Domácí cupcakes na hostinu - zkušenosti, recepty

Profilova fotka
Ceny dortů mě přivádějí k myšlence, že si prostě těch 16 cupcakes upeču sama. Neb dávat pomalu dalších 1,5 tisíc už opravdu nechci. Upečení by nebyl problém (zaúkoluju zdatnou tetu), ale máte někdo recept na ten topping jako na obrázku? Jde mi o to, aby to vydrželo a neroztékalo se. Moc díky! :-)
Odpovědět
Tohle mne taky vytáčí, normální cupcake stojí 40-50 Kč, a hle svatební a cena je dvojnásobná.
Odpovědět
Pokud jste z Brna, tak zde si vyberete - https://www.facebook.com/cupcakekarna
Odpovědět
Profilova fotka
@klaravitkova Všecno, co je svatební, má v sobě určitě nějakou magickou a velmi drahou ingredienci :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Přidávám se k diskuzi, jsem na tom uplně stejně. Tohle hodlám s mamčou spáchat sama! :D Nicméně nechci dávat ani těch 40-50,- Kč. Vždyť je to jen buchta a troška krému.
Odpovědět
sierral: Taky si je budu péct sama:) Jako inspiraci mám doma knížky Sladkou kuchařku ( vyloženě zaměřená na cupcakes) a Sladký desing od Hany Rawlings tak má spoustu hezkých tipů :) Jak na pečení tak na zdobení :)
Odpovědět
Profilova fotka
@daniela_dr A nešlo by sem hodit nějaký recept na to zdobení? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Příští víkend hodlám nacvičit lízátka (Popsicles). Vymáchám je jen v čokoládě a něčím posypu. 55kč za kus ušetřeno :-D Výrobní cena bude určitě třetinová, možná i míň ...
Odpovědět
Krém není nic těžkého - nevím jestli vůbec něco běžně pečeš, ale snese to jakýkoliv krém, ne teda úplně ty nejlehčí, šlehačkové, protože ty nevydrží mimo lednici pevné moc dlouho. Mrkni na blogy např. laskominyodmaryny - tam třeba swissmeringue krém, moc dobrý, pevný, chezlucie - ta má hodně cupcaků. Tvar té máslové ´květiny´ určuje typ zdobící špičky. Maryna je tam třeba má vždy napsané, jaké použila číslo. Barva potravinářské barvivo, nejlépe gelové. Samozřejmě týden až dva před svatbou si aspoň dvě dávky a různé způsoby zdobení vyzkoušet.
Odpovědět
Ja delam maslove - jen z masla a cukru a 2 lzic mleka, pokud chci svetly krem... 75g masla, rozmixovat, aby bylo mekke. Postupne a pomalu pridat 175g (ja nekdy skoncim driv, kdyz uz mi to prijde sladke) mouckoveho cukru. Vzdycky dam trochu cukru, mixuju, pridam lzici mleka, mixuju, cukr, druhou lzici mleka, cukr. A mixuj napr 2-3 minuty, krem musi byt bily a nadychany. A muzes pridat trochu vanilkove esence :-). Barvivo gelove...
Odpovědět
já si je taky upeču sama, ale jen do candy baru :) Dort mít budeme ..Pekla jsem už i kamarádkám na svatby a byla vždy pochavala :) ...Krém dělám z mascarpone a šlehačky a nebo z tvarohu a šlehačky :) oba dva krásně drží ..Ten z mascarpone je asi ještě o něco tuhší :) a chuťově jsou trošku jinde než máslové krémy...Ty sice vypadají úžasně nazdobené, ale přiznám se že neznám moc lidí co holdují máslovému krému...Ale každý má jiné chuťě :)
Odpovědět

Odpovědět
ono je to různé cupcakes je malý dortík a to znamená zmenšenina dortu cena 80kč za kus je na místě to co ukazujete je muffuin zdobený a to je samozřejmě levnější tak asi 40kč .Pokud jenom naplním košíček a nazdobím je rozdíl než když dortíček je potažený fondánem a ozdobený
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@peonies Jak prosim delas presne ten krem z mascarpone?
Odpovědět
Recept mám ze stránek nahoře nad fotkou 🙂 ..mascarpone krem zatim sklidil nejvice pochval :)) než začnu zdobit tak ho nechám vychladit aspoň 15min jak tam slečna píše, drží pak lépe tvar :) a barvičky se mi osvědčily gelové :) i když je pravda, že když jsou zbarvené do přírodních barev vypadají chutněji :D
Odpovědět
@spunt00 nechci rýpat :) ale nikde jsem si nevšimla, že by za cupcake bylo považováno pouze nazdobení fondanem :) ... Je ale jasné, že některé druhy zdobení si žádají vyšší cenu :-P :)
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych taky pekla, jen si tak úplně nejsem jistá, zda to všehno zvládnu, budu muset doladit výzdobu, uvázat si svatební kytku a ještě do toho péct :) I když cupcakes jsem dělala několikrát a je to pohoda, stačí podle mě objednat nástavec, aby dělal hezky tu růžičku. :) Krém mascarpone i máslo by mohl být fajn, případně je můžeš potáhnout fondánem nebo marcipánem a pod to podmazat krémem. Mě se líbí, jak to je na obrázku, ale bude to piplačka :)
Odpovědět
@peonies né v pohodě jenom často si myslím nevěsty pletou pojmy a dojmy.Nechci se nikoho dotknout
Odpovědět
Profilova fotka
Netuším, jak se tohle názvosloví vžilo v ČR, ale pokud jestli jste někdy žila v zahraničí, ale cupcake je prostě cupcake a je to to, co jsem sdílela na obrázku (aneb po česku muffin s krémem).
Odpovědět
Vůbec jsem se nechtěla míchat, ale myslím si, že si opravdu nepletu pojmy s dojmy a taky musím potvrdit - cupcake je prostě piškot v košíčku s nějakou ozdobou nahoře, nejčastěji s krémem. Ano, můžou být zdobené i fondánem a různýma blbostma, ale krém nahoře byl a je prvotní. Běžně se cupcaky celé fondánem nepotahují, to spíš minidortíky, hranaté, kulaté, ale tvar cupcaku upečený v košíku se běžně potahuje a zdobí jen nahoře. Cena kolem 40-50,- ještě docela jde. Když si vezmete, že byste měly třeba jen cupcakes a jeden je plnohodnotná porce, tak pro sto lidí jsou to nějaké 4000,- což odpovídá ceně dortu pro stejný počet lidí a většinou čím více kusů si člověk objedná, tím je cena nižší. Pokud vezmu v potaz ten obrázek co je tady s tím zlatým zdobením, tak tam cena i jednou taková je v pořádku, protože precizně to takto nazdobit je s prominutím pěkná drbačka ;-)
Odpovědět
muffin je v anglii uplne neco jineho, nez cupcake... Je to jine testo (neni tak nadychane a piskotove), pouziva se vic napr k snidani a neni zdobeny. Cupcake je spis dezert nebo na "afternoon tea" ;-) Mascarpone a slehackove kremy miluju (a uprednostnuju), ale chtelo by to lednici, zvlast pokud je teplo. Proto jsem navrhla maslovy krem, protoze vydrzi lepe venku...
Odpovědět
@mrs_to_be ano souhlasím
Odpovědět
Profilova fotka
Ja napriklad pecu muffnky i cupcakes. Krome toho ze. Kazde ma skutecne jine pomery surovin a vysledne testo je tudiz uplne jine, tak ja jeste pecu uplne vlastni testa, pouziva, celozrnne mouky, jogurt, trtinovy cukr atd atd , zkratka je delam zdrave. Mufiiny mam krasne vlacne, ale to neni neobvykle. Predevsim mam krasne vlahe a stavnate i cupcakes diky ovocnemu pyre a i krem barvim ovocem ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@jitulindaj Prosím recept na zdravé muffiny, vypadají k nakousnutí :-) Umím zdravě upéct jen protejnové tyčinky a piškoty, což se na svatbu asi moc nehodí :-D
Odpovědět
@jitulindaj vypadá to fakt skvěle! Můžu taky poprosit recept? :) já zdravého zatím nepekla nic :D :D ale ráda bych začla :))
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
@jitulindaj děkujem aspoň za tipy ;) chápu tě, že si ho střežíš taky se mi někdy nechce všem dávat přesný recept :)) ...Tak uvidíme co z toho vznikne :D
Odpovědět
Ale vypadají fakt skvěle!!!😍
Odpovědět
Mimochodem, sirreal se ptá na topping.... to je poleva a tu na obrázku nevidím :-(
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?