Svatební cesta na Krétu koncem září - je to rozumné?

Profilova fotka
Ahoj holky, tak jsme dnes s manželem vybrali Krétu, letovisko HERSONISSOS, hotel ERI BEACH 4*. Dovolená je formou all inclusive a kupovali jsme ji jako FIRST MINUTE přes Student Agency. Odlet máme naplánovaný na 28.9.2012 z Prahy, navíc s bonusem od Student Agency - parkovné na letišti po celou dobu dovolené zdarma, to vše za dobrý peníz za předčasný nákup. Chtěla jsem se jen zeptat, jestli nemáte někdo s tímto letoviskem/hotelem nějaké zkušenosti? Popř. jestli můžete někdo poradit, kam se podívat po okolí. Zatím jsme na internetu narazili na soutěsku Samaria a ostrůvek Santorini. Doufám, že nám bude počasí ještě přát :-) Předem děkuji za jakýkoli názor, zkušenost, radu. Martina ;-) http://www.dovolena.cz/zajezdy/recko-...
Odpovědět
Profilova fotka
moje mamka tam byla na dovolene na zacatku zari a meli to fajn. jen nektere dny bylo dost vetrno, tak se nedalo koupat. myslim, ze koncem zari bude toho vetru asi vic.
Odpovědět
My jsme byli v Hersonisos loni v srpnu, je to velmi živé letovisko. Taky jsme měli parkování od Student Agency zdarma, což bylo super. Bylo tam nádherně.
Odpovědět
Profilova fotka
@mae2la my jsme byli přímo v hotelu Eri Beach před měsícem a moc se nám tam líbilo, hned u hotelu jsou dva velké bazény, lehátek dostatek, jídla bylo taky dostatek, někdy až moc (měli jsme all inclusive):) vítr tam teda fouká docela dost, ale aspoň nebylo takové teplo, v září to bude asi jiné... my jsme si tam půjčili auto a vydali jsme se na východ podél pobřeží, můžu doporučit palmovou pláž Via, průzračná voda, krásné palmy, vyhlídka na skalách... Hersonissos je moc pěkné město, ale opravdu rušné...
Odpovědět
Profilova fotka
jasně, my jezdíme na Krétu vždycky koncem září, je ještě kolem 30ti stupňů, pohoda a míň lidí
Odpovědět
Profilova fotka
@lucasem Tak to je paráda! :-) Máme taky zaplacené all inclusive, takže se nebojím, že by jídla bylo nedostatek :-) Mohla bych se zeptat, kolik zhruba půjčovné za auto stojí? Chtěli bychom si taky udělat nějaký malý výlet po opkolí... Moc děkuji! @mischa.b Mockrát děkuji, takhle jsme to původně chtěli, aby tam už nebylo tolik turistů, proto jsme vybrali termín mimo hlavní sezonu :-) Takže jestli nebude počasí zase "vyskakovat", jako tady u nás, tak se máme opravdu na co těšit :-) Děkuji!
Odpovědět
@mae2la Já jsem sice byla na Krétě, ale ne v tom stejném letovisku. Soutěska Samaria je tak na celý den nebo minimálně půl den. Je to, ale strašně rušné místo. Místo aby se kochal okolím a tím co vidí tak neustále vráží do lidí. Je tam strašně moc lidí. Takže si to člověk teda moc neužije :-/. Já jsem teda potom byla celkem i zklamaná.
Odpovědět
Profilova fotka
@nikolav Já doufám, že koncem září tolik rušno už nebude a pokud by přeci jen na nás bylo moc lidí, tak si zajedeme kamkoliv jinam, kde budeme jen my dva :-) Nějaká pěkná místa - pláže, městečka, atd. i třeba v jiné části ostrova, nějaké tipy? :-) Děkuji, M.
Odpovědět
Pěkně je na tom ostrůvku Santorini a nebo se podívat i do vnitrozemí kde jde vidět ta příroda a taky to zemědělství. Ve vnitrozemí je trošku jiný život než u pláže nebo moře. Mrkni sem http://www.recko-kreta.info/menu/faku... všude jsem teda nebyla, ale něco stojí za to. Pokud budete mít auto neměl by být problém některé památky či místa navštívit. Dala jsem ti odkaz, protože bych si asi na vše nevzpomněla a tady máš i ceny a tak. Určitě vám cestovka něco nabídne, ale asi ne vše. Tak snad si něco vyberete. Na Krétě je krásně. Blízko budete mít např. něco jako aqaupark. Tak snad jsem ti aspoň trošku pomohla.
Odpovědět
@mae2la Kréta je nádherná a můžeš tam opravdu vidět hodně. Půjčení auta je lepší přímo někde v půjčovně u místních-ne přes hotel, v hotelu je to moc drahé. My jsme si půjčili auto na 3 dny a 2 jsme k tomu dostali zdarma, takže jsme jezdili hodně. Napříč Krétou vede taková jakoby rychlostní silnice, takže doprava je supr. Doporučuji navštívit palác Knossos-trochu historie. Pak je supr kousek u Heraklionu Cretaaquarium. Mají tam opravdu obrovské množsví mořských živočichů, dokonce i žraloky. Zajímavá je i pevnost v Rethymnu, ale je to takové obyčejnější než Knossos. No a nejlepší výlet jsme meli do zátoky Balos-je to zátoka na úplně opačné straně ostrova, ale nádhera. Pláže s bílým pískem, úplně jako karibik:-) a pokud nechytnete že tam přijede nějaká výletní loď tak tam téměř nejsou lidi, protože přístup je tam pouze po takové skalnaté cestičce autem a pak ještě kus pěšky. Ale opravdu to stojí za to;-)
Odpovědět
@mae2la @kattyd má pravdu auta jsou tam na každém rohu půjčení není problém :)
Odpovědět
Profilova fotka
@nikolav Moc děkuji za odkaz, určitě něco vybereme :-) @kattyd A mohu se zeptat, na kolik půjčovné vychází? Plánujeme výlety na vlastní pěst, protože se nám tzv. "fakultativní výlety" od cestovek zdají trošku předražené. Když jsem byla v Egyptě, tak nebyl problém si domluvit výlet i od místních "prodejců", je tomu tak i na Krétě?
Odpovědět
Profilova fotka
@mae2la ahoj...taky jsme byli v hotelu Eri Beach...ale už před čtyřmi roky. Hotel je super, má klimu, balkony, připojení na net. Jídlo super a opravdu bohatej výběr, u bazénů kdykoliv nápoje...paráda. Navíc tam nebylo moc Čechů...spíš angláni a Němci....ale já nemám ráda dovolené, kde se mluví víc česky než cizí řečí. Pláže hned u hotelu jsou skalnaté ale kousek dál je i písčitá pláž. Jen je hotel trošku rušnější...dvakrát do týdne tam byla diskotéka. Na výlety jsme jezdili po vlastní ose....fakultativní jsou předražený...do Knossu jsme jeli autobusem místní linky a pak jsme byli na nějakým ostrově úplně na jihu to jsme jeli autem a pak lodí...to byla nádhera...jen už nevím jak se tam jmenovalo. I v Heraklionu se dá vidět spousta věcí....středověké opevnění a hrad. Jen se mi tam zdálo trošku draho....ale když máte all inclusive je to v pohodě...stačí nahlásit den dopředu a dají vám i jídlo když pojedete na výlet. Hned u hotelu jsou ještě vodní atrakce...banán, padák, bungee apod. Jo a auto jsme měli džípa přímo z půjčovny u hotelu...pokud mě paměť neklame stálo cca 40 euro na den
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@lin18 Moc děkuji za zkušenost ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@mae2la nemáš zač...hezky si to užijte...Kréta je fakt nádherná a dá se tam spousta věcí dělat a vidět. Byla jsem v hodně zemích u moře a Kréta zatím vede...žádný nesnesitelný horka, krásná příroda i moře, památky, ne moc Čechů a skvělý jídlo :-D Jo ještě jsem zapomněla...nevím jak jste na tom, ale my měli oba asi pátej den průjem...tak si vemte něco sebou :)
Odpovědět
Profilova fotka
@mae2la tak ještě doplním...lodí jsme jeli z města Iarepetra, na ostrov Gaidouronisi (Chrissi Island). Je to neobydlený ostrov s naprosto úžasnou přírodou a hlavně mořem, podnebí a moře prý odpovídá africkému....vřele doporučuju ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lin18 Jéé, tak to děkuji za připomenutí, protože jak já se znám, tak bych na to určitě zapomněla :-D Už jsem se někde dočetla, že je tam hodně němců, angličanů a rusů, tím líp, alespoň týden budeme slyšet i jinou řeč :-) Ostrůvek si poznamenám, zkusím u strýčka googla najít nějaké foto a info :-) Nevíš ještě prosimtě, jestli podobné výlety co nabízí cestovka nabízí i místní? Když jsem byla v Egyptě, Čedok nabízel výlet na ostrov Giftun, den v Beduínské vesnici a chtěli za to tuším cca 30 Euro, my jsme ty samé výlety sehnali téměř za polovinu. Tak jsem se chtěla zeptat, jestli tomu tak je i na Krétě? Nevíš prosímtě? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@mae2la no popravdě ono tam moc místních ani není...je to spíš taková turistická destinace ;-) . Ale my jsme fakt neměli problém si na všechny výlety nabízené jako fakultativní zajet sami...buď místní dopravou nebo půjčeným autem. klidně i lodí...všechno se dalo domluvit. V hotelu je připojení na net (zpoplatněné) takže se dalo všechno zjistit i přímo na místě. Každopádně vím, že nás tam místní lákali na nějaké projížďky lodí apod....ale jen podél pobřeží....myslím, že výlet se vším všudy jako cestovka ti asi místní nezorganizují. Nicméně tam většina lidí mluví anglicky...i když německy teda mluví líp :-D , takže se dá doptat téměř na všechno ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@mae2la my jsme za auto na den platili 50 euro + benzín.... nějaké výlety místní nabízeli, ale my jsme to moc nesledovali, takže nemůžu posoudit...
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
@lin18 Moc Ti děkuji za tipy :-) Už jsem nám i "naplánovala" výlet na ostrov Gaidouronisi :-) @lucasem Děkuji :-) @marcicek84 My jsme slyšeli, že i v září je tam krásně. Taky jsem se dívala na počasí vloni, přímo na Krétě a bylo tam 30 stupňů, 25 stupňů měla voda, tak snad to vydrží i letos :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Holky, opět se na vás obracím s prosbou. Marně hledám na netu nějaké delfinárium na Krétě - Hersonissos. Našla jsem ale "pouze" AquaWorld, ale není to to, co si představuji. Být v bazéně s delfíny a lachtany - můj sen :-( Kdo jste byl na Krétě, nevíte o nějakém delfináriu prosím?
Odpovědět
Profilova fotka
Tak já na Krétě byla na podzim v roce 2007 a bohužel o delfináriu jsem se tam nedozvěděla :-( Ani v Hersonissos, ani v Heraklionu. Ale je to už pár let, takže se mohlo hodně věcí změnit.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?