Ahoj nevěsty, uvažuju o tom, že si dort nechám místo potažení marcipánovou hmotou polít bílou čokoládou. Zajímá mě, jestli bude dort taky tak pěkně "vyhlazený" jako s tím marcipánem? Co se týče barvy, je mi jasné, že to bude spíš slonová kost než bílá, to mi nevadí.
@zoufala_nevesta do čokolády bych nešla, v teple povolí a blbě se krájí (praská). Fondán to je to co je na věnečkách (ta bílá poleva) a to taky povolí (ovšem mňamka :-D ). Ovšem není pravda, že bílá čoko prosvítá, jen se dort musí potáhnout silnější vrstvou krému a čoko udělat hustější a je to v pohodě :-) Ovšem do čoko bych nešla :-)
buď bílý čokoflex nebo bílou modelovací čokoládu - vyzkoušela jsem obojí a jak na práci tak chuťově je pro mě modelovací čokoláda lepší - dá se vyválet i vyhladit
jen pozor na to, že čokoláda v létě teče :) určitě to znáš z koupaliště, nikdy se nebere nic s čokoládou :D raději bych si přes léto čokoládu rozmyslela, ať nemáš všechno kolem umazané :))
jinak bílý chocoflex je určitě lepší volba, chutná čokoládově :) a pokud si budeš dělat dortík sama, pozor, tahle hmota je mooc sladká, takže samotný dort doporučuju osladit méně :D
My budeme mít čokoládový, takže i politý bude hnědou čokoládou, marcipán ani jiné potahovací hmoty nemáme rádi. Viděla sem dort co pekla naše cukrářka i s bílou čokoládou a byl krásně hladký. Roztečení se nebojím, bude na stole jen jak přijdeme na oběd a pak se hned schová do chladna a vytahne až na krájení.