílenost, když bude po obědě raut a nikdo nebude jíst vše a vyhazovat se mi nic moc nechce tedy. Takže budeme mít jako svatební dort cup cakes, vršek vcelku pro symbolický rozkrajování jako dezert po obědě, pak ty mini dortíky cca 20kousků na zobání během odpoledne/večera kdo by měl zájem a další necháme spešl připravit do výslužek. K tomu necháme udělat jednopatrovej marcipánovej kdyby někdo upřednostnil spíš to před ovocem a čokoládou :) Jestli se u vás někdo bojí, že to bude málo, tak bych spíš volila minizákusky, protože dortem se nemusíte trefit každému do chuti a v zákuskách si určitě vybere každý to svoje :) Ještě u nás se případný nedostatek kalorických bomb bude řešit spoustou ovoce a čoko fontánou, to myslím v létě přijde víc vhod než těžký dort :)
Odpovědět
My sme mali na svadbe parížsky dort z pravej šlahačky, takže patrový dort by z nej byť nemohol. Vyriešili sme to tak, že sme symbolicky rozkrojili dortu v tvare srdca, a hosťom sme potom nosili tú istú dortu len v roláde (asi 12 ks rolád), ktorá už bola dopredu naporcovaná.
Odpovědět
ahojky, měla jsem lidí skoro 40, a třípatrák stačil.. zbylo mi skoro celé dolní patro.. Do rezervy jsme měli ještě dvě rolády, tak to můžeš řešit nějak podobně.. Ale málo to určitě není :-)
Odpovědět
Profilova fotka
my jsme měli do výslužek malé dortíky, které jsme pekly. Na hostině byl jeden dort (3 patra) každé pato bylo uplně jiné. V cukrárně se nás paní ptala pro kolik je to lidí a podle toho ho udělali velkej. Výslužky jsme měli už hotové den předem a pak už jsme je v hospodě rozdávali svatebčanům při odchodu.
Odpovědět
Já byla na svatbě budoucí švagrové, bylo nás tak 35. Dort byl jeden a upřímně, byli jsme všichni tak přežraní, že kdyby nebyl dort žádný, vůbec bych se nezlobila. Měla jsem jen ze zdvořilosti fakt malý kousek a nebyla jsem sama. Do výslužky jsme dostali hlavně koláčky a zbylé sýry (mňam) a to jsem ocenila. Dostali jsme i zbytek dortu ale co se mě týče, já ty dorty z výslužek stejně vždycky vyhodím (ups:-D ). Člověk je přejedenej ještě ze svatby a navíc než to donesu domů tak se to rozpatlá a fujky...:-D Když už, tak se podle mě hodí minizákusky...:-)
Odpovědět
Profilova fotka
měli jsme 50 lidí a dort jen jeden třípatrovej cca 10 kg těžkej. Porce byla na hostině pro každého a ještě 3/4 spodního patra zbylo, takže jsme to rozkrájeli do výslužek. Ale jinak jsme do výslužek dávali spíš koláčky a zákusky, dort ne. (ten jen proto, že zbyl).
Odpovědět
Profilova fotka
Nás bude cca 28 osob a budeme mít jeden čoko dort a jeden cheesecake a to bude asi vše (+ trochu koláčků samozřejmě). Nemáme klasickou hostinu, takže nejdřív bude raut a pak grilování, tak nezbývá moc času na sladký a hodně našich hostů jsou pivaři, takže počítám, že dort nebudou vůbec jíst.
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj, my budeme mít taky 30 lidí na hostině a určitě budeme nechávat dělat pouze jeden dort, také tři patra. Další dorty - ani pro rodiče dělat nebudem. I tak si myslím, že hodně zbyde. Když si vezmu, že se člověk sladkého strašně rychle přejí, a ještě tam bude cukroví, koláčky.. tak toho bude až nad hlavu. :-)
Odpovědět
Dort určitě chci spíše menší jednopatrový. Pro 20-30 lidí to určitě bude stačit. Žádné další děkovací atd. nechci, stejně by zbyly a to nechci. Na stolech budou koláčky a minizákusky a jako výslužku chci dávat minidortíky od Hájka a Boušové.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Měli jsme 4 patrový dort a cca 40 osob každý měl kousek ke kávě a pak každý do výslužky a my jsme měli půlku jednoho patra doma pro nác :) ale dostali jsme od babči jeden dvojsrdce a ten jsme taky rozkrájeli.Takže jeden hlavní velký dort (3poschodí) by měl na 30lidí stačit :)
Odpovědět
Ono hodně záleží na velikosti dortu. Není třípatrový a třípatrový---Jeden může mít 12 kg, ale třeba i 5 kg. . Počítá se tak cca 150 g na osobu. posílám tip http://www.e-dorty.eu/c/index.htm
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?