Jen jeden křtěný a svatba v kostele, šlo by to?

Ahoj nevěstinky, chtěla bych se zeptat zda by šlo udělat svatbu v kostele když je pokřtěný jen přítel ? Děkuji všem za odpovědi ;-) :-) :-) :-)
Odpovědět
Pokud je aspoň jeden křtěný, tak by problém neměl být ;-) doporučuji zajít přímo za farářem kostela, ve kterém to chcete mít ...
Odpovědět
Profilova fotka
My to tak měli, ale pořádně se domluvte s farářem....musí se to taky řešit s předstihem, protože se musí žádat povolení od biskupa a to může trvat trochu déle. Ale obvykle to bez problémů schválí. Mělo by to být nejméně 3 měsíce před plánovanou svatbou.
Odpovědět
@lucka1995 na toto téma je mnoho diskuzí v kategorii svatba v kostele a víra, nicméně my to máme zrovna tak :-) přítel katolík. Farář souhlasil, že nás oddá (vše záleží na jeho postoji), máme přijít v lednu, že sepíšeme žádost (svatbu plánujeme v květnu, řekl, že v lednu to stačí). Opravdu to chce zajít za farářem a domluvit se s ním. ;-)
Odpovědět
jj farář vás oddá, ale nebude to mše, jen zkrácený obřad..chodí se na přípravy..ale je to dost individuální, záleží, jakého máte faráře
Odpovědět
Klidně může být obřad i se mší, aspoň u nás to tak bývá. Oddání, když je pokřtěný jen jeden, není žádný problém, a jestli budete chtít mši nebo ne, záleží jen na Vás.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?