Reunion - zkušenosti ohledně ubytování, cen, atd.

Byl někdo na podzim (říjen) na Reunionu? Ocením zkušenosti ohledně ubytování, cen, cestování , letenek atd. Díky moc.
Odpovědět
Profilova fotka
Manžel tam byl kdysi v březnu. Co si pamatuji, nejsou tam taxi, takže mu sehnali nějakého pána, který ho celou dobu všude vozil. A málem se nedostal na letiště, kvůli větrné smršti s deštěm - asi to tam bývá časté. Směnárna je tuším jen na letišti. Je tam úžasná příroda a rozhodně stojí za to tam jet, tehdy říkal, že by se tam nejraději přestěhoval...
Odpovědět
@fanino To tam asi byl na služebce, že? Taxíkem nejezdím ani tady, takže počítám s půjčením auta. V březnu tam ty cyklony asi jsou celkem běžné (dočetla jsem se, že leden-březen-červen není nic moc), proto chceme jet v říjnu. Směnárna na co, když se tam platí eury? Spíše mě zajímá, jak je to tam cenově a s úrovní ubytování. Odkud manžel letěl a kde stihl po ostrově pocestovat?
Odpovědět
Profilova fotka
@kocisko Manžel, když už někam letí, tak si dopřává. Tuším, že ten hotel se jmenoval LUX* Saint Gille. Jak je to tam běžně cenově asi tedy neporadím. Všechno si vždycky zjistí přes booking a pak jezdí na vlastní pěst. Auta už si nepůjčuje. Někým se vozit mu dává možnost si pokecat, poznat místní lidi a kulturu. Většinou mu ukáží i krásná místa, která stojí za to opravdu vidět, poradí a tak. Byl určitě u sopky, v nějakých jeskyních, u vodopadů a v Saint-Denis. Letěl z Prahy do Paříže a odtamtud na Reunion tuším.
Odpovědět
@fanino Díky za info :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Říjen a listopad jsou na Réunionu hlavní sezóna, takže z hlediska počasí určitě super volba. Prakticky se tam dá cestovat celoročně, záleží také co hledáte. Ano, na jaře mohou být cyklóny a více touto dobou prší, zase je ale nejtepleji na pláž. V období našeho léta (květen až září) je období místní zimy, cestovat lze, ale připravit se na nižší teploty hlavně v horách - zase je to ideální na treky, není tak horko. Každé období má tedy svoje... Réunion máme procestovaný, zájezdy tvoříme na klíč, stačí zavolat a domluvit se (viz profil zde) a rádi pošleme nezávaznou kalkulaci. Většině klientů řešíme půjčením auta a zařízením hotelů na různých místech v rámci ostrova, a jezdíte si už sami, předem vám vysvětlíme kde je co k vidění. Není ideální bydlet celou dobu na jednom místě, ve vnitrozemí jsou hory až do 3 tis nad mořem a z jednoho místa nelze vidět úplně vše. Většině klientů děláme ubytování v malých levných penzionech, protože počítáme že jsou celé dny pryč a poznávají, je to jen na přespání. Máme ale varianty i pro náročné klienty. Lze krásně kombinovat s pobytem na pláži na sousedním Mauriciu. Réunion má nádhernou panenskou přírodu, kde uvidíte vysoké hory, zelené oblasti s divokými orchidejemi, vodopády, útesy, plážičky, a dodnes aktivní vulkán s krajinou jako na Marsu.. pro milovníky přírody super.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?