3 patrový dort

Ahoj, prosím o radu. Budu dělat dort kamarádce na svatbu. Svatba je pro 80 lidí. Mám v plánu 3 patrový + asi 1-2 další. Pro kolik osob cca je 3 patrový kulatý - základny 32,24,17? Pro kolik osob 3 patrový hranatý - základny 35, 25,15? A jak byste dort přepravovali (30km autem), složený nebo rozložený? Plus jestli máte nějaké tipy další, budu ráda ;-) Děkuju moc.
Odpovědět
Profilova fotka
@nevestaevule ahoj, ja ti muzu jen poradit jen to, ze my meli kulaty tripatrovy o rozmerech 30, 20, 10 a bylo to delane na 40 porci. Jinak jsme jednou vezli kamaradce dort z Prahy do Jiznich Cech a v pohode sedel v prepravce :)
Odpovědět
Záleží na tom,jakou váhu mají tvoje dorty.Počítá se cca 200g na osobu. Dle toho se dají odhadnout porce.A když se dort pořádně vyztuží ,vydrží v pohodě cestu(brčka, špejle, separační plata).
Odpovědět
My měli 3 patrový kulatý pro 83 osob a ještě ho trochu zbylo, ty další dorty už bych určitě nedělala. Jeli jsme s ním z cukrárny podobnou vzdálenost - přítel řídil a já ho měla posazený už složený a ozdobený na klíně :-) Dojel naprosto vpohodě, myslím, že je to jistější, než ho ukládat do kufru apod.
Odpovědět
Nedovedu si představit, že bych skládala dort až na místě, to by musel být hladký bez ozdob a i tak by se ti nemuselo povést ty patra na sebe přesně usadit, aniž by se nějak okraje poškodily od lopatky-nože. Tohle zvládne jen zkušená cukrářka.
Odpovědět
@izzybickerstaff Prosím tě a nevíš zhruba velikosti těch základen, popř. jestli nemáš foto? Protože se fakt bojím, že bude dortu málo. Informace o počtu porcí se různí. Někdo má 3 patrový pro 40 lidí, někdo pro 60, tak nevím...Děkuju.
Odpovědět
@nevestaevule ahoj, my měli naked cake 35 - 25 - 15 cm, vážil 10 kg, na svatbě bylo asi 80 lidí + děti a bylo to akorát, pak už jsme měli jen koláčky vrchní patro jsme si nechali a dali bokem, takže se vlastně rozkrájely jen 2 patra, každé patro bylo proložené tvrdým platíčkem (nevím co to bylo za tvrdý papír :)), jak ho vezli nevím, nebyla jsem u přebírání..
Odpovědět
Profilova fotka
My měli pro 50 lidí třípatrový srdcový (nepovím ti přesně rozměry, ale měl asi 10 kg) a byl tak akorát každému kousek. Nezbylo vůbec nic. A přepravovali jsme ho asi 20 km normálně celý autem. Na přepravce za asistence, aby ho někdo vzadu držel.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?