Křesťanský kněz v okolí Úval

Dobrý den, ráda bych absolvovala svátosti jelikož můj partner je křesťan. Neznáte prosím nějakého křesťanského 'moderního' kněze co by nás v létě oddal mimo kostel? Budu vděčná za radu. Mockrát děkuji
Odpovědět
Není to o modernosti kněze - v církvi jsou určitá nařízení, která musí kněz dodržovat. Takže např. katolický kněz Vás neoddá na jakémkoliv místě, ač bude sebemodernější. Určitě bude záležet na partnerově příslušnosti ke konkrétní církvi - to zn. jestli je katolík, protestant, pravoslavný....a od toho má smysl se odrazit dál.
Odpovědět
Přítel a celá jeho rodina jsou křesťané. Proto tedy nepřipadá v úvahu ani husitský nebo protestantský kněz. Mám jen obavu, že se musíme vzít v kostele což je pro nás dost komplikace.
Odpovědět
Pochopila jsem tedy, že jsou katolíci. :-) Protestanti i husité jsou také křesťané. Ano, svatba bude muset proběhnout v kostele - musí být na posvěcené půdě - teoreticky by mohla projít i nějaká větší kaplička mezi poli...a možná i hřbitov. :-D Jako první musí vaše kroky směřovat k faráři, do jehož farnosti přítel spadá. A tam se domluvit, co dál. Pokud byste si vybrali jiné místo s jiným knězem, budete od tohoto původního potřebovat, aby vám vydal přítelův křestní list, případně i další potvrzení - např. o biřmování.
Odpovědět
Profilova fotka
Záleží také na tom, kde přesně plánujete mít svatbu a v jaké obci/městě. Pak by se třeba dalo najít nějaké řešení.
Odpovědět
Katolicky knez vas muze oddat i mimo kostel, ale delaji to neradi. Odkaz treba zde http://www.apha.cz/svatba-faq
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?