Svatební cesta na Santorini - poraďte prosím ubytování

Ahoj všem, chtěli bychom v srpnu na svatební cestu do Santorini, ale asi jsme moc nároční :) Mohli byste nám někdo ze své zkušenosti poradit, přes koho jet (myšleno agenturu nebo cestovní kancelář) a případně kde se vám to líbilo? Naším hlavním požadavkem je, aby to bylo aspoň trochu rodinné a pokud možno na místě, kde je minimum turistů. Moc nemusíme hotely s bazény apod., máme radši něco víc osobního, ale pokud byste měli tip na nějaký menší hotel, budeme za to taky rádi! :-) Klidně to může být i u někoho doma, případně sdílení apartmánu atd....my bychom prostě jen chtěli mít pocit, že jsme skutečně v Řecku. Slyšet co nejméně češtiny nebo němčiny a užívat si romantiky, moře a krásy přírody. Už jsme takhle byli na spoustu místech...buď jsme bydleli v rodinném domku místních lidí nebo jsme si půjčili pokoj u někoho doma, ale Santorini je asi nějaká luxusnější oblast, protože pronájem pokojů jsme nikde nenašli (jen pronájem celého apartmánu a za týden jen za ubytování dát přes 76 tis. je pro nás jaksi nereálné :-D). Můžete nám prosím něco doporučit?
Odpovědět
santorini je tolik nacpane turisty, ze je to docela orisek...a kdyz, tak v trochu jine cenove kategorii. My tam byli, ale pres cestovku v Perisse. Krasny, zapadly a neprecpany je Pyrgos, kdysi myslim hlavni mesto. Kouzelne a male mestecko ve vnitrozemi. Ale na plaze autobusem, ktere jezdi pravidelne, 10 min tusim
Odpovědět
@livia7 Děkuji moc za odpověď. Podívám se na Pyrgos, to zní dobře a cesta autobusem nám nevadí, půjčíme si třeba kola ;) No, ale je pravda, že s tím klidem a luxusem je to hodně spojené. My jsme vždycky jezdili k někomu domů, protože máme rádi, když poznáme tu zemi opravdově a ne jen ve stylu recepce-bazén-pláž-hotelový pokoj a obvykle nás to stálo stejně jako kdybychom si to zařídili přes cestovku nebo o kousek míň. Ale Santorini nic takového nenabízí a pokud ano, tak pouze ve velkém stylu a na to fakt nemáme peníze... No, ale nevzdáváme to, třeba se nám nakonec něco podaří ulovit ;-)
Odpovědět
Santorini doporučuji, je překrásné. Byla jsem tam dvakrát a stejně se tam ještě chystám. Poprvé jsem byla v Monolithosu v apartmánech (4 hvězdy), velice klidná vesnička, ale je tu velký vítr a obří vlny. Je to super, ale pro plavání je lepší jet do Kamari. Autobusové spojení zde je. Podruhé jsme byli v Perisse. V hotelu Mark & Joanna. Byly to takové menší rodinné apartmánky (3 hvězdičky). Zde je moře klidnější. Lze si levně zapůjčit čtyřkolku a projet celý ostrov. K samotnému Santorini - zatím jsem neviděla nic krásnějšího.
Odpovědět
@mojeuzivatelskejmeno Jej, děkuji, úplně jsi mě navnadila! Santorini jako svatební cesta byl vždycky můj sen, tak doufám, že nám to vyjde. Můžu se ještě zeptat, přes koho tam jezdíte?
Odpovědět
Přes Firo :-). Můžu klidně poskytnout fotky a další info...
Odpovědět
@mojeuzivatelskejmeno To budu opravdu moc ráda! Třeba přes IP, díky moc :)
Odpovědět
Profilova fotka
Rekla bych, ze Santorini vas vyjde levneji, pokud si ho dobre naplanujete sami. Letenky se daji sehnat na aegean airlines (www.aegeanair. com) a ubytovani pres booking.com uz kolem 50eur za noc ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@simone5 Hezké ubytování, studia nebo apartmány nabízí i Melissa Travel, ale myslím že vše je v Perisse nebo Kamari, čili turistická letoviska. Ale CK mohu doporučit, letos nám zařizují i svatbu v Řecku a o Santorini jsme také uvažovali, protože je fakt nádherné, zatím znám jen z fotek, ale snad tam dopadne dovolená příští rok.
Odpovědět
Děkuji všem za odpovědi, opravdu jste nám pomohli! Podíváme se na všechno, co jste nám napsali a uvidíme. Pak dám třeba vědět, kam jsme se nakonec rozhodli ;-)
Odpovědět
@simone5 My jedeme taky na svatebku na Santorini a protože přejíždíme trajektem z Rhodosu, tak jsme se rozhodli si všechno zařídit sami. Letenky jsme koupili přes Aegean Airlines a ubytování máme přes Booking tečka com. Z hlediska ubytování mi to přijde nejlepší, protože ne každá cestovka ti toho může hodně nabídnou a takhle si opravdu vybereš ze všeho, je tam i spousta komentářů a tak ;-)..I když pojedete přes cestovku, doporučuju se podívat na hodnocení toho ubytka na booking a potom na tripadvisoru, tam dokonce uživatelé přidávají spoustu vlastních fotek (dokonce to můžeš vyfiltrovat třeba jen na zkušenosti rodin s dětmi) ;-)..My vybrali ubytování v Imerovigli nad kalderou, ale kdybyste chtěli bydlet na pláži na druhé straně, tak jsem četla hrozně hezké recenze na ubytování Samson´s village v Perisse :-)..Tak hodně štěstí! :-)
Odpovědět
@everunka haha, až po přidání jsem si všimla tvého komentu, souhlasím s tebou :D
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 7 měsících
@mojeuzivatelskejmeno byli jsme také letos v srpnu v Perisse v Mark & Joanna, ale není to hotel a už vůbec nemá 3*, jsou to studia - tedy pokud jste nebyli jinde - je to kousek od skály, na které je starověká Thira? Musím bohužel říct, že to byla dost hrůza.
Odpovědět
Článek se načítá
@viki83 Psala jsem, že to byly apartmány. My tam byli ještě před rekonstrukcí a moc se nám tam líbilo. Klasické řecké 3 hvězdičky. Není to kdo ví jak přepychově vybavené, ale to na malých ostrůvcích nebývá. Na Kypru 3 hvězdičky může mít docela luxusní hotel, na Santorini, Kalymnosu a dalších malých řeckých ostrůvcích mají 3 hvězdičky skromně vybavená, ale pěkná studia.
Odpovědět
@mojeuzivatelskejmeno Viki právě v jiné diskuzi psala, že to bylo špinavé a že tam bylo staré vybavení, tak jsem docela koukala, protože to hodně lidí tady i na jiných serverech (tripadvisor, booking.com) docela chválili. Jako že jsou to jednodušší studia, ale že cena odpovídá kvalitě. @viki83 Stěžovali jste si agentuře nebo na recepci (pokud tam nějaká byla)? A ono si na to tam stěžovalo více Čechů??
Odpovědět
@simone5 bylo to pro nás taky celkem překvápko - všude to hrozně chválí. Já byla dost zklamaná. Asi se 4 lidmi co jsme se o tom bavili tak si všichni stěžovali zejména na postele - proležené matrace a kuchyňky. Koupelnu jsme měli asi odpornou hlavně mi, nebo nevím. Přežít se to dalo, ale žádný šlágr to tedy nebyl. Každý den měnili ručníky a prostěradla. A na co jsme si měli stěžovat? Že nám ve Firu ukazovali fotky něčeho, co tam možná ani není? Odpověď Fira je jasná - fotky ti nezaručí ty pokoje. Věděli jsme do čeho jdeme, studio není 3* hotel. Fakt je ten, že předloni na Rhodosu jsme byli v 3* hotelu a taky to bylo peklo. Na pokoji žádná skříň a v koupelně v zemi díra, ze které lezli brouci, ble...Takže asi spíš do hotelu a do Kamari - ale zas ta blízkost toho letiště...
Odpovědět
@mojeuzivatelskejmeno no nevím. Předloži na Rhodosu jsme byli v 3* a taky žádná hitparáda. Zjevně 3* na Rhodu není to samé jako 3* na Krétě a ve Španělsku. Je to škoda.
Odpovědět
@viki83 Tak pokud se řadíte mezi náročnější klientelu, tak nechápu, proč jezdíte na malé ostrůvky nebo proč si nezaplatíte hotel. My byli v Mark&Joanna maximálně spokojení. Máme raději klid a soukromí, takže nám takové apartmánky vyhovují. Bylo tam čisto, každý den úklid a výměna ručníků a to je nejdůležitější. Měli jsme teda pokojík pro dva s postelí na takovém dřevěném patře. Tak byl možná lepší než jiné pokoje.
Odpovědět
@mojeuzivatelskejmeno ani bych neřekla, že se řadíme mezi náročnější klientely, ale mámi rádi čisto a nelepit se kamkoli a na cokoli šáhnu a neeklovat se odtáhnout sprchový závěs, který již zažil lepší chvilky a o dlaždičkách ani nemluvě. Když mi jednou něco spadlo pod postel tak už jsem se tam nikdy nepodívala a upozornila jsem paní uklízečku, že je to fakt hegeš. Chuchvalce prachu.
Odpovědět
@viki83 Cože? To bylo na tom Santorini? Tak to fakt čučím. To my měli fakt čisto.
Odpovědět
@mojeuzivatelskejmeno ubytování bylo zklamání, ale dalo se to přežít, ale ostrov a moře - nádhera.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?