Nechceme kytice při blahopřání. Jak to sdělit?

Ahojte. Rikali jsme si s mym milym, kolik lidi "vyhodi" za kytice, ktere predavaji pri gratulacich a prijde nam to velka skoda, pac kytka uschne a radost udela vylozene jen v tu chvili. Jak sdelit, ze kytky nechceme a nejak taktne to otocit tak, at penize misto kvetiny daji do nasi svatebni kasicky na sv.cestu? Resp. chystane 2mesicni vypravu do asie,ackoli jiste to jeste neni. Dary tez nechceme, ale vlastne ani ty kvetiny. Diskuzi dary/penize je tu spousta. Ale dary/kvetiny/penize, to uz je hloupe, ne? Napadlo me: Rict si o alkohol misto kvetin Rict si o zazitkove dary misto hmotnych daru Ale nej by byly assi ty penizky.... Diky a pekny den
Odpovědět
Taková diskuze už tu je. Zkus se podívat. Rada je napiš do oznámení : prosíme nenoste květinové dary.
Odpovědět
Já jsem dostala dvě kytičky od úplně cizích lidí - kamarádi mého muže. Potěšily mě moc a ti lidé byli jen na obřadě, tudíž ani by mě nenapadlo po nich chtít jakýkoliv dar. Za kytičku dají menší obnos a to se zase jako dar moc nehodí... Nevim, přijde mi to v případě kytic jako nesmysl.
Odpovědět
Profilova fotka
ted uz nevim, jak to kamaradka mela, ale s oznamenim poslala takovy "dopis" podrobnosti o mistu konani hostiny a tam mela vetu jako ze privitaji financni dary, no stejne dostali spoustu "nepotrebnych" veci napr. mikrovlnná trouba :-) jak pise weka, napsala bych misto kvetin, potesi financni pozornost nebo tak neco.
Odpovědět
@katerinatr myslím, že když nechceš květiny, tak nemůžeš chtít ani peníze místo nich , místo daru bych to chápala, ale místo květin ne. Kdyby chtěl někdo přinést třeba květinu za stovku tak mu bude asi trapné dávat stovku místo kvítka.
Odpovědět
Je to asi kraj od kraje, ale u nás to není ani zvykem, nosit na obřad kvétiny, nicméně jsem to už viděla... Květiny ti vezmou lidé, kteří se přijdou podívat jen na obřad, tudíž po nich přeci nemůžeš chtít, aby ti dávali peníze. Takže buď těch pár kytek, které případně dostaneš přežiješ, nebo při rozdávání oznámení prostě lidem řekni, ať si nedělají škodu s květinami, že budete raději za přáníčka.
Odpovědět
tak o nošení kytic na obřad slyším prvně. to sem fakt ještě neslyšela, ale tady se nic takového nedělá (teda doufám :-D )
Odpovědět
U nás je to taky zcela normální.... U nás na obřad většinou všichni přinesou kytičku a přání, ti co jsou pozvaní na hostinu tak obalku a peníze a ti co se jdou podívat jen na obřad tak kytku a to přání.. Je zajímavé zjišťovat včem se kraj od kraje liší :)
Odpovědět
u nás se teda žádné květiny nenosí
Odpovědět
Profilova fotka
taky zalezi na kraji asi , protoze co ja byla na svatbach, tak kytky nenosil prakticky nikdy nikdo...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
U nas se kytky nosí, s darem, ale i jen ten, kdo se jde podívat na obřad. Ja jak mam kytky rada, za tri dny jsme jeli na dovolenou, něco jsem rozdala, něco vyhodila, fakt skoda
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj u nas (Prerov) se taky nenosi kytky. Nicmene u sestrenic na svatbach je meli vsichni krome nas. Vsichni nas sledovali zpusobem... A to nemaji na kytku nebo co? Mozna to byl jen muj pocit, nicmene byli jsme za cernou ovci. U me nasvatbu se sesly jen 3 a prave od rodiny ze severni moravy. Proste jsou na to zvykli. Mi to teda osobbne pripada jak na pohreb :-) jo a kdyz potom odjedete na svayebni cesty, tak je stejne nechate nekomu jinemu doma, protoze u vas by zvadly.
Odpovědět
U nás (ostravsko) se kytky nosí :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
U nás se taky nosí ( frýdecko) a jelikož se na svatební cestu nechystáme tak si je alepon užiju :D u nás je to normální
Odpovědět
Profilova fotka
já dostala kytičku od každého co nám přišel na svatbu .. určitě by mě nenapadlo, vydělat na svatební cestu tím, že bych řekla že místo kytičky at mi dají peníze. Pochopila bych to místo darů .. vymyslet nějakou básničku . Ale pokud je to u Vás zvykem si kytičky dávat .. bacha může to raky urazit ;) Pro někoho je to prostě slušnost .. jako když přijdeš na návštěvu tak přineseš něco do placu nebo pozornost hostitelům ( to taky někdo nedělá .. a mě to přijde uplně trapné přijít bez ničeho ) Je to o tom na co je kdo zvyklý :-p
Odpovědět
Profilova fotka
Teda, že se nosí kytky na svatbu, jsem v životě neviděla... ale bude to asi krajová zvyklost... osobně mi to přijde jako nošení dříví do lesa :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Je fakt, že pěkná kytka může být i za málo peněz, ale málo peněz je trapné dávat... i když požádáte o finanční dary, stejně k tomu dostanete kytku a přání...lidi to tak prostě dělávají... Byla jsem na svatbě, kde nevěsta dostala spoustu krásných kytic, jednu z nich pak házela místo své svatební, kterou si chtěla nechat. Já mám v plánu, pokud nějaké květiny dostanu, něco nechat po obřadu v kostele na výzdobu a něco dát na hřbitov dědečkům a babičkám :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?