Cukroví, výslužky

Dobrý den, budu mít větší svatbu (asi 70lidí). Kolik kg cukroví si mám nechat napéct, tak aby to vyšlo jak na hostinu tak na výslužky? Někde jsem četla, že do výslužky se dávají 2kousky od každého. Děkuji za odpovědi :)
Odpovědět
Profilova fotka
@anetamala94 máme asi 55 lidí, koláčků máme 3 krabice od kuřat (to je jak na výslužku, tak na hostinu) a samotné cukroví máme asi 7 kg.
Odpovědět
děkuji za typ....vůbec totiž nevím jak se to počítá :D
Odpovědět
Profilova fotka
@anetamala94 Na osobu se počítá, pokud budete mít i výslužky, 20 ks koláčků a 20 ks zákusků + linecké drobné cukroví. Je lépe sestavit seznam výslužek dle velikosti, pak napočítat množství do výslužek a od toho odvodit množství na svatební hostinu. Na fotce posílám nejmenší výslužku 18x18 cm z naší výroby (24ks) cca pro 1-2 lidi. Na hostinu postačí 3-5 ks koláčků a 3-5 ks zákusků + linecké drobné cukroví. Pro 70 lidí bych ho volila lineckého cca 1,5 kg(150 ks) Počty odvozuji od našich velikostí cukroví a koláčků. Více info na našich stránkách.
Odpovědět
Taky z toho mám docela stresy. Ale nastávající tchýně prý upeče koláčky, ze čtvrt litru udělá 170 koláčků a chce to dělat ze tří litrů :D tak to asi stačit bude a zákusky ona řeší svoji rodinu a já naši. Takže ponakupuju, mamka ještě nakoupí rolády, to se tam rozkrájí a bude :D Hold to stačit musí :)
Odpovědět
no mám z toho pořád hrůzu aby toho nebylo málo :D díky za rady :)
Odpovědět
@anetamala94 no budeme mít z naší strany kolem 70 lidí a budeme mít asi 1500 zákusků a asi 1000 koláčků, přítelova rodina bude mít 30 lidí bude mít 800 zákusků a 1000 koláčků. S tím že se první nachystají výslužky a pak je to na svatbu. U nás je tradice, že jak přijde ženich pro nevěstu domů tak lidi z obce se dívají jak nevěsta vypadá a nalévá se štamprle a nabízí se koláčky a zákusky ale tam se rozdá max talíř. Do krabiček 25*25 dám 15-20 koláčků a asi 15 kousků cukrový, a ještě se tam dávají dorty, které dostaneme. A zatím jsme počítali že budeme mít náš 2 pro rodiče, 5-6 dortů dostaneme a náš si necháváme celý jen pro rodiče a sourozence. My dort nerozkrajujeme. Ono je to těžko říct to pak uvidíte kolik je tam prázdného místa jestli něco doplnit nebo ne. Jo a linecké nemáme žádné.
Odpovědět
@anetamala94 zalezi taky na velikosti krabicek na vysluzky a na velikosti cukrovi a kazda dobra cukrarka by ti to mela spočítat. ...reknes kolik lidi, kolik a jaky krabicky a ona ti spocita kila.... my treba meli 65lidi + velke krabice do prace (ja, mamka, tchyne) + malinke krabicky co nam pomahali ale na svatbe nebyli (kamosky pomahali rano u mamky a na snidani). A my meli 15 kg + tchyne mela 8 kg a meli jsme 1300ks kolacku. Zda se to moc, ale zbylo nam jen trochu...opravdu zalezi na krabickach a jak moc je chces nacpat :-)
Odpovědět
Myslíte teda že by takových 10-12kg drobného cukroví pro těch 70lidí stačilo? Myslím tím jak na občerstvení tak do výslužek? S tím že bych chtěla upéct ještě pár rolád, budou dva dorty a známí nám napečou trubičky. Bude toho málo nebo akorát? Dále by tam byli obložené mísy, brámbůrky apod. a chtěli by jsme rožnit sele.
Odpovědět
@simona007 krabičky jsme chtěli brát jen malé, 18x10 ...
Odpovědět
@anetamala94 a ty dorty budete krajet na hostine a rozdelovat az tam do krabicek? To bude trochu nepohodlne....musite si v krabickach nechat na ty dorty misto a kdo se o to na hostine bude starat.... Rolady jsou dobry napad - zaplacnou hodne mista v krabickach :-) Pokud nebudete davat velke krabice do prace, tak si myslim ze tech 12kg by mohlo stacit....ale cukrarka by vam to opravdu mela spocitat.
Odpovědět
Do výslužek dorty nejspíš dávat nebudem, ty se budeme snažit spotřebovat na hostině. Výslužky chci připravit už dopředu, rolády, trubičky + drobné cukroví :), špatně jsem to podala, omlouvám se :) Možná by bylo lepší vzít rovnou 15kg, kdyby náhodou, tak i tak se to spotřebí :) Problém je v tom, že cukroví nebude péct cukrářka ale jedna známá. S pečením ve velkém nemá takové zkušenosti..
Odpovědět
Profilova fotka
Kolik kg cukroví a mini zakusku je třeba pro 40vysluzek a na stůl i na hostinu?:-) mimo to bude 3patrovy dort...dík za rady
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
A jsou vysluzky vubec nutne?? Mne to porad prijde takove zvlastni nekomu balit neco domu... Na svatbach co jsme byla nic takoveho nebylo a vubec mi to nechybelo. At se lidi najedi a povavi tam, proc jim pakovat ktabice na cestu....? Je muj nazor hodne blbej??
Odpovědět
@kristynar Neni a my na svatbe vysluzky nedavali, ani to, co zbylo. Na nekolika svatbach jsem dostala do krabice, co zbyly a letelo to spis do popolnice, protoze se to druhy den nedalo jist. Takze, pokud nechcete, nedavejte. Jako my. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
My výslužky určitě dávat budeme, je to tady takové zažité a když je dobré cukroví, tak ráno ke kafi jako když najdeš :-D Počítám zatím tak kolem 50lidí na hostinu, ale s mamkou nemáme vůbec představu kolik cukroví vzít... Chceme to klasické drobné svatební cukrovíčko(viz fotka)+ budeme mít jako od maminek dva stejné dorty, které pak taky rozkrájíme do krabiček+ tchýně ještě před svatbou napeče dávku čerstvých koláčků. Jenže potřebujeme vypočítat kolik bude potřeba cukroví na 1) balíčky do práce 2) malé balíčky pro pomocné síly(kadeřnice, fotograf, matrika, hasiči na zastavování...atd) 3) výslužky pro svatebčany 4) na talířky na stoly 5) aby bylo něco doma, když někdo ze sousedů přijde s gratulací. U nás v rodině už pár let žádná svatba nebyla, tak není koho se zeptat. Myslíte, že toho cukroví stačí 12kg?? Nebo 15kg? Na druhou stranu, vždycky to jde zamrazit že 8-) Prosím poraďte kdo máte podobnou zkušenost.
Odpovědět
Profilova fotka
my výslužky neplánujeme, případně rozdám co se nesní :-D jako dáreček si hosti ponesou mandličky, toť vše :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, vyzkoušejte naše originální krabičky na výslužky v několika barevném provedení které se dají sestavit do několika patrového dortu. Více na mém webu.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?