Kolik objednat cukroví??

Ahoj, chtěla bych poradit, kolik kilo cukroví (drobné cukroví) by jsme si měli objednat na svatbu. Budeme mít 90 lidí. Koláčky a dort si budeme péct doma. Děkuji za rady :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Nám bylo doporučeno maximálně 5kg pro 35 lidí, takže 9-10kg? Ale taky jde o to, jak moc se u vás jí sladké a jestli chcete i do výslužek :-)
Odpovědět
Díky, do výslužek právě nechceme. Tak objednáme max 20kg. Paní nám právě říkala 35-40kg, což mi přišlo strašně moc.
Odpovědět
Profilova fotka
@j_a To mi připadá taky strašně moc. Já osobně, co jsem byla na svatbách, jsem se pustila spíš do ovoce, sýrů a takových "lehčích" věcí, ono toho sladkého stačí pár kousků a člověk má dost, většině lidí stačí i ten dort. :-D Těch 20kg si myslím musí stačit, řekla bych, že vám i dost zbyde, ale lepší mít zbytky z 20kg než ze 40kg :-N
Odpovědět
@knedlinka To je pravda. Tak díky moc za pomoc v rozhodování :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@j_a Není zač, ať vám to dobře dopadně :-)
Odpovědět
Já souhlasím s Knedlinkou, přijde mi to šíleně moc... zvlášť když to je jen cukroví a koláčky a dort do toho nepočítáte a nechcete na výslužky. Vzala bych tak 10kg být tebou - to je taková "zbytná" věc - když se to náhodou sní, tak se svět nezboří. Jinak my jsme vycházeli tady z tohoto návodu, sice je to na koláčky, ale ta gramáž by šla použít: http://www.svatebnikolackypraha.cz/ko...
Odpovědět
Profilova fotka
My máme 62 lidí, 11kg. Zbytek se sní případně ráno, polovina hostů jsou Slováci, tže přespávají :-D
Odpovědět
@knedlinka Díky, snad jo. :-)
Odpovědět
@shigella Já bych vzala míň, ale přítelovi se to zdá málo. Ale chci dělat velký dort, z něhož bude cca 90 porcí, takže cukroví bude až, až.
Odpovědět
@belmonka Taky u nás bude polovina hostů přespávat, takže ráno se do dojí ke snídani :-). A kdyžtak potom každému zabalíme domů :-)
Odpovědět
@j_a přítel se beztak těší, že zbyde a že to pak bude moct dojídat. :-D ale ne, však jestli máte strach, tak vemte více a sní se to druhý den k snídani a nebo nejbližším nabalíte sebou.
Odpovědět
@shigella Asi to tak uděláme. Vezmeme kolem 20kg a co zbyde se rozdá nebo dojí ráno. A když nezbyde, tak tím líp :-D
Odpovědět
Článek se načítá
@j_a a jaké máte druhy cukroví všechny, jestli se můžu zeptat? :-)
Odpovědět
@shigella Ještě jsme se úplně nedomlouvali. Paní dělá trubičky, věnečky, laskonky, štafetky, ořechová srdíčka, linecké a kokosové mušličky a ještě nám říkala nějaké roládky. :-) Potom budou koláčky a upeču dort. Já myslím, že bude sladkého až dost :-) Co máte za cukroví vy?? :-)
Odpovědět
my teda sladke budeme mit, ale neprehanela bych to, vetsinou se ji maso, sladke se preci jen nehodi k pivu (celkove k alkoholu), ohledne vahy nevim, kdyz jsem se ptala, ze by nam udelali kolacky, tak rikal minimalne 1000ks, do vysluzek a na plac, ale ma babicka mi oznamila, ze musi byt domaci, takze budeme delat domaci, ale kolik kg nevim... do vysluzek budu pridavat pernicky a linecke, to bude taky na placu, pak jestli nekdo upece z kamaradu buchty (tvaroh, mak, povidla), strudly a makronky, tak to bohate staci, ja si dam ten den radsi maso nez sladke :-)
Odpovědět
@pajita Přesně tak, raději maso než sladké. :-)
Odpovědět
@j_a pises o cukrovi a vyjmenovala jsi zakusky...to ti staci max deset kilo... At tak nebo tak. Nikdo to beztak skoro neji. Kazdy sahne po necem na slano kor pres leto. ;-)
Odpovědět
@1adriana1 uvidíme, času na rozhodování je naštěstí zatím dost ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?