Kolik by tak mohly vážit tyto svatební dorty?

Profilova fotka
Ahojte holky nemáte tušení kolik by mohly vážit asi tak tyto dorty??? Děkuji :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Každé to srdíčko pokud má okolo 22cm bude važit cca 2,5kg. A dort hrozně záleží na velikosti pater a náplni, ale odhaduji 6kg.
Odpovědět
Profilova fotka
odhaduji dohromady 13 kilo
Odpovědět
Profilova fotka
My měli čtvercový třípatrový a měl 7 kg....takže tohle myslím tak kolem 10 kg
Odpovědět
Profilova fotka
@lin18 to byl fakt sedmikilový? Já bych ráda právě sedmikilový čtvercový, ale řekli mi, že nejlehčí váží tak 9 kilo....takže to by bylo dobré, kdyby to šlo
Odpovědět
Profilova fotka
@barbora_b Ona tam dělala menší základnu, byl potažený marcipánem a v každém patře jedna náplň (většinou krém s nějakým ovocem)
Odpovědět
Profilova fotka
@lin18 jo mně by právě stačil malej, budeme mít ještě jeden vysoký
Odpovědět
Profilova fotka

Odpovědět
Profilova fotka
@barbora_b no popravdě my měli 45 lidí a 12 dětí...a jen ten jeden dort a ještě nám půl spodního patra zbylo...oni jak lidi pijí tak moc na to sladký chuť není....takže jsem taky nechtěla nic desetikilového a cukrářka se mi snažila vyhovět
Odpovědět
Profilova fotka
tohle byla původní představa...na stránkách odkud jsem to stáhla psali, že má 6 kg...ale dle cukrářky minimálně 10 kg
Odpovědět
Profilova fotka
@lin18 to určitě šest nebude, šest kilo má kulatej třípatrovej...a hranatej je ještě těžší No je fakt, že toho sladkého máme dost, ale my nemáme zase slané po večeři a všichni jsme na sladké ulítlí....ale počítám, že dost zbyde...
Odpovědět
Profilova fotka
@barbora_b psali tu váhu na těch stránkách...s tím, že spodní čtverec má 33 cm...my nakonec měli spodek 22 cm a dostali jsme se na 7 kg. A pak věř internetu :-D . Ale je fakt, že nepsali z čeho je korpus a náplně... Když sladký zbude nevadí...my dali minizákusky do mražáku až zas budem něco slavit, něco se druhej den rozvezlo. Je fakt, že u nás jedli všichni jen dort ke kávě a pak už jsem viděla jak sladký uždibují jen děti ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lin18 jo to já si chci každopádně jedno patro ze svatebního dát od mrazáku, bude na menu k oslavě prvního výročí svatby :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@barbora_b ááá...dobrej nápad ;-) no u nás by nevydržel...jednak máme mrazák furt narvanej takže rok bych nevydržela aby mi zabíral místo a jednak by se to určitě snědlo...leda nějakej trezorovej mražák :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
@domka01 Když to budou klasické rozměry srdíšek,tak kolem 3kg jedno a ten patrovej,zaleží na náplni ale tipla bych to tak cca 8kg..Aspon podle toho,jak vážej moje dorty.Ale fakt to záleží na tom,co v tom dortu je.
Odpovědět
@barbora_b Dobrý den ,nezlobte se ,ale jestli Vám můžu jako cukářka poradit ,tak to nedělejte.Kouká z toho salmonela.a po rozmrazení se Vám rozteče potah a i náplň ,jestli budete mít šlehačkovou poteče Vám z toho voda a nebude to dobré.To si radši na výročí nechte podle fotky udělat čerstvý.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@eldest no to snad ne salmonela - to myslíte, že by bacily salmonely přežily rok mrazení? Nemyslím :-) Potah se rozmrazením potrhá, praská, takže počítáme, že ten se sloupne...ale zbytek cukráři schválili zamrazit a jelikož jim celkem věřím, ráda to udělám. Ale děkuji za radu :-)
Odpovědět
jasně ,že je to na Vás ,já jenom ,že než se ten dort dá zamrazit ,tak je jenom v chladnu a pak při přepravě je nějaký ten čas mimo lednici a pak několik hodin stojí na stole a než ho dostanete do mrazáku ,tak je to docela dost hodin ,kdy je vystavován teplotním šokům a bacily pracují .Jasně ,že Vám cukráři řeknou ,že to jde zamrazit , protože proč vám rozmlouvat něco ,co chcete ,jim je to jedno.Já neříkám ,že to nejde ,jde ,ale já osobně bych do toho nešla.Přeji krásný den. :-)
Odpovědět
Vaha svatebniho dortu je strasne odhadnutelna, protoze jde o to z jakych je delan surovin, treba muj svatbeni dort vazil 2x tolit co normalne v obchode, ale pekla mi ho kamaradka a bylo to fakt hodne znat, nic tak dobreho jsem jeste nejedla...
Odpovědět
:-) my měli tak 13kilovej čtyřpatrovej.a to se jetě držím při zemi... opravdu záleží, z čeho je dělaný, jestli a jak moc je potahovaný hmotou a tak...
Odpovědět
@ariana7 A hlavne zalezi na surovinach, jestli je to z tech hnusnejch nastavovanejch kasi, nebo z masla
Odpovědět
@ludek_martinka :-D presně... muj dělala maminka :-D domácí vejce, pořádný máslo a piškot ne z prášku :-) jen toho krému, co tam bylo :-D
Odpovědět
@ariana7 Me ho prave delala kamaradka. A byl uplne neskutecnej, jako uz pocatecny naklady jsou vysoky, ale stoji to za to...treba jen na mandlove patro objednava specialni krem ze sicilie a tak...a toho masla taky bylo strasne moc, ale ne ze by to bylo tucne...proste to jen bylo skvele a kvalitni
Odpovědět
my budeme mit 3patrovy, hranaty, potahovany a bude vazit kolem 11 kg
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?