Holky uvažuju že se pustím do makronek, jestli mi to půjde, že bych je dala i na svatební stůl...Nevíte kde bych na Zlínsku sehnala mandlovou mouku? Pokud máte někdo osvědčený recept taky nepohrdnu! Díky díky :-)
Já můžu dát radu za sebe. Mouku jsem sehnala, makrony pekla 2x, ale ani jednou to nebylo ono. Jednou byly nafouklé moc, podruhé rozteklé. Docela drahá sranda :-D Takže teď si raději vždycky koupím dva - tři kusy v cukrárně.
No pečení makronek není zase tak uplně jednoduché a hlavně ta mandlova mouka šla docela cenově nahoru a pokusy při 400,-/kg se docela prodraží. Já osobně peču jen s cukrovým rozvarem - takže s teploměrem, ale než jsem je vychytala tak to taky padlo par várek do koše.
A nejkvalitnější mouka je podle mě třeba z dortisima, monacointu apd. V Lídlu jsem ji kdysi kupovala a pak ještě mlela, ale jsou v ní zbytky šlupicek, takže dokonale makronky z ni člověk neuděla a extra levna taky nebyla
no je mi jasne ze to neni uplne nejlevnejsi zalezitost (kor kdyz clovek setri na svatbu :-D ) ale chtěla bych se to naucit. Vsem Vam holky moc dekuji :-)
Jednou jsem pekla makronky a byly celkem povedený napoprvé :-). Jen opravdu pár z nich prasklo (v jednom rohu trouby). Dělala jsem je z pomletých mandlí, které jsem ještě prosela. Přijde mi to lepší a levnější :-). Ale já si dělám i domácí mascarpone, tak jsem asi trošku ,,jiná" :-D