Kolik minizákusků pro 25 lidí na den? Bude 3patrový dort

Bude stacit tak 60?
Odpovědět
Počítala bych aspoň 4-5 na osobu.
Odpovědět
@majkll ano, to jsme počítali taky 4-5 na osobu, a nakonec jsme je všechny do jednoho rozdávali druhý den do výslužek... nikdo to nejedl, dokonce ani dort nejedli :-D
Odpovědět
Profilova fotka
počítáme 4 minizákusky na osobu ... ale objednané ... maminy budou péct ještě zákusky, které umí ,... teda ... já jím řekla ať je upečou
Odpovědět
@pupickova Je to těžké. Kdybyste to cukroví neměli, tak by všichni chtěli. řekla bych, že je lepší mít a potom to rozdat:-)
Odpovědět
@majkll jak jinak :-D Zákon schválnosti prostě funguje :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Já u zákazníků počítám většinou tak 2-3 na osobu a za 3týdny se žení brácha,tak sjme se snevěstou shodly taky že ty cca 3 budou stačit.Taky budou mít ještě 3 patrový dort a cukroví na stole. Takže těch 75ks bude stačit 100% ;-)
Odpovědět
tyyyy jo, tak já mám asi úplně špatný odhad... :-) :-) já myslela tak 8 - 10 na osobu, s tím že bychom brali 10, aby zbylo i na nedělní ráno k snídani.... dort samozřejmě mít budeme, ale jinak nic sladkého nee :-)
Odpovědět
@kikik28 tady se taky počítá 8-9 na osobu
Odpovědět
tak u nás se počítá 1ks od jednoho druhu do krabičky + koláčky (dáme 6ks) a na hostinu se počítá 8-10ks zákusku na osobu a 10 ks koláčků. je mi jasný že zbyde, ale krabičky nebudu dávat našim (mám početnou rodinu a i od ženicha, takže se to pak rozdá jim a za měsíc máme hody, tak se to využije :-D )
Odpovědět
Tak já jsem si objednávala 3 ks na osobu a bohatě to postačí. Do krabiček budu dávat koláčky a na hostině budou koláčky,minizákusky, babička upeče věnečky, já kremrole a pak bude svatební dortík:) Takže sladkého až až:)
Odpovědět
@mslaba no a počet toho sladkého (ať už kremrole, věnečky, minizákusky apod) na osobu jen na hostinu? :-) jestli to nemáš spočítaný tak v poho.. :-) nechci toho mít zbytečně moc, ale zas aby nechybělo :) :) :)
Odpovědět
Nechcu Vám do toho moc kecat, ale 3 zákusky na osobu? My měli velkou svatbu, hromady koláčů i zákusků. Asi by vás piclo, ale koláčů jsme měli přes 3000 ks jen z naší strany a zákusků od cukrářek cca 600 ks + mnohonásobek domácích :D ty vaše počty by byly jen tak na vynášení před barák, když čekali na nevěstu :D Na hostinu nám bylo řečeno, že máme vzít 1 krabicu koláčů + 2 krabice zákusů na 25 osob. :) Zbylo, to je pravda, ale 3 zákusky na osobu je málo, hodně málo :D Těch 10 si myslím, že je akorát, lepší, když zbyde, než když už se na stůl nic nedoplní, aby Vás nepomluvili... Hodně záleží, odkkud jste, v Praze se na stůl moc nedává, ale když přijede na svatbu na jižní Moravu, tak jsou talířky stále plné :) Kecat vám do toho nebudu, každý kraj, jiný mrav. Je to na uvážení každého, vy svou rodinu znáte, svatbu v okolí už určitě někdo měl, zkuste se ho zeptat, kolik potřeboval.
Odpovědět
@miskuli to si dají ke kafi a pak už nemají šanci na sladké? :-D to je strašně málo :-( aspoň 7 zákusků a 7 koláčků na osobu na stoly :-)
Odpovědět
taky mi to přijde málo, nás bude něco přes 30 a minidezerty mi vychází tak 15ks na osobu, možná i víc, když zbyde tak se rozdá a dám si do mrazáku, k tomu ještě dort a čokoládová fontána, raději víc než se dívat trapně na prázdné talíře :-D
Odpovědět
Myslím, že dost záleží na tom, jak bude celá svatba probíhat. A jak @ifici píše, co je v daném kraji zvykem. Pokud se "vynáší před barák", v kolik hodin je obřad, jak dlouho bude hostina atd. Osobně si myslím, že 3 - 5 ks minidezertů na osobu bohatě stačí, za minidezerty nepovažuji "čajové cukroví", takové ty srdíčka a podkovy z lineckého apod. Minidezert jako mini zákusek. My k tomu budeme mít koláčky (5 ks na osobu) a frgály. Ještě budou dva dorty (ne patrové, ne potahované marcipánem či fondánem). Nechci rozdávat po svatbě zbytky ani nic zamrazovat. Navíc známe své hosty, od toho se dá taky odrazit....
Odpovědět
@majanax zase k pivu a vinu lidi zakusky jist nebudou a ke kafi bude dort, tak nevim, ale myslim ze 3 na osobu bude postacujici, nase rodiny zas tak na sladky nejsou a k alkoholu budou spis jist neco slaneho, ale diky za rady ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
@kikik28 tak kremrolí bude 100, věnečků 150, minizákůsků také 150, dort třípatrový velký a ještě budou 4 šišky štrůdlu. Je to jen na hostinu, takže si myslím, že v pohodě. Dalšího jídla tam bude také hodně a předpokládám, že bude teplo a sladké moc nepofrčí.
Odpovědět
@mslaba já bych teda volila místo 150 ks jednoho druhu 5 různých druhů po třiceti ks. Myslím, že pak to zůstává když je malý sortiment. Já třeba nemusím ani kremrole ani věnečky pak lehko vznikne situace, že se sladké nejí.
Odpovědět
@majanax Ono to tak je, zvolila jsem 5 druhů po 30.
Odpovědět
@mslaba máš tu ale napsané věnečků 150 :-(
Odpovědět
Profilova fotka
no když řeším objednávku s nevěstou a větsinou je u toho i její maminka(ženichovi to bývá jedno jak jsme zjistila :-D )tak taky říkají,že jim ty cca 3ks na osobu budou bohatě stačit s tím,že na stole je ještě dort,cukrovía někdy si berou ještě rolády.CHlapi to sladké jedí málokdy,ti radši maso :-D POkud chtějí minizákusky i do výslužek,tak pak počítám cca 4-5ks na osobu.Tady na severu se to sladké jí v menší míře,obzvlášt v létě :-) Ale na jiu máme rodinu a vím,že tam je to jiné :-)
Odpovědět
@miskuli ahoj my měli 27 lidí a měli jsme 8 druhů mini zákusků po 30ks. Dohromady tedy 240ks. Zbylo nám jich cca 15 ks. Plus měli jsme 3 dorty a z toho jeden tří patrový a snědl se cca jeden celý dort a ani né půlka třípatrového dortu.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky holky, tak mám čerstvou zkušenost s cukrovím a minizákuskama na svatbě. My jsme měli třípatrový svatební dort, tři rolády, jeden dort mimo na raut, minidezertíky v kelímkách a cukroví na stolech. Svatební dort se nedojedl, z rolád se snědla tak jedna, dort na rautu byl netknutý a ze 70 kousků minizertíků v kelímkách se snědlo tak 20 ks. Měli jsme 50 lidí a opravdu se to tolik nejedlo, tak to nepřehánějte. :-)
Odpovědět
@majanax aj, tak to jsem si ani nevšimla, omlouvám se
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?