Svatba na zámku v roce 2012. Postřehy, zkušenosti

Profilova fotka
Ahoj, tady bych chtěla shromáždit nevěsty, které budou mít svatbu na zámku v příštím roce a pak také ty zkušené, které už ji mají za sebou. Ráda bych věděla - jakou máte vlastní výzdobu (protože zámky jsou krásné samy o sobě a i když jsem se moc těšila, jak budu vyrábět dekorace, tak to asi moc nepůjde) - jestli budete mít na zámku i hostinu a na kolik Vás to tak přijde? Stejné, nebo dražší než v normální restauraci? A povolí tam vzít si něco vlastního? Víno z rodinného vinohradu, babiččiny koláčky, tetin výtečný bramborový salát... - jestli tam hodláte uspořádat i večerní party a spát tam? Nevím, co udělat s hosty, které nezvu na hostinu ale na party ano :( - jestli chcete/ máte/ měly jste nějakou pojistku na blbost na ty prostory, ve kterých se akce bude konat, protože ne, že bych chtěla něco demolovat, ale bojím se (hlavně kvůli oslavě), že se třeba polije vínem koberec a nemám chuť to platit. To samé platí i o šatech - máte k tomu nějaké informace? Kolik, kde apod. Svatební salony toto nedělají, bylo mi řečeno, že by je nikdo nepojistil. My budeme mít nakonec kompletní svatbu na zámku - Obřad, hostina, party a ubytování (to bude drahé, ale vážně romantické ;)) Jinak v tom našem zámku se dá vycházet na terasu, kde bude svatba (za pěkného počasí - prostě musí být :)) a zbytek jsme si namysleli ve velkém sále. Ceny za jídlo ujdou, ale alkohol je neskutečně drahý a asi tam ani nemají kompletní nabídku. Navíc bych chtěla otevřít i nějaké ty speciální lahve, co se schovávají na zvláštní příležitosti a to nevím, jestli povolí. Takže pokud máte nějaké postřehy, nebo právě už i zkušenosti, budu ráda, když je napíšete. A s těmi, co jsou ve stejné fázi příprav jako já si je ráda vyměním ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj, budeme mít svatbu na zámku v Kuníně (Moravskosleszký kraj) zahradě. Za obřad dáváme 3 000Kč + 1000 Kč správní poplatek. Výzdobu prý udělají oni. - uvažovali jsme o hostině v kuželně, ale bojíme se, že by to byla závratná částka , takž to nakonec padlo.
Odpovědět
Profilova fotka
@jani2012 Ahoj Jani. Nás čeká svatba na zámku Mělník a to za již za měsíc a den :-)Zámek Mělník byla pro nás oba jasná volba.Po první schůzce, kdy nás pan Lokšan proved zámkem jako o svatebním dnu a vše nám vysvětli nám do dvou dnů zaslali kalkulaci na 75tis - v ceně je ----- občerstvení pro hosty, před obřadem, než se všichni sejdou,květinová výzdoba sálu pro obřad a vinárny,obřad v sále,fotograf /zámek má své fotografi/, ochutnávku vín pro hosty po dobu našeho focení po zámku,přípitek po všechny co přijdou na obřad na terase,oběd pro 30lidí, svatební dort, výslužky a raut pro 40lidí.Já budu mít od rána k dispozici apartmá pro přípravu a v něm strávíme i naší společnou noc.Jídlo na oběd i raut jsme vybírali společně s panem Lokšanem.Z klasikymáme jen polívku s knedlíčkama :-) Svatební dort a koláčky si můžeš přivést, kytky si taky může zamluvit jinde, než ti doporučí. tak snad jsem na nic nezapoměla.Již několik hoek se na zámku vdávalo, taže příspěvků budeš mít určitě hodně. Ať Vaše svatba na zámku je nezapomenutelná :-)
Odpovědět
zdravím :-) my bychom příští rok měli mít svatbu na zámku Berchtold (Praha-východ). Budeme tam mít komplet všechno - obřad, hostinu, raut, a pro nás dva nejspíš i svatební apartmá. Cena a kolik čeho, to zatím tak nějak tušíme, ale jak to nakonec bude se uvidí až příští rok (bůh ví, co udělají s DPH a tak dále.. ). S restaurací se teprva budeme domlouvat, takže to pak kdyžtak doplním info.. Jinak o žádné pojistce taky netuším..
Odpovědět
Profilova fotka
@evakaucka No to zní absolutně pohádkově a i cena je tedy úžasná. Na to se nedostaneme ani omylem a Mělník je daleko (jsme z Brna). Hlavně ale díky za tipy, rozhodně je to inspirativní, pořád si říkám, jak hosty zabavit :) Taky by se mi líbilo, kdyby to někdo udělal za mě podobným způsobem. Protože jinak asi budu muset sehnat ještě na pár hodin koordinátorku. Myslím, že na Mělníku to prostě už mají hodně promyšlené.
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj,svatba bude na zámku v Lysicích,ale bude tam jen obřad,,hostina a ubytování bude pak v hotelu v Brně
Odpovědět
Profilova fotka
@hannnahs tak to budete mít stejně jako my. Ceník nám už dali, o změně v DPH nepadlo ani slovo, ale je to dobrý postřeh, úplně jsem zapomněla, tak snad nebude problém. Možná když to objednáme před zvýšením, mohlo by to projít :) Už jsem si objednala i fotografa za staré ceny, bude mít prý příští rok nový ceník, takže mám radost aspoň z toho.
Odpovědět
Profilova fotka
@jani2012 jo vidíš, koordinátor je od rána do krájení dortu.Kdyby jsi chtěla poslat harmonogram dne, napiš mi e-mail.Třeba z toho načerpáš informace :-)
Odpovědět
@jani2012 my máte taky ceníky, ale tak nějak jednotlivě, a kde co ještě chybí, takže to se opravdu teprva uvidí :-) já mám některé věci taky ještě za staré ceny. Ale bohužel u toho DPH se obávám, že by neustoupili.. přeci jen by to mohlo dělat dost peněz.. zvlášť třeba u těch potravin, nájmů apod.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?