Svatební cesta - EGYPT - ano/ne?

Ahoj holky, už strašně dlouho se nám líbí Egypt, bohužel co se poslední dobou děje nás trošku odrazuje...milujeme šnorchlování a tam je to super a navíc teď i za skvělou cenu...máme dilema... Byl tam někdo teďka? Popř doporučíte nějaký hotel? Díky za reakce.
Odpovědět
1
2
podle me, jsou obavy zbytecne... dneska uz enni bezpecno nikde.. ve spanelsku vyhodili do vzduchu vlak, v anglii pulku metra, usa dvojčata, francie tovarnu... pokud se vyhnete rizikovym mistum, tak není co resit.. nikdo vam nezaruci, ze vas nesestreli uz v letadle nad prahou... v egy jsem byla před 2 lety, kdy byli nepokoje a v hotelovem komplexu jsme nic nepocitili.. před týdnem se mi vratili pribuzni z tunisu a rikali, ze lepsi dovolenou nezazili... oni se opravdu snazi a to ze jim jen debil pokazi celou sezonu je smutne.. nic jiného nez cestovni ruch je nezivi..
Odpovědět
mooooc děkuji za názor, taky ho máme stejný, ale potřebovali jsme to slyšet ještě od někoho :) opravdu moc díky
Odpovědět
Byla jsem v Egypte pred dvema a lety zpatky, kdyz byly nepokoje a bylo to v pohode. Ale pri dnesni situaci by me do Afriky uz nikdo nedostal. Ted nejde o politicke demonstrace, ale nasili obracene proti turistum. Uprimne si myslim, ze kdo ted uvazuje o dovolene v techto oblastech, je blazen.
Odpovědět
Profilova fotka
@kacenkakaca Souhlasím, já bych také nejela ;-) Nejvíc mě dostala paní ve zprávách v TV bezprostředně po útoku v Tunisku: "No tak, bojíme se, ale stálo nás to asi 50 tis., tak jedeme... Kdyby se tam někomu z její rodiny nedejbože něco stalo, myslím, že by dala x-násobně tolik, aby to rozhodnutí mohla vrátit... Do útoku v Tunisku jsem si také říkala, že turistům, pokud se chovají obezřetně, nic nehrozí, ale teď bych raději nejela. Vím, že je to pro tamní obyvatele hlavní zdroj obživy, ale za mě ne... A přitom bych do Egypta jela hrozně ráda, ještě jsem tam nebyla... a loňské Tunisko (konkrétně Mahdia) bylo úžasné!
Odpovědět
@lucira To jsou Ceai no, zajezdy tam zlevnili, tak nevidi to riziko a jezdi tam vesele dal. (Cimz nenarazim na zakladatelku).
Odpovědět
Profilova fotka
Pro mě je Egypt srdcová záležitost a nikde jinde není - tak nádhernej podmořskej svět, úroveň služeb a all inclusive jako tam - pokud vybere člověk dobrej hotel. Samozřejmě ta bezpečnostní otázka hlodá v každém z nás, ale když to tak vezmeme, já myslím, že se to může stát úplně všude, i kdekoliv v Evropě. Do toho nikdo nevidí a nikdy to nepředpoví. Ale s takovou by člověk nemohl jet nikdy nikam. Kdybys chtěla poradit dobrý hotel tak se určitě ozvi - dělám v tom, tak vím :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@shop_girl Já bych chtěla poradit kam do Egypta ;-) Doufám, že se situace uklidní a třeba bychom příští rok jeli - jsem na ten podmořský svět tak zvědavá!
Odpovědět
@shop_girl ja mam tedy srovnani treba s kanarama a uroven sluzeb je v Egypte o nekolik urovni niz. Byla jsem i v petihvezde a dobry, ale s evropskymi sluzbami nesrovnatelne.
Odpovědět
Profilova fotka
Mne tyhle zeme z hlediska bezpecnosti nelakaly nikdy a ted bych tam nejela ani za nic. Jak nekdo muze uvazovat nad tim,ze to je prece levny? Vazne vam to za to stoji? Kupte si radsi letenku bez CK a jedte nekam v Evrope, vsak je tolik krasnych mist. Dokonce levnych. Egypt a Tunis nejsou jediny destinace na zemi 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kacenkakaca věřim že se dá najít lepší hotel a služby ve španělsku v porovnání s průměrným hotelem v Egyptě, to prostě zleží na výběru hotelu. To je nejzásadnější. ALe co člověk to názor. Já už jsem toho projela fakt moc a srovnání mám, ale všechno je o výběru destinace a hotelu. Stačí jedna špatná zkušenost a člověk pak místo odepíše aniž by si uvědomil že o pár metrů dál je něco o milion procent lepšího. Co člověk to názor, to zkušenost :-)
Odpovědět
@shop_girl Nemluvím o průměrném hotelu v Egyptě. Mluvím o tom, že dobrý nebo i velmi dobrý hotel v Egyptě je stále jen průměr mezi evropskými hotely. Mně se v Egyptě líbilo, ale nebylo to díky hotelu a službám.
Odpovědět
@lucineni Já taky neříkám, že cena je rozhodujicí, byl to jen dodatek - láká nás podmořský svět, šnorchlování.
Odpovědět
Článek se načítá
@lucineni nebuďte hned tak útočná, já se ptala jen na názor a rozhodně nikde netvrdím, že Egypt a Tunis jsou jediné destinace. Ve výběru máme také Mallorcu nebo Řecko. Jen mě zajímal názor od někoho, kdo tam třeba teď byl. Takové korály jako jsou tam totiž v Evropě asi těžko najdeme. Mrzí mě, že se to tam teď takhle změnilo, protože by to tam pro nás bylo ideální. (NE Z HLEDISKA CENY DODÁVÁM).
Odpovědět
Právě jsme se vrátili z Egypta, ze svatební cesty, byli jsme v italském hotelu Fort Arabesque, nádhernej podmořskej svět, viděli jsme želvu, chobotnici, perutýny, v září letíme zas :-)
Odpovědět
@zuzockaz díky moc a názor! Na hotel mrknu, tohle právě chceme i my :-)
Odpovědět
@yukonek Z českých cestovek nabízí pouze Blue Style, hotel menší, ale s největší pláží v oblasti Makadi Bay.
Odpovědět
@zuzockaz http://www.blue-style.cz/egypt/hurgha... tohle je on? :-) díky moc
Odpovědět
V žádným případě bych nejela, samozřejmě nebezpečí je všude, ale jet do Afriky, je podle mě risk jako blázen a teď bych do toho určitě nešla. Byli jsme tam loni, kdy nám na pokoj přišel dopis, ať neopouštíme rezort, že jsou nepokoje a byla to nejhorší noc. A to nebyla z daleka taková situace jako je teď. Navíc například Čedok ani Egypt už nenabízí. K cestujícím, kteří následně po útoku letěli do Tuniska si myslím svoje, ani kdybych měla zájezd za 100tis. bych nejela. Nevím proč tomu chodit takhle naproti.
Odpovědět
@mpbg děkuji za názor
Odpovědět
Profilova fotka
@lucineni když v evropě se prochází migranti tak kam chceš jet? Všude je to ted na houby
Odpovědět
Navic treba na cestu do Tunisu uz se ani nelze pojistit. Takze pokud se neco stane, bude to stat treba i stovky tisic. Predpokladam, ze s Egyptem to bude v kratke dobe podobne.
Odpovědět
@vitulovas potom je na zvazeni, jestli ma smysl ted nekam jezdit, pripadne hledat lokality, kterym se tohle vyhyba. Napada me minimalne Chorvatsko, nektere spanelske lokality, Kanarske ostrovy, nebo pak treba Amerika, Australie apod.
Odpovědět
V dnešní situaci může jet do Egyptu nebo Tunisu jedině blázen .... :-S A ještě na líbánky, mám dost.
Odpovědět
Profilova fotka
@kacenkakaca bohužel je to tak... Bud dražší destinace jako maledivy apod. chorvatsko, ČR, SK, nějaké to španělsko.... bohužel toto nikdo neovlivní
Odpovědět
Především doporučuji sledovat stránky ministerstva zahraničí. V televizi říkaji ne vždy přesné informace a pak tomu všichni věří a ještě se tím ohánějí: "nikam nepojdeš, protože v televizi říkali.....a hotovo." Z toho by jsem vždycky vyskočila z kůže. Bože, takový pindy. V Egyptě v oblasti Marsa Alam doporučuju hotel Hilton Marsa Nubian Resort (byli jsme s partnerem již podruhé,poprvé září 2013, podruhé teď v dubnu) a v září se do Eypta chystáme znovu. V Hurghadě nás velice zaujal Albatros Palace Resort (možná se teď jmenuje Pickalbatros Albatrost Palace nebo tak nějak). V současné době mi přijde horší jet do Ŕecka nebo Turecka.
Odpovědět
@fluoritkaa děkuji :-)
Odpovědět
http://www.mzv.cz/jnp/cz/cestujeme/ak...
Odpovědět
@yukonek Do Egypta jezdím moc ráda a pravidelně... Byla jsem tam už i v době nepokojů a bylo to ok. Nicméně v tuto chvíli díky islámistům, kterí se postupně dostávají všude, převládá pud sebezáchovy a vím, že se teď asi pěkně dlouho do Egypta nepodívám, mrzí mě to.... Ale je spousta dalších krásných míst. :-)
Odpovědět
@fluoritkaa mohu se zeptat? Dívala jsem se na internet a Vámi zmiňovaný hotel neleží u pláže? Jak jste tam jezdili? Je na pláži nějaké zázemí? Jinak hotel vypadá pěkně. A pokud jde o cestování - já bych jela. Egypt byl vždycky na hraně a myslím si, že pokud nevycházíte z areálu je to v pořádku. Jezdíme tam na podmořský svět a ten jinde stojí za ...
Odpovědět
Profilova fotka
@vitulovas Nj tak jedte rovnou nekam kde vas streli do hlavy at to mate jisty :-D Kdyz v Evrope taky neni bezpecno tak je jedno kam. Tak rovnou do Tunisu/Egypta.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?