Svatba v kostele Frýdek-Místek

Milé nevěsty, chystáme se s partnerem na svatbu v kostele, ale nevíme jistě zda nás oddají. Já jsem pokřtěná a partner ne, už máme i malé dítko a to jsme pokřtít nechali :) Teď je tedy řada na nás. Myslíte, že nás některý farář ve Frýdku-Místku či okolí oddá? Pokud ano kde a také který kostel ve F-M je podle vás ten nej ;) Moc děkuji za odpovědi
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj,moje kamaradka byla na tom stejne,akorat nemela ditko a nebylo to ve Frydku,ale v C.Tesine.Aby se mohli vzit v kostele,musela se nechat pokrtit,a taky musela pravidelne chodit na mse :-) On pokrteny byl.
Odpovědět
@andrikr Děkuji :) tak já doufám, že se partner nebude muset nechávat křtít. Slyšela jsem, že je už dnes docela běžné, že farář oddá smíšený pár ;) přeci je hloupost nutit někoho k víře skrz svatební obřad. Já sama ho k tomu nenutím a to jsem jeho budoucí žena :)
Odpovědět
Profilova fotka
@kololiki Nemas vubec zac :-) Aha,tak je to asi jine ted.Je pravda,ze kamaradka se vdavala uz pred skoro 7lety.Tak vam preji hodne stesti,at vam svatba v kostele vyjde i bez krtu ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kololiki Ahoj, žádný farář by neměl odmítnout smíšený pár, pokud ten nevěřící řekne, že nebude proti křesťanské výchově dětí. Ovšem druhý z páru by neměl být jen pokřtěný, ale přímo praktikující věřící. V některých farnostech neoddají, když mají pocit, že pro snoubence je to jen formalita, že se chtějí vzít v kostele, protože "svatba přeci má být v kostele". Takže jestli sama nepraktikuješ, doporučuju před panem farářem trochu mlžit. :-)
Odpovědět
@kololiki já myslím, že nebude problém aby vás oddali, tedy pokud není někdo z Vás rozvedený ( to potom záleží jestli byla civilní nebo církevní svatba). Když pan farář uvidí, že se nechcete brát v kostele jen kvůli hezkému místu, ale že k tomu máte ten zprávný vztah, tak by neměl být priblém.
Odpovědět
@kololiki Ahoj, ve FM je hodně hezkých kostelů, pro mě vede bazilika navštívení Panny Marie ( Mariánský kostel), nebo pak u Jakuba (u místeckého náměstí), ten je takový menší, příjemný. Co se týče obřadu v kostele, moc se v tom nevyznám, jelikož mám civilní obřad, ale co vím od známých, je potřeba se s daným knězem domluvit a chodí se na tzv. přípravy, což je několik schůzek, kde jsou třeba i jiné páry, co chystají svatbu a společně se baví o tom, co pro ně svatba znamená, atd. Záleží dle mého na tom daném knězi či farnosti, kolik těch schůzek je. Jinak si myslím, že není problém, aby byl jeden z páru nepokřtěn. Takže se asi nejprve rozhodni,kde to chceš mít, zda ve Frýdku či v Místku a podle toho si zajdi na farnost poptat se co a jak. Frýdek má svou farnost u mariánského kostela a Místek právě u místeckého náměstí u toho kostela sv. Jakuba. Snad jsem teda aspoň nějak pomohla :) Ať se daří! :)
Odpovědět
@kololiki jeden známý měl taky problém s tím, že ani jeden nejsou pokřtění, ale chtěli pokřtít své dítě, ale nakonec ho pokřtili v Místku v kostele sv. Jana a Pavla (je to vedle soukromé podnikatelské školy na ČSA), tak se zkuste přeptat tam :-)
Odpovědět
@kololiki Co se týče frýdecké farnosti, tak jsem našla toto, třeba se ti to bude hodit: http://www.farnostfrydek.cz/zivot-far...
Odpovědět
Děvčata, moc vám děkuji za rady a připomínky ;) Právě pan děkan z místecké farnosti nám křtil syna, tak se chystáme zajít za ním :) Právě přemýšlíme o výběru kostela, zda zvolit kostel sv. Jana a Pavla, který je opravdu honosný či skromnější kostel ve Sviadnově :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?