Cena dortu pro 45 lidí

Ahoj nevěsty, prosím kolik cca stojí dort pro 45 lidí a jaká váha by měla být dortu, vůbec nevím. :) Můžete přikládat i fotografie :)
Odpovědět
:)
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den @kskaja, váha dortu se obvykle počítá cca 150-200g porce na osobu. Záleží také na typu dortu, použitých surovinách, atd., od toho se odvíjí i cena. Na svatbách se většinou krájí menší, symbolické porce a ne každý z hostů si dort dá :), většinou tedy stačí i těch 150g/osoba.
Odpovědět
@andyscupcakes Děkuji za odpověď :) Je mi to jasné, že málo kdo si právě dá, spíš aby se pak rozkrájel do výslužek :)
Odpovědět
Profilova fotka
Dobry den, chci Vam nabidnout nase sluzby. Peceme svatebni dorty. Nabizime individualni ochutnavky, pomoc s nevrhem vzhledu dortu, rozvazime v Praze a Stredoceskem kraji. Podivejte se na nas profil a nevahejte nas kontaktovat ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, myslím, že cena se bude hodně lišit v závislosti na požadavcích :-) Třeba my neměli patrový dort, ale jen čtyři různé druhy jednopatrových nepotahovaných dortů. Bylo nás 80, dorty dohromady vážily asi 13 kg a vyšly na 3 000 Kč. Snědly se do posledního kousku :-) Takže si myslím, že těch 150 g na osobu je ideál. Na druhou stranu kamarád měl na svatbě o 40 lidech třípatrovej dort a prý se nesnědlo ani horní patro =-)
Odpovědět
Byla jsem na hooodně svatbách a upřímně mohu říci, že bych do velkého dortu nešla, pokud nebudete mít na svatbě hodně dětí. Obvykle se sní jen kousek, nikdo ho moc nechce a jak je pak už rozhrojený nevypadá to hezky a do výslužek to také není zrovna to pravé... každý raději koláčky nebo zákusky a ne kus dortu od kterého se opatlá zbytek :-| My chceme jen malý na rozhrojení pro nás a rodiče ( takže 6 porcí) a necháváme si udělat 30 plněných a potahovaných muffinů. Ale je to na uvážení každého, prostě ten velký dort je takový tradičnejší, asi vypadá i lépe a těch 150 g na osobu bohatě postačí :) My tím, že budeme mít takový netradiční a dávám domácí vejce, tak pro 36 lidí si paní cukrářka řekla jen 700 kč
Odpovědět
Tak mně přijde divné nepočítat porce dortu tak, aby vyšlo na všechny. To by mi přišlo jako trapas, zvlášť, když je krájení často součástí harmonogramu a všichni se na to sejdou. Spíš bych počítala s menšími porcemi. My jsme dort krájeli hned po hlavním chodu, upozorňovala jsem hosty, že ho do sebe nemusí tlačit ze slušnosti, že si ho mohou dát později a překvapilo mě, že si dali skoro všichni (ale každý hlásil, že chce jen malý kousek). Do výslužek jsme ho dávali (ty jsme nepojímali nějak oficiálně, prostě jsme těm, kdo odcházeli nandali, čeho bylo dost) a vím, že si ho hosté rádi dali druhý den i jako takovou připomínku, symbol proběhlé svatby. Cena záleží na druhu, drahé bývají potahované dorty a taky ty, kde je hodně ovoce (jahody, maliny...).
Odpovědět
Profilova fotka
Přesně nerozumím, k čemu ti bude informace, kolik za dort zaplatily jiné nevěsty třeba i v jiných regionech. Navíc záleží hrozněmoc na tom, u koho si ho necháš dělat a z jakých surovin, může stát od cca 50 korun za porci až po 200 i víc. My třeba měli potahovaný pravým marcipánem a jenom ten marcipán stál 1500. Já bych ti spíš doporučila prohlédnout si práci cukráren v tvém okolí, vybrat, co by se ti líbilo, a tam si nechat udělat kalkulaci. A ubrání porcí bych se nebála, většinou se kalkuluje s výsečí, jako se dává v cukrárnách, ale tolik si na svatbě nikdo nedá, stačí krájet tenké plátky a kdo chce, přijde si víckrát. My měli třípatrový, každé patro jiné, a zbyla asi polovina toho spodního, které bylo nejlepší, tak nám to vůbec nevadilo.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?