Zvířata na svatbě-koně a především psi na obřadu/hostině?

Profilova fotka
Zajímá mě Váš názor na zvířata na svatbě a to dvě věci :-) První, mám vlastního koně, je to kus mého života a zvažuji (jelikož je na dosah po kopytě od obřadu) že bych si ho nechala dovézt po kopytě na obřad,možná ze stáje i více koní, obřad bude na hradě a dělali by garde z povzdálí, co vy na to? Na koni na obřad jet nechci, ale na garde a později fotky by to mohlo být krásné a jak jsem psala, je to kus mého života a součást rodiny:-) Druhá otázka, co vy a psi na obřadu a hostině? Máme v rodině dost pejskařů a vím, že min. dva lidé tam budou své psy chtít vzít...sami máme psa, chtěla bych aby nesl prstýnky uličkou, ale nakonec od toho asi upustím...tak nevím zda psy na obřad a hostinu povolit když se budou ptát? Máte zkušenost?
Odpovědět
Hlavně zvaž, aby ti psi neplašili koně a naopak. Z pohledu hosta by mi (alespoň trochu vychované) zvířectvo nevadilo, ale zvaž, jestli to pro ta zvířata nebude spíš trápení a jak se snesou vzájemně.
Odpovědět
Ahoj, já budu mít naše telátko (psinu) jako družičku a nevidím v tom problém, když je psina vychovaná a zvyklá na hodně lidí. Co se týče koní, tak na toto téma je spousta diskuzí na equichannelu.cz, kde holky popisují svoje zkušenosti a co vše museli zařídit. Sama jsem měla oře, ale bohužel tři roky je po smrti, takže jsem tuto možnost neřešila.. Každopádně chápu, že všechny členy rodiny i tu zvířecí část chceš mít u sebe zrovna v tento důležitý den a držim palce ať vše vyjde! :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Psa (psy) mělo na svatbě hodně holek, včetně mě. Takže pokud víš, že jsou to psi, co snesou ostatní hafany, tak proč ne:-) Na obřad rozhodně. S hostinou moc zkušenosti nemám, náš pes byl nahoře v hotelovém pokoji. Neumím si moc představit, že tam budou sedět a budou se muset hlídat. To si to ti ldé moc neužijí... ale sami je tam chtějí, tak s tím musí počítat.
Odpovědět
Profilova fotka
@lizbeth11 minulý rok jsme se byli podívat na obřad manželova kolegy a ti tam svého jezevčíka měli. Během obřadu chodil mezi hosty a byl v pohodě :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Měla jsem dokonce přímo uvnitř v restauraci 2 fenky, majitelům restaurace to nevadilo a od svých svatebčanů jsem taky věděla, že jim to vadit nebude :-) A nelituji toho. Nedovedu si představit, že bych tam tu naši čtyřnohou kokřici neměla.
Odpovědět
Profilova fotka
¨Děkuji za reakce :-) mě spíše jde o to, že máme dost lidí v rodině, kdo berou své psy jako součást rodiny a budou je chtít vzít na obřad/hostinu...povolit či ne? Někteří psi jsou ukáznění, ale ne vždy...tak nevím až za mnou příjdou se zeptat jeslti psi ano či ne...co řeknu :-| Vlastního psa ještě nevím zda vezmu na obřad a pak domů (je to cca 30 km-kdo s ním pojede? :/) nebo ho nechám na zahradě, s náma si může užít jiné dny ;) ohledně koně se jště rozmyslím až na poslední chvíli, podle toho jeslti by holky ze stáje nám chtěli udělat garde z dálky na hradě a pak zase jet domů :)
Odpovědět
Profilova fotka
@kacenkakaca to je právě tn problém, někteří psi v rodině jsou ok ale co s těmi co nejsou v pohodě s ostatními psy? Je to hodně nevhodné jim říci, že mají nevychovaného psa a tak ho nesmí vzít? Pes je opravdu agesivní - i když malá čivava, ale dokáže udělat velkou paseku a ještě by se mohli poprat :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@lizbeth11 s těmi konmi by to na focení a tak mohlo být krásné. Ohledně psů tvých hostů - já bych klidně řekla, že psa ne. Pokud si nebereš ani svého. Asi je rozdíl čivavka, která bude celý den v tašce, tu bych třeba schválila, ale aby se mi tam motalo třeba 5psů různého vychování, navíc třeba bude v okolí něco hárat, budou štěkat, nebo budou hůř poslušní... já si ani na obřad nebudu brát vlastní psy a na cizí mám názor jasný též. Akorát na focení možná budou, jenže... máme to hodinu z domu, doma mohou být na zahradě v pohodě sami, takhle by museli být v autě, vzít je na focení, pak řešit venčení... na focení bych je chtěla, ale je otázka, jestli nebude pro všechny jednodušší je prostě nechat doma a s focením se smířit
Odpovědět
Profilova fotka
@mawenzi děkuji moc za příspěvek, tak nějak přemýšlím také :) velkou škodou je že v září kdy máme svatbu už rodiče ženicha nebudou mít domek v místě kde bude svatba a nový ještě asi nebude obyvatelný - takže bych psa musela odvézt 30 km do bytu po obřadu a nebo bude muset být i na hostině, kde vím že na něj nebudeme mít čas. Musím nějak pořešit ty ostatní psy...uvidíme ještě, třeba sami přijdou s tím, že pesany nechají doma..a v červenci má před námi svatbu bratranec-taky mají psa tak čekám jak to udělají oni ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lizbeth11 já si myslím, že máš ale možná zbytečnou starost, řekla bych, že psa většinou řeší novomanželé hlavně svého ale většinu hostů nikdy nenapadne psa na svatbu brát. Pokud máte zajištěné venčení, nebo nebudete v místě hostiny spát, radši bych ho nechala doma, kde je zvyklý, pokud na focení s ním nebo s jeho přítomností netrváte
Odpovědět
Profilova fotka
@mawenzi bohužel nemám, vím o min. třech psech ( dva psi od 1 páru a 1 pes) kteří je tam budou chtít vzít a budou se ptát...a povolím jednomu, budu muset povolit všem...ale mám dost času si to rozmyslet a uvidíme ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Strašně moc jsem chtěla mít na svatbě ( konala se venku ) naši jezevčici Stellinku. Nebyl to problém, na fotkách taky skvělý, ale kdybych mohla vrátit čas, už bych si pejska na svatební oslavu nebrala. Nebo ano, ale jen obřad a následné focení a pak hupky dupky domů, do pelíšku. Nemyslím si, že je většina psů nadšená z davů lidí, hlasité muziky, cizích dětí, které chtě nechtě na pejska sahají, jezevčík je zrádný a nikdy nevíte co on nebo dítě vyvedou... a viník je vždycky pes, že.. :-( Hodně bych zvažovala, jestli si vůbec může svatbu užít, nebo je to jen moje sobectví, že ho tam prostě chci a chci a ono to nějak dopadne. Co vídám jako zpěvačka na akcích, tak nejběžnější je bezprizorní pes s kytkou na obojku, který ani neví kde má vodu, každý mu cpe laskominy až je mu špatně. Pelíšku nemaje je pes vyčerpaný a smutný. Nebo je předán nějakému svatebčanu, který se ani nemůže bavit, neboť hlídá psa. jak je to s koňmi nevím, ale podle mého, randál a davy taky moc nemusejí.. No ale třeba jsou zde na beremku lepší paničky nevěsty, než ty, které vídám na akcích mnohde já.. ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
@lizbeth11 Tak samozřejmě tohle je ošemetnější. U nás bude jen ta naše psina, která je naopak závislák takový, že prostě sama nevydrží, proto by pro ní bylo utrpení ji nevzít. Na hostinu jí bereme pelíšek, aby si měla kam zalézt a na večer, kdy bude muzika jí vezmou rodiče domů společně s 85-ti letou babičkou. Taky je asi fajn zvážit jak jsou pejsci společenští, když to budu brát podle naší, tak tu jsme od mala brali do restaurací, do divadla (kde hrajeme), takže je zvyklá. Ale známe psy co jsou jen na zahradě a u těch si moc nedovedu představit, že by byli na svatbě.
Odpovědět
Profilova fotka
@kapelabrno a @anianka díky Vám za reakce :-) fena je od malička zvyklá, ale udělám to snad tak, že po obřadu a focení půjde ke známým domů, kde bude mít svůj pelíšek :-) ohledně hostiny asi psy zakážu a budou moct být max na obřadu - a taky budu pevně doufat, že tím že se to lidem zkomplikuje tak je sem ani nevezmou, tím pádem bude klid ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lizbeth11 Tak my budeme mít vyloženě zvířecí svatbu :-) Prvně jsme chtěli jen našeho Foxe, je opravdu vychovaný velmi, společnost a davovky mu nedělaj problémy, jezdí s námi na dovolené k moři i na lyže. prostě multifunkční pes. Pak se přidal můj taťka, jestli může dovézt Brita ( ovčák ), je to jeho mazel, s Foxem jsou kámoši a opět je vychovanej. Pak se zeptala babička od přítele, jestli může vzít svou Yorku. Tak jsem taky kejvli. Jedna sestřenka dále bude mít čivavu, ta je v pohodě, to je typický kapesní pes no a nakonec kamarádka výmarskou slečnu, se kterou děláme dogdancing společně s Foxem. Hafani se znají, jsou ready, nevidím v tom žádný problém. Což jsem ale důrazně zakázala, tak jiné sestřence vzít jejich bígla, chtěla ho tam mít prostě jen, aby se "ukázala", že má taky psa. Přitom jejich pes je umrvére zavřenej v kotci na zahradě, nesocializovanej, pohlazení nezná, nevychovanej, na všechny doráží, kouše...Tak to jsem prostě řekla, že fakt ne. Takže suma sumárum na naší svatbě bude celkem 5 hafoňů, budou i na obřadě, sedět jako družičky hned v první lajně, ale výjma našeho Foxíka, ten bude stát u ženicha u oltáře a čekat tam s ním, než mě tam přivede můj taťka :-) Během obřadu bude taktéž s námi :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@bobules zní to moc rozumně a dobře, přeji at to vyjde a taky to asi tak uděláme! :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Přesně tak milé nevěsty ! Rozumně a nesobecky... Držím Vám palce, ať svatby dopadnou podle Vašich představ v souladu s dušičkami Vašich čtyřnohých kamarádů... :-) ♥
Odpovědět
Máme ohaře a na svatbě určitě bude, je to člen rodiny. Plánujeme ještě druhého, takže pokud do té doby bude, tak budou dva + někteří hosté se psy. Celkem počítám cca s 6 psy. A ten náš asi prstýnky uličkou ponese ;-). Psi budou mít motýlky a feny kytku za obojkem ;-). Jsme milovníci psů, takže pokud s tím bude mít někdo z hostů nepřekonatelný problém, tak je mi líto, ale nemusí chodit. ;-) Během hostiny ho asi dám na pokoj a pak si ho zase vezmu na focení. Spíš mám obavy, aby ho hosti nějak nekrmili od stolu a podobné :-/.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Já myslím, že to rpostě záleží na tom místě kde budete. Na spoustu míst zvířata nesmí. Já teď trochu řeším ty psy na obřadu, protože místo, kde ho chceme mít, je úplně super, ale psi tam oficiálně nesmí. Nevím, jestli je zvládneme ukecat minimálně na malé psy, kteří budou celou dobu v tašce nebo tak... Obřad na koni by ale musel být úúúžasný! Nicméně ale hostinu nevím jak zvládnout s koněm :-D Ale pokud to budete mít všechno venku tak v tom nevidím jediný problém... maximálně ještě jestli se vaši pejskové snáší s pejsky kamarádů, aby tam nevznikaly nějaké konflikty...
Odpovědět
Profilova fotka
@baja09 mám úplně stejný názor. Psi mít budeme, máme v rodině tři a rozhodně je chci mít na svatbě. Pokud s tím bude mít někdo problém, ať nechodí. Naše okolí ví, že náš čtyřnohý člen rodiny k nám prostě patří a upřímně bez ní si to ani nedovedu představit!!!
Odpovědět
Ahoj, plne tvuj napad podporuji! :-) taky jsem konarka a proste jsme musela mit meho partaka jeste z mych parkurovych jezdeckych let na nasi svatbe. Moje skvela ex-trenerka s manzelem mi ho napentlili, dali bilou decku pod sedlo a privezli ho jeste s druhym konikem hned po obrade na foceni (viz album). Bylo to krasne, i hoste byli nadseni :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?