Svatba v cizině a obě příjmení. Podle čeho se řídit?

Ahoj děvčata. Plánujeme s přítelem svatbu ve Skotsku (oba jsme Češi), ne na ambasádě, ale ultraromanticky na hradě... Zařídit to není nijak složité, ale zatím mi nikdo nedokázal odpovědět na toto: Chci si po svatbě ponechat své jméno i přijmout jméno manžela, v CZ musí být manželovo jméno první "v pořadí", v UK může byt první i druhé - co se bude vztahovat na nás? Můžeme si vybrat? (To by bylo prima ;-) ) Další věc, kterou nikdo neví - bude se na mě vztahovat přechylování? Tušḯte prosím někdo jak to je? Díky moc!!!!
Odpovědět
Jsme podobný případ, ale v jiné zemi. Bude se na Tebe vztahovat to samé, co na nevěsty v ČR, místem pobytu ani svatby nezískáváš práva dané země. Leda že bys měla získané občanství, což ale asi nemáš. Otázku na přechylování nechápu, na co se vlastně ptáš?
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 11 měsících
Profilova fotka
Na pořadí přijímení jsou zákony danné, zde souhlasím se sarakin a co se týče přechylování, moc nechápu co máš na mysli, ale pokud je to -ova, tak možnost nemít ho jde jen, pokud si bereš cizince.
Odpovědět
@dider jelikož žijete v cizině, můžeš přijmout manželovo bez ová a to jak samostatně, tak si ho vzít ke svému;-)
Odpovědět
@dider přsně jak tu píše @flowerbl, žijeme též v zaharničí a budu mít příjemní bez ová....:)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
@deniskaka Těch možností je víc, jedna je, že žiješ trvale v cizině, nemusíš si brát zrovna cizince... Já si beru Čecha, žijeme v cizině a příjmení budu mít bez -ová, jen po svatbě musím ukázat v česku papír o trvalém pobytu v zahraničí.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?