Svatební cesta hned po svatbě???

ahoj holky, chci se zeptat, jak to máte se svatební cestou? my si budeme svatbu platit sami, takže v tuhle chvíli s líbánkama nepočítáme.. říkali jsme si že bychom jeli třeba v zimě (bereme se na konci prázdnin) .. a po svatbě zajedeme na pár dní sami dva jen na chatu.. nebo připadávám to hloupy?
Odpovědět
@mar1984 me to vubec hloupy nepripada.. budeme to mit hodne podobne :).. Navic ja osobne budu po svatbe plna dojmu, prijede strasne moc lidi, ktere jsem dlouho nevidela, a budu pak rada, ze padnu do postele a budu par dni odpocivat.. tak by se mi vubec nikam na cestu hned jezdit nechtelo.. a co se tyce tech financi taky prave chceme pockat, jak na tom po svatbe budeme.. Udelejte si to tak, jak to vyhovuje vam :)
Odpovědět
Profilova fotka
Určitě to není hloupé...aspoň si v zimě prohřejete kosti někde na pláži :-D
Odpovědět
mě to taky nejdřív přišlo v pohodě.. ale pak se začali množit otázky kdy a kam pojedeme :) a my nevíme :)... asi sï chci užít ten pocit euforie po svatbě a ne jít hned v pondělí do práce.. tak proto aspon ta chata.. tak děkuju :)
Odpovědět
Ahoj, taky mi to hloupý vůbec nepřijde. Přítel třeba nejdříve chtěl jet na svatební dovolenou hned po svatbě, ale jelikož ta bude v září, oba v té době budeme mít novou práci a tudíž by se si obtížně zařizovalo volno v práci, tak jsme se rozhodli, že svatební cestu odložíme. Bude to tak trochu i z důvodu financí (sice ji nejspíš dostaneme zaplacenou od "tchýně", ale i tak). Řekli jsme si, že si po svatbě uděláme prodloužený víkend v penzionu, kde bude i svatební hostina a až odjedou po svatbě hosté, budeme si hezky užívat jeden druhého a relaxovat v krásném prostředí uprostřed přírody. Na svatební dovolenou pak pojedeme až v klidu třeba na jaře.. Sice už to nebude svatební cesta v pravém slova smyslu, ale vlastně jsme spolu ještě ani na dovolené sami někde na delší dobu nebyli, tak i takto to pro nás bude krásné.
Odpovědět
@mar1984 Hloupé to rozhodně není, proč? My jsme taky jeli hned po svatbě, dva dny jsme si teda nechali ještě na nějaké vyřizování, ale třetí jsme sedli do auta a hurá do jižních Čech :-) A jak jsme byli po svatbě vyfluslí, tak nás to postavilo na nohy líp, než nějaká exotická dovolená, na kterou bychom půl roku čekali :-)
Odpovědět
My třeba na svatební cestu pojedem až v létě. Je to hlavně z důvodu toho, že bych něměla už dovolenou v létě protože bych ji vybrala celou po svatbě a druhý důvod je že se nemožem pořád rozhodnout kam pojedem :-D ale určo bych i ráda po svatbě někam zajela ale holt dovolené je jen 20 dní tak s tím se nedá moc vymýšlet. :-(
Odpovědět
hloupé to není, my zatím žádnou svatební cestu neplánujeme, uvidíme až podle peněz :-) třeba pojedeme jen na prodloužený víkend
Odpovědět
Profilova fotka
@mar1984 Ahoj, hloupé to určitě není, je jen na vás jak si to uděláte :-) My sice plánujeme naopak jet na svatební cestu tak dva, tři dny po svatbě, ať si to prostě užijeme vše najednou... nechceme jet až třeba za pul roku - kdy to už nebude ta pravá svatební cesta, ale víceméně normální dovolená... ve výsledku je to ale jedno, opravdu závisí jak na tom jste taky finančně i časově.
Odpovědět
tak my jedeme 3 dny po svatbě na Santorini, oba se už moc těšíme. Svatbu si také platíme sami, šetříme na ni už od loňského léta a dovolenou jsme sehnali v akci v prosinci 2013 od Fira. Na svatební cestu jsme oba chtěli a moře pro nás bylo jasná volba.
Odpovědět
díky moc za vaše názory.. :)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, my máme svatbu v sobotu a hned v pondělí brzo ráno odlétáme na 3 týdny na svatební cestu ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
já jsem šla do práce hned po svatbě, ale stejně jsem tam nebyla moc platná, protože jsem všem jen vyprávěla dojmy, ukazovala první fotky, donesla jsem koláčky, dali jsme si k tomu víno... takže doporučuju si dát pár dní ještě pauzu. Myslím, že kdybych jela s manželem jen někam na chatu, tak si to užijeme báječně, prostě proto, že jsme spolu a někde v přírodě :-)
Odpovědět
Článek se načítá
@mar1984 podle me je svatebni cesta prave ta, co nasleduje hned po svatbe a je jedno, jestli je to do Jeseniku (jako v nasem pripade :) nebo do Karibiku. Kdyz pak vyrazime na dovolenou za pul roku, je to pro me spis uz jen normalni dovolena. To, co dela svatebni cestu tou svatebni je prave to obdobi tesne po, kdyz clovek jeste jede na vlne euforie...
Odpovědět
Profilova fotka
však je to vaše věc. My na líbánkách taky nebyli, protože muž byl na pracáku a nevěděli sme, jak to bude s prací a kdyby nedostal dovolenou, co potom... Tak prostě nic takovýho sme neměli. A je jedno, jestli je to k moři do hotelu nebo na samotu na vysočině. jak pise @fudzisan tak s ni asi souhlasim, protoze 3 mesice po svatbe rikam, ze ta posvatebni euforie nevydrzi dlouho a asi by ta dovolena tesne po svatbe mela jinej nadech, nez treba za pul roku, kdy uz je to vic, jako normalni dovolena.
Odpovědět
@mar1984 Hloupý to určitě není, nemá smysl lámat to přes koleno. My na svatební cestu pojedeme až rok po svatbě. Původně jsme chtěli hned, ale manžel čtrnáct dní před svatbou nastupoval do nové práce, navíc to byla tak trochu výzva - musel se toho hodně nového učit, takže dovolená byla nemožná a to i z toho důvodu, že on sám nechtěl dokud se s tou prací trochu nesžije. No a nakonec se to protáhlo až na rok... A zpětně si říkám, že je to tak i dobře. Máme rádi dovolené, kde toho hodně zažijeme, takže rozhodně neplánujeme odpočinek u moře (na to moc nejsme), a hned po svatbě by to asi bylo náročné, nehledě na to, že těch zážitků by bylo moc :)
Odpovědět
Upřímně? Svatební cesta je svým způsobem výdobytek doby, ve které žijeme :)).... Myslíš, že naše babičky a dědečkové plánovali kam vyrazí na svatební cestu :)?? (nevím, ale z mnoha případů vím, že byli rádi, že měli vůbec na skromnou svatbu ...apod). U rodičů už to možná bylo na trošku lepší úrovni,ale přesto stále znám plno plné lidí této generace, kteří strávili svatební cestu po chatách, nebo turistikou v kopcích za humny.... Ano, je fajn si jet odpočinout....protože třeba já byla po svatbě dva, tři dny hodně unavená....ale lámat si hlavu s tím, jestli je hloupé že hned neodjedu? Nevím, přijde mi to zbytečné :))). Bereš si muže,kterého miluješ a to že jsi natěšená a prožíváš ten super novomanželský pocit, věřím, že ho budeš prožívat kdekoliv :))....V práci, doma,na chatě či u moře. Minimálně já to tak mám nastavené :D :-) Takže nelam si hlavu hloupostmi. Svatební cesta není povinnost, je to jen na vás :)))
Odpovědět
My pojedeme pár dní po svatbě, chceme si užít tu atmosféru, takže určitě doporučuji vyjet alespoň někam na víkend, klidně na chatu. Ale určitě není hloupé, jestli nepojedete
Odpovědět
My také vyrážíme za 2 dny po svatbě na svat. cestu. Letíme na Santorini do Řecka a už se moc těšíme.
Odpovědět
@elineckaaa a nebojíš se, že když jste spolu nikdy na delší dovolené nebyli, že si vjedete do vlasů? My spolu jezdíme už od roku 2007 na dovolené...
Odpovědět
@viki83 Ani ne, z toho obavy nemám.. Sice jsme spolu na delší dovolené nebyli, nejvíc to byli 4 dny. Ale my jsme oba spíš nekonfliktní a snažíme se řešit problémy v klidu (i když samozřejmě občas dojde i trošku ostřejší výměně názorů) a hlavně konstruktivně. Jsme spolu přes tři roky, z toho poslední rok bydlíme spolu. Sice je pravda, že občas si dokážeme lézt i na nervy a těšíme se, až ten druhý půjde třeba do práce, ale jinak je to v klidu, jsme zvyklí spolu trávit hodně času, jezdit po výletech a tak :-) Takže na tu první delší dovolenou se oba těšíme, bude to zase něco nového :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?