Nechci ustřihnout OP, lze se s matrikou domluvit?

Zdarvíčko slečny, paní :) Mám prekérní situaci a to, že mi propadl pas teď v květnu. Svatba bude v září a hned poté chceme letět do Řecka. Přijde mi zbytečný dělat si pas kvůli jedný cestě do Řecka, kam se může na OP, ale tou dobou ji budu mít střihlou. Myslíte, že si mám letět udělat pas (grr, zbytečně na staré jméno) nebo se lze s matrikou domluvit, že by mi ji nestřihli, páč jedeme na dovču? Díky za komenty ;)
Odpovědět
Ahoj, my se domluvili a nestřihli... zkus se zeptat přímo oddávajícího. Myslím, že by to tedy mohlo jít... @adletka
Odpovědět
ps: doufám, že narazíš na příjemného člověka, vzpomínám, že jedna paní za okýnkem bědovala, že jde o porušení zákona (měla jsem pocit, že by jsme z jejího pohledu snad měli jít i "za mříže") takže nevím,jestli je to OK... ale do teď se nám dělají nové doklady a nosíme pas se zeleným(změna jména) a žlutým(změna tr.bydliště) lístkem, který ti po svatbě matrika vystaví. Cestovali jsme do Německa a právě kvůli tomu jsme se domlouvali, aby nám OP nestřihli. Přeji štěstí na fajn lidi. AHOJ
Odpovědět
měli jsme ted stejny problem a take letime do Řecka. Bohužel bez nového pasu by jsme neodletěli. Obvolali jsme co se dalo jak cestovku, tak úřady a všude nám řekli, že s ustřiženým OP a bez pasu neodletíme. Ustřižená OP je pro ně jakoby neplatná a bez pasu by jsme neměli žádný platný doklad. A bez ustřižení teda si myslím, že vám to neudělají, aby z toho pak oni neměli problémy. Nejdřív bych se zašla zeptat teda a zkusit to na úřad, jestli vám to udělají takhle bez ustřihnutí a jinak asi je jediná možnost odložit na jiný termín dovču nebo nechat udělat ten nový pas. U nás to stojí 600 Kč a rychlopas 1500 Kč, ale ten je jen na půl roku a třeba do Egypta na něj stejně neodcestujete
Odpovědět
@kattessi @pipinkam Bojím, aby třeba neřekli, že nám OP nestřihnou a pak omylem ze zvyku střihli :O A dovča by byla v háji, zaplacená a nic.. Ale zase si za 600 dělat pas na chvíli se mi moc nechce :( Zkusím zavolat, nebo by jste volili osobní návštěvu matriky?
Odpovědět
Profilova fotka
hele, ono je to prostě na prd... ja si kvůli dovolené pas dělat musela tak, jako tak. ale i do řecka nebo jinam bych si ho prostě udělala. Ono, naraziš na blba a i tak ti může dělat problémy s OP. Ikdyž třeba při letu z Německa si nemyslím, že by tam chápali, proč je OP ustřižená. Když si vzpomenu, v jakém stavu měl manžel OP před třema lety při dovolené do Řecka, a taky odcestoval (ja sama bych ho nepustila). jenže, prostě je to jistota. Radím ti, pas si udělat, ikdyž máš pocit zbytečnosti. Dáš sice 600, ale co je to proti ztrátě peněž za dvě osoby za dovolenou?
Odpovědět
@chris_n za ty nervy to asi nestojí, co? Radši dát 600 a mít klid. Tak já si ho udělám, děkuji za reakce
Odpovědět
Profilova fotka
My se sice brali v kostele, ale domluvili jsme se, že nám kvůli dovolené OP stříhat nebudou. A nebyl problém. Takže záleží na dohodě.
Odpovědět
U nás to snad bude ok...OP nám sice střihnou ale jedeme do Egypta na pas a na stará jména. Doporučili nám to v CK, ptže prý nemá si smysl si dělat ten krátko pas...ten snad platí jen nějak krátce a my musíme mít platné pasy ještě 2 měsíce po návratu...tohle nám bylo řečeno.... =-) :-N
Odpovědět
@barborelka My tak jedeme také do Egypta. Pasy naštěstí máme, takže je dělat nemusíme, ale v cestovce nás strašili, že nevědí jestli to půjde takhle na staré jméno u mně. Volala jsem si na konzulát a tam mi moc milá paní sdělila, že sama jezdila půl roku po světě s pasem na staré jméno a nikomu to nevidělo. Rozčílilo jí, že mi to v cestovce vůbec řekli. Takže v klidu :-) Asi by byl problém, kdyby byl nesoulad jmen pas x letenka, vízum. Ale takhle to vlastně bude vše na staré jméno a nikdo nezjistí, že jsme vdané :-)
Odpovědět
@kronecka007 přesně moje řeč :-D ale je fakt, že by to v CK měli říkat automaticky 8-) od toho tam přeci jsou ne :-)
Odpovědět
@barborelka No taky jsem byla překvapená, že to nevědí a taky jsem jim to pak řekla. Hlavní je, že to jde :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@adletka Nechala bych si udělat pas. Je to blby, ale co když na to oddávající nepřistoupí a ustřihne Ti OP, pak narycho to řešit by byl problém...
Odpovědět
Článek se načítá
@adletka Nás se před obřadem ptali, jestli někam jedeme a nechali nám OP celé :-) myslím, že když se zeptáš, že to nebude problém :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem si také lvůli svatební cestě nechala dělat nový pas - ten starý jsem měla už nějakou dobu prošlý. Jako vím, že někde i přistoupí na to, že rožky u OP neustřihnou, ale musíte jim to připomenout ještě několikrát předem a stejně nevíte, jestli ta ženská to ze zvyku neudělá. Přesně tohle jsem nechtěla riskovat - navíc tady na diskuzi jedna nevěsta (je to ale npár let stará diskuze) psala, že zrovna na naší matrice je upozorňovali, že nechcou stříhat a stejně jim to ustřihli. Taťka se taky divil, že jsem si nechávala "zbytečně" dělat nový pas za 600...radši zbytečně než pak kvůli blbosti úředníka zůstat někde na letišti. Třeba někam jen za hranice do Rakouska bych si to možná i riskla, nikde tě dnes většinou nekontrolují, ale když letíš, tak doklad po tobě prostě chtějí.
Odpovědět
Profilova fotka
Také jsem si ten ,, zbytečný ,, pas udělala, člověk nikdy neví a je lepší mít jistotu aspoň jednoho platného dokladu :-) A těch 600, zas není tak moc, něž pak kvůli blbosti nejet na dovolenou :-) Takže jsem pro udělat.
Odpovědět
@adletka ještě mě napadlo, doklady při svatbě nám hlídali svědci, tak jim to dát na starost... ale určitě se dopředu domluvit s matrikářkou (zdá se mi, že na to má každý jiný pohled) :-S
Odpovědět
Ahojky, my jsme měli svatbu 29.června a paní matrikářka nám kvůli svatební cestě rožky u OP neustřihla,ustřihla je až jsme si šli pro oddací list,byla moc hodná,ale asi záleží na každém úředníkovi jak vyjde vstříc :-)
Odpovědět
@ninive211 ano, mám to přesně tak, než se strachovat a pak třeba kvůli tomu neodcestovat riskovat nebudu.. ten stres mi za těch 600 nestojí.. zahrnu to do svatebního rozpočtu, tam se takováto haléřová položka ztratí :D
Odpovědět
včera jsem si pas nechala udělat ;)
Odpovědět
do letadla musis mit pas i kdyz je stat v EU jelikoz jsi v mezinarodnim vzdusnym prostoru takze tam ti je OP uplne k nicemu.... pokud jde o ustrizeny roh,tak jsem ted o vikendu svedcila na svatbe a novomanzelum roh neustrihli. vsechny 4 OP pani matrikarka vratila me a rekla mi at se v pondeli staveji pro oddaci list a nechat si udelat novou obcanku :D
Odpovědět
Profilova fotka
@1adriana1 Já letěla letadlem vždycky jen na OP a bez problémů...
Odpovědět
Profilova fotka
@1adriana1 : já v životě ani na letišti pas nevytáhla, neboť ho nevlastním, lítám v rámci EU. Není pravda, že na letišti musíš mít pas :-)
Odpovědět
mam praxi na letisti,i v ramci EU bys ho mela mit u sebe.... meli jsme to na skoleni..... to jestli te kontroluji nebo ne uz je dalsi vec.... ;-)
Odpovědět
Souhlas. I když jsme letěli jen do Německa, pas chtěli. A občanka neexistovala. Záleží na člověku, který dělá kontroly na letišti, ale spoléhat se na to tedy rozhodně nedá. Pas je na letišti zkrátka povinnost, byť někde třeba přimhouří oči.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?