Svatební cesta - exotika, jaké bylo počasí a cena?

Zdravím holky, chci se zeptat, měly jste některá z Vás svatební cestu v červenci nebo srpnu v Dominikánské republice, Thajsku nebo podbné exotice (Maledivy, Mauricius a pod.)? Jaké jste měly počasí a kolik Vás to pro dva zhruba vyšlo? Díky za příspěvky ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@petahor Ahojky, jeste jsme nebyli, ale ted jsme zakoupili letenky a uz i ubytovani na maledivy na srpen. Musim rict, ze letenky uz jsou o 1000 drazsi nez jsme je kupovali, takze mozna neotalet. A cena celkem je 95 tisic. Snad to za to bude stat :-) Co mate v planu vy?
Odpovědět
@hlakat : Já vím, je to hrozný a hrozný to ještě bude :-D my spíš přemýšlíme, že vezmeme last minute v posledním týdnu odletu a nebo to zaplatíme někdy teď. Co jsem koukala třeba na Invii, tak ceny zase tak šílený nejsou. Pokud teda nebudu brát Maledivy, nebo Seycheli, ty jsou napařený už teď. Ale Dominikánská republika, Mauricius i to Thajsko ještě jde. Mně jde spíš o počasí v těhlech zemí. Protože ve většine případech, my tady máme sezónu léta, ale tahle skoro každá exotika má taky sezónu a to období deštů, ciklonů, nebo hurikánů. A to nechci, aby nám celou svatebku propršelo, nebo jsme tam měli hurikány, proto se ptám, jestli má někdo zkušenosti, kde jaké počasí zhruba v červenci v srpnu je ;) A od koho letíte?
Odpovědět
Profilova fotka
Sami jsme si to zaridili. Co jsem cetla tak problem byva vetsinou cerven a cervenec. Pocasi nam nemelo vyjit ani v obdobi destu minuly rok na kapverdach a prselo asi pet minut :-) znamy byli v thajsku v zari a maximalni spokojenost! :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@petahor Vůbec nedoporučuji nechávat exotiku na poslední chvíli. Cena je podle ceny letenek a ty jsou podle obsazenosti letadla. Pokud je prázdné letenky jsou levné, jak se plní ceny stoupají. Exotika není Řecko či Tunis, fakt ne. Čím kratší doba před odletem tím větší pravděpodobnost dražších letenek. To samé platí o dobrých kvalitních hotelech. Nelétá tam charter tak ani se nic nemusí vyprodávat ze zbývajících kapacit. Do těchto destinací jezdí celý svět a hotely nemají potřebu něco pod cenou prodávat. Naopak motivují pro koupi co nejdříve a to ve slevách na FM. Pokud jde o počasí na Mauriciu tak červenec, srpen sice moc neprší, ale jste na jižní polokouli. Je tam tak 23°C v průměru což znamená, že tady může být tepleji. Některé dny na koupání, jiný spíše na výlety. Doporučuji konec září - začátek května. Maledivy mají jako nejhorší období květen - červen zde je období dešťů. Jinak je to OK, cena přes léto je výhodnější než v zimě kdy je hlavní sezóna. Určitě nedoporučuji hotely typu Holiday Island atd. Thajsko se dá létat celý rok jen během našeho léta je variant mnohem méně. Určitě ne Bangkok. Na východním pobřeží - Ko Samui, Ko Tao a Ko Phangan je to jinak. Zde jsou dvě období suchého počasí: červenec-srpen a leden-duben. Zcela opomíjený je v Čechách prázdninový pobyt v této oblasti.
Odpovědět
@jana_dovolenasnu : Dobrý den Jano, děkuji za skvělý popis! Dívali jsme se s partnerem i na ty Maledivy a uchvátil nás Kuredu Island Resort na Lhaviyani Atol. Znáte tuto destinaci? A pijde Vám cena 49.200,- za 10 dní all inclusive optimální, nebo by se to dalo sehnat i levněji? My se hlavně bojíme toho počasí, všude nás straší, že v tom termínu co my chceme ( 19.7.-3.8.) je období deštů, ceklonů a hurikánů. Tak nevíme právě, ale moc se nám to líbí a tohle bychom jako svatební cestu preferovali. Jaký je Váš názor? Děkuji za odpověď!
Odpovědět
Profilova fotka
@petahor Loni v tomto termínu tam bylo spoustu lidí a počasí bylo OK (právě jsem i konzultovala s partnerem na místě) . Hlavní problém je opravdu květen/červen. Kuredu je super kor když máte vily na pláži či nad vodou. Z Kuredu mám moc spokojené klienty, super šnorchlování i služby. Když tak pošlete mail s telefonem na firemní kontakt ať to spolu probereme. Na našich stránkách je popis i fotky.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?