Z čeho platíte svatbu?

Profilova fotka
Začínám trochu stresovat, že na to nebudeme mít :D jako mám to nějak rozplánované, ale furt to roste. Jak polatíte svatbu vy? V pohodě? S odřenýma ušima? Platí vám ji rodiče? Šetříte si sami? třeba je to úplně zbytečný stres....
Odpovědět
Ahoj, my si svatbu platíme sami, ale z příjmu ze zahraničí... upřímně si neumím představit, že bychom to dokázali zaplatit z českých platů :D
Odpovědět
My máme něco našetřeno, počítali jsme, že si zaplatíme sami a že to nějak dáme.. ale rodiče se nabídli (jídlo, oblek), tak uvidíme, jak to vše dopadne :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Snazime se si na to usetrit. Nikdo nam nic neplati. Nechceme nic velkeho, snazime se nevymyslet zbytecnosti navic... No, stejne to je dost narocne a musely jsme svatbu o rok posunout.
Odpovědět
My si platíme vše sami. Je možné, že nám rodiče něco přispějí, ale zatím nikdo nic neříkal.. Myslím, že to bude s odřenýma ušima.. Ale zase místo svatebních darů chceme od hostů přispět, tak věřím že něco vybereme :-)
Odpovědět
Taky si s přítelem šetříme sami. Sice pak celý měsíc škudlím ale radši aby jsme měli toho dostatek na svatbu, než se rozmazlovat kravinama teď před svatbou. Rodiče nám přispívat nebudou. Jen moje mamka nám bude dělat dort, což jsou ušetřené aspoň 2 000. Jinak dary taky moc nechceme, tak doufáme, že se vybere na darech.
Odpovědět
Profilova fotka
@irenka38 ahoj, platili jsme si vse sami. V dobe zadosti o ruku jsme moc nasetrenych penez nemeli, ale pak to najednou behem toho roku do svatby slo a zvladli jsme si zaplatit jak svatbu, tak i svatebni cestu. Penize, co jsme dostali jako svatebni dary, jsme dali opet na sporici ucet, budou se nam ted hodit na domek. Z penez se nestresuj. . .ono to nejak dopadne ;)
Odpovědět
Profilova fotka
Taky si na vše šetříme sami. :-) A to máme docela nízké platy oba dva.. Prostě víme, že to našetřit musíme, tak nějak průběžně odkládáme, dáváme na stranu veškeré prémie z výplat a tak, a jde to dobře. :-) Už máme víc jak dvě třetiny peněz našetřených, a to máme svatbu až za 5 měsíců. :-) Měli jsme na to 10, takže myslím, že to zvládáme v pohodě. :-) Podle mě když si to člověk rozvrhne a šetří průběžně od zásnub, tak to není problém našetřit.
Odpovědět
Profilova fotka
Děláme takovou svatbu, abychom na ni nemuseli extra šetřit, protože život pokračuje i po svatbě.
Odpovědět
Platíme si sami, máme našetřeno. Naši prý přispějí, tchánovci asi taky, ale nemyslím, že nějak hodně, a ani to nechceme. Bereme to tak, že je to naše svatba, naše věc, tak si to prostě zaplatíme, tradice netradice. :-) Krom toho, kdo platí, ten pak hodně kecá, takhle si to můžeme udělat po svým a nikdo nemůže říct ani ň. I když...
Odpovědět
Platíme sami a trochu se bojíme, že s odřenýma ušima :D i když oboje rodiče chtějí přispět, moc o to nestojíme, už takhle do všeho kecaj a pak by kecali ještě víc :D
Odpovědět
Já jsem udělala takovej nástřel rozpočtu, udělala jsem tabulku, kolik jsm schopní našetřit, tak uvidíme :-D
Odpovědět
My si taky platíme svatbu sami. :-) A pokud se nás někdo ptá, co chceme za svatební dar... odpoved je jasná ;-) Peníze ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Svatbu platíme z úspor, ale i tak šetříme dál. Naštěstí oba pracujeme, ale jsme ještě zvyklí žít jako studenti, takže i kdybychom nic neměli, na svatbu bychom určitě našetřili a ještě by nám zbylo...takhle akorát už šetříme na budoucí bydlení :-)
Odpovědět
Svatbu si platíme sami :-) . Rodiče z obou stran chtějí přispět finančním příspěvkem, ale jestli přispějí a kolik záleží na nich. Určitě bych nechtěla, aby platili svatbu oni, jelikož já to vidím tak, že kdo platí má právo rozhodovat, radit atd. a to by na mne zrovna nebylo :-D . Jinak ostatní hosty poprosíme o finanční dary.
Odpovědět
Profilova fotka
@bride166 ?? a kolik holek to tu zvládlo :-)
Odpovědět
Máme svatbu za sebou. Nebyla to velká svatba (60 lidí), žádné hogo fogo, hodně věcí jsme si zařizovali sami včetně kuchaře, sálu, obsluhy, výzdoby (tím mám na mysli, že odbyla obrovská suma za restauraci - all in one),... A přesto nás vyšla na 160 000,- Tím chci říct, že kdybychom na to peníze neměli, nešla bych do toho. Představit si, že škudlím každou korunu, jsem ve stresu, jestli na to mám nebo ne - a to kvůli jednomu dnu, je šílenost. Jasně, něco se ze svatby vrátí - u nás to byla polovina toho co stála, známí to měli většinou taky tak, takže nápad, že si lidi na svatbu půjčují s tím, že si myslí, že se jim to vrátí je úplné bláznovství.
Odpovědět
@ballu01 Jasně však já vím, že jo, my bychom to taky nějak zvládli, ale určitě bychom nemohli mít vše co máme ted, nebo mohli ale museli bychom šetřit o něco déle :-)
Odpovědět
Tak chodíme do práce a vyděláváme. Rodiče nám nic neplatí, je to naše svatba :-) Šetřit jsme nijak extra nemuseli.
Odpovědět
Profilova fotka
My si to platíme sami, šetříme dlouho (ne tedy konkrétně na svatbu, ale obecně) a náklady máme malé. Ale také to máme tak, že fotografa neplatíme (příbuzný), nesháníme oblek pro ženicha (má), šaty mi šije kamarádka (jen za materiál), víno (svatební dar od hostů), wolframové prstýnky za 2600, tvrdá alkohol neplatíme atd... Zas ale platíme 20 lidem na dva dny nocleh, společný oběd a raut pro 50 lidí atd... Ono někde člověk ubere, jinde zas přidá. Po svatbě vezmeme účet z penzionu a to je to jediné, co jsme rodičům řekli, že bychom rádi, aby nám zaplatili, když se nabídli, že přispějí na svatbu. Prvotně jsme si ji chtěli ale uhradit sami, abychom právě zjistili, jestli na to máme, aby nám do toho nikdo z rodičů nemohl kecat a měli to podle svého a tak. :)
Odpovědět
Platili jsme si sami. Nijak jsme šetřit nemuseli, neměli jsme moc nákladnou svatbu.
Odpovědět
Profilova fotka
Svatbu si převážně platíme sami. Rodiče moji se nabidli ze zaplati ubytování pro polovinu hostů (asi 40 ) na celý víkend ze Slovenska. Hostů je pozvaných 97. A svatba bude na ranči takže to bude nákladnější. Avšak bydlíme v zahraničí tak se šetří lépe. Nedokážu si představit na to šetřit z českého příjmu, kdyby jo tak bych to udělala formou Malediv :-) :-o
Odpovědět
Naše svatba bude financovaná jak přímo ode mě z přítelem, tak i oboje rodiče přispějí :-) doufám, že vše zvládneme zařadit do našeho rozpočtu. Naštěstí nechceme nic okázalého a přepychového ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?