Já jsem měla narozeninový dort od Anny Magdalény. Stál přes 1000 Kč. Designově byl hezký, vnitřní piškot s náplní byl dobrý, ale byl potažen "potahovací hmotou" a ne marcipánem. To se vůbec nedalo sníst. Bylo to něco jako stužený tuk s cukrem, hrozné. Nemůžu si stěžovat, protože to tam měli uvedno, že to není marcipán, ale potahovací hmota, ale to jsem netušila, že to bude takový hnus. Takže to všichni sundávali a z dort byl pak o dost menší,jak všem zůstal jen piškot. Pokud dělají svatební dorty s marcipánem, tak věřím, že budou dobré, ale bacha na potahovací hmotu.
Ahoj holky, díky, ale stále se nemohu rozhodnout :)
Luisianno, nemyslíš fondán? Jinak vůbec netuším, čím by se to potahovalo, jedině vážně fondánem nebo marcipánem.. P.
@pvese Jak se to jmenuje, to fakt nevím, ale v tom inzerátu měli vyloženě napsáno, že se jedná o "potahovací hmotu, nikoli marcipán". A bylo nabarvenej tuk s cukrem, humáč :-| Je možné, že se to jmenuje fondán... Možná to někomu chutná, ale my jsme to sundávali všichni...
pro upresneni Marcipán je cukrářská hmota, jejímž základem jsou oloupané a rozdrcené sladké mandle a cukr, nejméně 50 % mandlí a nejvýše 50 % cukru.Proto pravy marcipan je nazloutly ,da se i belit ,ale to nedoporucuji .Fondan neboli potahovaci hmota je vzdy cukr nejaka glukoza ... je vetsinou velice sladky a neda se s marcipanem chutove srovnat.Pokud mate svatbu v barve champagne tak neni co resit .Nebo na ochutnevce chtejte specialne ochutnat samotny fondan-potahovaci hmotu.
Měli jsme dorty od Erharta, můžu doporučit :-) Větší dort byl potažený tmavou čokoládou a menší bílou, překvapení pro manžela, milovníka bílé čokolády.
My měli dorty z Erhartovy cukrárny a byly opravdu skvělé, moc doporučuji! Všichni hosté byli nadšení! Krémy výborné, lehoučké, po dortech se jen zaprášilo!