Svatební cesta do Athén, máte zkušenost?

Profilova fotka
Máte někdo zkušenosti s dovolenou v okolí Athén? Pobytový zájezd na blízkém pobřeží či poznávací zájezd? Jeli jste na vlastní pěst popřípadě jakou cestovku doporučíte?
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, Ateny nám dobře....záleží na tom kdy pojedete a na jak dlouho plánujete. Tkaé jakou dopravu preferujete.Já jsem byla na vlastní pest autem do Benátek a pak 36 hodin do Patra a dále asi 2 hodinky autem do Aten.Na lodi je super v létě se dá i koupat na palubě v bazenu jinak v zimnich mesicicch je lepší být uvnitř. :-)kajuty jsou pekné s vlastní koupelnou a jídlo na lodi bezvadné. JInak Ateny jsou nádherné a hotelu spousta...přes internet si mužeš nejaký hotel bloknout ..ruzné ceny i typy.....výlety kolem Aten je nespočetně mnoho...nádherný je výlet do Navplia...je to strašná romantika...a nádherně osvetlený v noci...užasné...ataké Araxova ...řecké lyžařské středisko směrem nad Ateny je užasné....uzoučké uličky s kavárničkami v horách na upatí kopce....no nevím , záleží jak si to asi představujete...také s cestovkou se dá...třeba hellastour dělá poznávací zájezdy a josu v tom fakt dobří.tak zatííím pá snad jsem ti trošku pomohla... :-) kdyžak se ptej............Janča
Odpovědět
Profilova fotka
@janulkarecko chtěli bychom jet v červenci asi na týden. Doprava je celkem jedno záleží co vyjde levněji. Chceme hlavně navštívit co nejvíce památek, ale nemáme moc rádi ty organizované poznávací zájezdy a třeba se i podívat k moři. Tak právě nevím, jestli si raději zajišťovat dopravu a ubytování sami nebo hledat nějakou neznámou cestovku. Co jsem zatím tak koukala, tak většinou mají v nabídce jen zájezdy na ostrovy a Chalkidiki. Tak budu ráda pokud máš nějaké doporučení na ubytování atd.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, my jsme do Athen letěli, dva dny jsme si nechali na atheny a pak jsme trajektem jeli dale na ostrovy-Santoriny atd.. Hotel v Athenach jsme měli bloknutý už z Prahy, ostatní ubytovaní jsme řešili až přímo na daném ostrově a vždy jsme našli krásné.. Jezdíme jedině na vlastní pěst, máme rádi volnost a plánování jak chcem my a ne cestovka.. a taky i finančně mi to přide nejlevnější.. Pokud není jazyková bariéra tak doporučuji vlastní pěst:))
Odpovědět
Profilova fotka
@kattulda001 Ahoj děkuju za příspěvek. Měli jste přímý let nebo s přestupem? A jaká letecká společnost? zatím jsem našla jen dost drahé letenky. Máš třeba ještě nějaký tip na stránky kde spolehlivě zarezervuju ubytování? Zatím jsem vždycky byla s cestovkou a nemám s tím zkušenosti, ale co se teď týče našich představ, tak to žádná cestovka nesplňuje.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky,tak primo v Athenach jsem nebyla,ale cestuji dost,takze rozhodne pokud chces poznavat,tak se jukni na letenky smart wings,cim vic dopredu,tak by to melo byt levnejsi a pokud nemas jeste dane presne datum,tak je to super a da se tam kombinovat,tzn.ze muzete na kolik dni chcete,zalezi jen a jen na Vas.A ubytovani urcite pres booking.com.Kdyby jeste neco,tak se ptej... ;-) ;-) ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@tetecko děkuju, zrovna na to koukam, ale přímo do Athen nelítají :-( a ten booking vypadá dobře, některý ubytování tam není až tak drahý :-) @kattulda001 @janulkarecko ještě mě tak napadá, využívali jste vnitrostátní dopravu a městskou přímo v Athénách, nebo jste si půjčovali auto?
Odpovědět
Profilova fotka
Aha,tak to zkusit pres nemce,maji odlety i z Drazdan ci Vidne a mohlo by to byt i levnejsi.Pujcili jsme si v recku auto a je to super a vse zaridis z domu pres net ;-) www.5vorflug.de
Odpovědět
Profilova fotka
@tetecko jen vědět kam kouknout, škoda, že neumim moc německy :-D přemýšleli jsme jet i autem ale to by vyšlo na hodně a navíc ty kontroly na hranicích.... četla jsem, že občas chtějí i úplatky :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@ivik56 Letěli jsme s ČSA přímo měli nějakou akci na letenky a my využili nalítané míle.. Ubytování taky určitě doporučuji přes booking.com Využívali jsme přímo městskou dopravu v Athenach, hlavne je to vsechno kousek od sebe takze jsme si naplanovali co ten den chceme vidět přiblížili se a pak chodili pěšky:) Trajekt jsme řešili až přímo na místě, ale pak jsme zjistili že jsme si ho taky měli buknout dřív-vyšlo by to levněji. A na ostrovech jsme si pak půjčovali skůtry... :))
Odpovědět
Profilova fotka
@kattulda001 to zní dobře :-) bohužel s těma mílema to u nás asi nepůjde tak budu doufat, že najdeme něco přijatelnýho. Můžu se ještě zeptat na kolik vyjde ta městská a trajekt?
Odpovědět
Profilova fotka
@ivik56 ahoj, no využívali jsme i městskou,-metro, autobusy...naprosto bez problému a jezdí načas, ted ale neím kolik chtějí za lístek.Změnily se ceny. Jinak jsme měli i pujčené auto...cca 40 Euro na den....ale když se pořádně podíváte, seženete možná i levnější.Rozhodně bych jela na vlastní pěst pokud není jaz.bariera....anglicky i německy se domluvíte všude.Letenky se také dají sehnat celkem levné, záleží na tom odkud jste.JInak hotel normálně mužete zamluvit na některém serveru přes internet. My jsme bydleli v soukromí....ale i když tam doletíte, tak prostě najdete ubytko kdekoli...Ceny ruzné.V čerenci letají i nějaké chartery..... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Kdyz v goglu ;-) zadas tu adresu (www.5vorflug.de) tak se Ti to rovnou i prelozi a tam se koukni jen orientacne a jinak maji i pobocku,ale v Praze,kdyby jsi chtela poslu Ti cislo,jsou tam moc prijemny holky,ktere Ti se vsim poradi. ;-) A auto jsem hledala tak,ze jsem zadala zas do goglu pujcovna aut v Athenach a ono Ti to uz najde a zase vse prelozis v prekladaci.Mam s tim jen dobre zkusenosti,ale jak auto,tak ubytovani jsem hledala jen s platbou az na miste,aby me nekdo neosulil ;-) Dulezite je u tech pujcoven si precist podminky a co je zahrnuto v cene,aby jste v tom meli celkove pojisteni,ujete km atd. ;-) jukni na www.orbion.cz a nebo reckovdetailech.cz je tam o tom hodne diskuzi...A jinak co se tyka ty reci,tak ja umim zaklady Nj a Aj a neni problem se domluvit rukama i nohama ;-) Mamka s nima jezdi a ta neumi jinak nez cesky a zvlada to,takze z toho strah nemej ;-) Vsude je ceske zastoupeni v pripade nouze ;-) napr. Velvyslanectvi ci hotel,kde bude nejaka ceska CK ;-) ;-) ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@janulkarecko @tetecko děkuju holky, už z toho nemam takovej strach, nezní to tak složitě. Jazykové bariéry se ani nebojím, oba umíme anglicky a já mam i trochu základy němčiny. Jsme z plzeňska takže by připadaly v úvahu odlety z Prahy. A co jsou to ty chartery? :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?