Svatební dovolená v červnu ve Španělsku (Menorca)

Profilova fotka
Ahoj, holky byla jste některá ve Španělsku (konkrétně na ostrově Menorca) v červnu? Nakonec jsme se s manželem dohodli a objednali zájezd na Menorcu. Odlítáme 6. června. Teď zjišťujeme kdo tam kdy byl, jak se jim to líbilo a hlavně, jaké bylo v červnu počasí. Tak prosím pište své zkušenosti nebo zkušenosti známých :-) Díky.
Odpovědět
Profilova fotka
Byli jsme tam před několika lety a byla to jedna z nej...dovolených, na které jsme byli. Často na tu dovolenou s manželem vzpomínáme. Manžel létá po celém světě a říkal, že nikde neviděl tak krásnou pláž, jako byla ta "naše" na Menorce :-) Měli jsme tenkrát ubytování v hotelu Cala n´Bosch (myslím, že teď se už jsmenuje jinak), ale opravdu jsme v hotelu jen přespávali a snídali a večeřeli. Místní pláž jsme vůbec nevyužívali-moc se nám nelíbila a hlavně byla společná pro x dalších hotelů, apartmánů a pod...takže mraky lidí a nic moc teda. Hned po příjezdu jsme si šli půjčit auto (půjčoven je tam spousta), v obchodě koupili mapu a podle pohledů :-D vybrali pláže, kam chceme jet. Vybrali jsme si panenské pláže na jihu, nakonec nás uchvátila jedna-asi tak 20km od hotelu a jezdili jsme jen tam. Cesty na ty panenské pláže nic moc, najednou končí silnice, začíná šotolina, pak cesta že ani nevíš jestli jedeš po poli či co...občas jedeš přez cizí pozemky a musíš si otevírat brány (je to tam naprosto normální) nebo odháníš krávy a jiná zvířata :-D pokud potkáš auto v protisměru, tak jeden musí couvat do takových míst, kde se dá vyhnout....protože to jsou opravdu silnice jen pro jedno auto-fakt zážitek jen se na ty pláže dostat. Na tu naši pláž jsme ještě lezli po skalách, s lanem, ale odměnou byl opravdu luxusní zážitek. Tak do 12hod. nikde nikdo, neskutečně modré moře, tím, jak to bylo méně přístupné, tak odpadali na pláži děti, důchodci a pod...Ideální podmínky pro potápění, nikde žádné řasy... Jinak tak za jeden den objedeš celý ostrov-doporučuji si udělat výlet do restaurace ve skále, pak do Ciutadelly (my tam byli každý večer, seděli v přístavu a popíjeli sangrii), na nejvyšší horu (teda spíš takový kopec)-vidíš celý ostrov i Mallorcu. Pak ještě stojí za vidění Fornells a Mahon. Menorca je hrozně klidný ostrov, pohodový. Jezdí tam dost angličanů, takže strava je přizpůsobená spíš jim (hlavně snídaně :-( Ale jinak mají na Menorce úžasné sýry, vína...a hlavně sangrii :-) Opravdu Menorcu doporučuji, každý, kdo tam byl, byl nadšený. Já jen doufám, že se tam ještě někdy podívám. Ale už by jsme jeli někam do apartmánu klidně ve vnitrozemí (je to fakt všude kousek) a jezdili po plážích... Počasí tam bude i v červnu dobré. My tam byli tenkrát ke konci září a bylo přez 30st. Loni jsme byli v květnu v Barceloně a bylo taky vedro až běda-myslím, že Menorce je ještě o kousek níže než ta Barcelona. Posílám nějaké fota...
Odpovědět
Profilova fotka
Mi tam byli vloni v hotelu Santo Tomas na doporučení manželových rodičů, kteří tam létají 2x ročně. Odlétali jsme 29.6., bylo tam úžasné počasí, na hotelu nebyli žádní češi, okolí krásné. Jedna z našich nejklidnějších dovolených. Dobrý výběr ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Ahoj, chtěla bych obnovit téma o Menorce. Dost uvažujeme, že tam pojedeme na líbánky, tak shromažduju informace :) Chtěli bychom odletět hned po svatbě, nejlíp tak 10. 8. 2015. Máte někdo tip na nejlevnější cestovku která by nás tam v tom termínu dopravila, tip na hezký, romantický hotýlek? A jaké tam je v té době počasí? Na co bychom si měli dávat pozor (mám na mysli nějaké mořské potvory a tak :) )? Moc děkuju za info :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?