Svatba v červnu-já ve stresu, snoubenec přípravy ignoruje

Profilova fotka
Máme svatbu v červnu,ale já zatím nic nemám a jen tápám. Není pořádně dohodnuté místo,rozpočet,styl nic !! :-| jediný co vím,koho budu mít za družičky,koho za svědka a zhruba počet hostů ... navíc snoubenec na to "kašle" , pořádně si se mnou o tom nechce ani popovídat a vždycky převede téma jinam. Nechápu,proč mě o tu ruku vůbec žádal,když mi teď přijde,že žádnou svatbu nechce :-( Máte někdo podobné zkušenosti? Že vám váš budoucí manžel všechno ohledně svatby ignoroval? A kolik toho máte už připraveného na svatbu? :)
Odpovědět
Profilova fotka
My zatím máme, místo obřadu, čas obřadu, Dj..a to je zatim všechno :D tak že neboj, nejsi v tom sama :)
Odpovědět
Ahoj, já se taky budu vdávat v červnu a snoubenec nechtěl nic řešit, o nic se starat (chlap mno). Nakonec jsem mu řekla, že se teda starat taky nebudu, budeme mít svatbu se svědky v arboretu a už se nestarám :) akorát teď vybírám šatičky, ale to je příjemná starost :)
Odpovědět
Svatbu máme naplánovanou v dubnu. Ženich mi pomohl vybrat akorát datum a místo a ostatní nechal víceméňě na mě. Zjistila jsem,že čím víc ho svatbou otravuji tím míň z něj dostanu :-D Nechala jsem ho být a akorát jsem po něm chtěla aby vybral prstýnky. Čekala jsem,že mu to bude jedno a nakonec z toho měl obrovskou radost - i když jsem já chtěla původně jiné kývla jsem na ty jeho. Po tom co vybral prstýnky se mu to asi začalo líbit a domluvili jsme se ještě na svatebním menu a počtu lidí na oběd. Víc jsem ho svatbou netrápila ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
tak můj drahý to také ignoruje, prý až po novém roce, ale kdybych měla čekat na něj, tak už nic nebude. My máme termín 14.6. a zařízené máme: obřad, fotograf, Dj, kadeřnice, květinářství,šaty, catering, místo hostiny, cukrářku na dort a momentálně kupuji věcičky na výzdobu sálu a stolu...
Odpovědět
ja mam misto obradu a restauraci,taky jsem si uz domluvila kameramana a fotografa.Takze taky mne jeste spoustu veci chybi.Pritel si myslu te je jeste cas,tak se mnou nechce taky nuc resit:-).Myslim si,ze se nemusime stresovat,vse se stihne ne:-)?
Odpovědět
myslim, ze zbytocne hystercis....dve kamosky sa vydavali v juni, je pravda, ze o tomto case mali zajednanu salu, ale ta je v okoli velmi oblubena, preto si ju chceli poistit...a zacinali vyberat saty.... my sme mali svadbu v juli a rozhodli sme sa v aprili....presne 3 mesiace pred terminom...vsetko sme krasne stihli.... asi mas chlapa, ktory si pripravy uzivat nebude a mnoho veci bude povazovat za zbytocnych, nebude ich chciet riesit, budu mu ukradnute...vela dievcat tu ma takych partnerov....to ale neznamena, ze ta nelubi a nechce si ta vziat... ja by som na tvojom mieste vybrala nejake vhodne miesta, dohodla jeden den obhliadky a stretnutie s prevadzkarom a manzela postavila pred hotovu vec...drahy, mam tieto 3 restiky, ideme ich omrknut...rovnako by som riesila aj fotografa, kameru....saty on riesit nemusi a svoje oblecenie vyriesi aj v maji....
Odpovědět
Místo a hostinu by sis ale už měla zamluvit, já psala v září na pár míst a už měli dost plno...
Odpovědět
Tak my se budeme brát taky v červnu a máme rezervovaný termín na matrice, dohodnutý čas a místo obřadu, fotografku a rezervované šaty, ale to bylo fakt rychlé, rozhodně jsem neběhala po různých půjčovnách..ty šaty doporučuju vybrat teď v zimě, kdy není moc svateb a v salonech tak mají kompletní nabídku, říkala to i ta paní v salonu, že je to lepší si vybrat už teď..na jaře pak prý jsou už nevěsty nervozní a šaty jsou i hodně rozpůjčované..Jo, a taky mám to nejdůležitější, alespoň pro mého může, podvazek.. :-D
Odpovědět
No já jsem se bála,že bych pak hysterčila tak jsem si víceméňě už domluvila vše...snad to klapne jak má...teď už mě čeká jenom nekonečně dlouhá zima :-D
Odpovědět
Rekla bych, ze v tomhle je vetsina chlapu stejnych. Ja jsem hned po zasnubach dala svemu priteli na vyber mezi dvema daty, kdy chci svatbu, a vytipovala si mista. To se mnou bez problemu objel a uz mame nekdy od srpna rezervaci. Bylo uz dost plno. V lednu spolecne vyberem prstynky (to kvuli veletrzni sleve) a zbytek je uz na me. Mam misto, matriku, saty pro me a druzicku, boty, sperky, kadernici, DJ, fotografku, nejakou tu flasku a zacinam kupovat dekoraci a tento mesic se chci domluvit na cateringu. Priteli vzdy jen oznamim nebo ukazu, co jsem vybrala. Obcas me posloucha a obcas to jenom predstira :) Je tu spousta nevest, co svatbu zvladly za dva tri mesice. Zalezi jak moc mas specificke pozadavky.
Odpovědět
No, v okamžiku, kdy mi můj drahý sdělil, že svatbu přece nachystáš tak za měsíc, jsem pochopila:-) Takže mu věci oznamuji, dám mu možnost se vyjádřit a tím to končí:-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lou1 Asi to bude všude podobný, mě přítel požádal o ruku 19.10., domluvili jsme se, že bychom chtěli svatbu v červnu... asi 3 týdny po zasnoubení jsem ho "dokopala" k návštěvě vybrané restaurace a ejhle, v červnu už byl jen jeden volnej termín 7.6. 2014, tak jsme ho hned zamluvili s tím, že detaily dořešíme později. Tak pak jsme šli na radnici a tam to domluvili taky. Pak jsem strávila hodně dlouhou dobu při hledání fotografa - všichni vybraní měli plno a vysněná Iwon samozřejmě taky, ale nakonec jsme našla, tak snad to bude taky OK. Potom jsem domluvila DJ a to je vše. Učeše mě kamarádka kadeřnice - líčení ještě nevím. Jo, ještě jsem zapomněla, že jsem si na bazaru koupila šaty, ale nějak to asi nebude ono, tak hledám dál... A co se týče přítele? Ten taky nic moc neřeší - na všechno je podle něj čas...
Odpovědět
Článek se načítá
Já bych to taky neřešila, chlapi to tak neprožívají ty přípravy, prostě s náma nebudou vymýšlet výzdobu stolu, jaké kytky a podobné drobnosti (třeba to máte někdo jinak, ale já jsem radši že to je u nás takhle :-D) Takže na tyhle rozbory mám kámošky :-D My máme taky svatbu v červnu, pevně zařízený máme termín, místo a to je vše, zbytek jsou zatím jen představy co a jak udělat :-) A vlastně všechny moje kamarádky, které se vdaly byly zasnoubené až po novém roce a svatby měly v létě a úplně v pohodě stíhaly, takže klídek ;-) ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@mikhael Zvládla si se smířit s tím, že to nebude podle tvých představ? nebo malá svatba se svědky byla tvá vysněná? Můj chlap se taky o nic nestará. Máme svatbu na začátku srpna, což je za dlouho, ale chtěla bych mít většinu zvládlou do konce ledna, pak se zaměřit na dopsání diplomky. Nemůžu chlapa donutit, aby mi řekl, jak si to představuje, abychom si o tom promluvili a našli kompromis.. Jsem ve stresu, nezeptá se mě na nic ohledně svatby a když začnu já, že se chci pochlubit co jsem vymyslela a nakoupila, dočkám se spíš posměchu, co jako teď řeším a proč.. Takže už mám strach o čemkoliv mluvit. Jsem z toho nešťastná, přítel mi vždycky jen útržkovitě řekne jak by to chtěl a já se to složitě snažím napasovat do vlastních představ a když mi to nejde, hledám jiné řešení a pak to potřebuju schválit a zase potřebuju komunikovat s přítelem, začarovaný kruh. U některých věcí se smířím se změnou, chci aby budoucí muž nosil prstýnek, tak bude podle něho, ale některých představ se vzdát nechci, takže se nemůžu zabejčit. Chci mít prostě dokonalou svatbu, jen mi v tom nikdo nepomáhá..
Odpovědět
@radomilkaz Já jsem chtěla malou svatbu se svědky, takže nakonec je podle mého. On chtěl na svatbě alespoň rodiče, ale když se o nic nestaral a nechtěl pro ně zajistit ani odvoz, tak uznal, že bude lepší, když vezmeme jen svědky. Jinak prstýnek mi řekl, že nosit asi nebude (protože podle něj chlapi nenosí prsteny), což mě taky mrzí :( Ale třeba ještě na to změní názor. Pokud ti nepomáhá, tak tě nemusí zajímat, jak on to chce a udělej si svatbu podle svých představ. A o pomoc požádej třeba rodinu nebo kamarádky.
Odpovědět
@radomilkaz Tak když nezajímá tak bych si to udělala podle sebe ;-) Možná o to líp. Oni chlapi to plánování opravdu nemají rádi.....
Odpovědět
@mikhael s tím prstýnkem mi můj přítel říkal to samé, ale když jsme byli minulý týden ve zlatnictví a on si vybral ty "jeho" svílily mu oči jako malýmu jardovi a doma se na ně chodí koukat pomalu častěji než já :-D tak třeba taky změní názor.....
Odpovědět
Profilova fotka
Je to těžké, nejvíc ze všeho bych si totiž přála, aby mu na tom záleželo tolik jako mě. Stačilo by mi, kdyby se občas sám od sebe zeptal co jsem za ten týden naplánovala a udělala, co je nového a pak z toho měl trochu radost.. jenže on se nezeptá, musím s tím přijít já a on pak prská, že zas řešíme svatbu..:-( A kdybych přišla s něčím definitivním a jemu by se to nelíbilo, tak by řek, že ještě dost času to předělat, jako by neviděl ty dva měsíce do konce příprav, pořád má tu pomyslnou hranici v srpnu.. ale já to zas nemíním řešit únor až červenec..
Odpovědět
Profilova fotka
Holky ten můj taky není na nějaké extra plánování :D furt mi říká času dost :D Na jednu stranu můžeme být rádi že nám do toho nekecaj :) :)
Odpovědět
Profilova fotka
Většinou je to tak, že muži vidí věci z jiné perspektivy, a stejně jako my nedokážeme pořádně porozumět jim jak řeší různé věci tak někdy oni nechápou nás. Ale to je normální. Jsme přece muži a ženy. Připadá mi, že můj snoubenec je nad věcí, zatím co já nevím kam první složit hlavu, ale to je proto, že se zabývám různýma drobnostma a detailama, zatím co on se těší, až budeme svoji :D
Odpovědět
@radomilkaz Tak mu udělej nějakou dobrou večeři, otevři mu k tomu pivko a pak si s ním v klidu sedni a vysvětli mu, že bys ráda do ledna měla vše hotové, protože......a že to s ním řešíš naposled, protože víš, že ho to nebaví a tebe takhle taky ne. Já to s nastávajícím tak praktikuji a zatím to funguje ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@shey Dík za rady, udělám to tak :-)
Odpovědět
@lou1 Kamoska stihla svatbu vymyslet za dva mesice a to jeste z ciziny. :-)
Odpovědět
Není za co, s mužskýma je to občas těžký, ale když mají něco dobrýho na talíři je s nima občas i řeč (teda aspoň u nás) :-D Tak držím palečky ať se domluvíte a všechno klapne ;-)
Odpovědět
My máme termín 14.6. a mám zařízenou matriku , místo hostiny + obřadu,fotografa, zhruba sečtené hosty, nakoupila jsem na výzdobu, připravuji tombolu a ještě jsme si zařídili jednu vtipnou kulturní vložku :-D
Odpovědět
Ahoj holky,tak my máme taky 14.6. a musím říct, že snoubeneček teda plánuje víc než já...furt hledá písničky, verše do oznámení, včera mi hledal kytku-je takový detailista. Takže mu spíš nadávám, ať toho plánování nechá :)
Odpovědět
Profilova fotka
Není to spíš výhoda? Já jsem teda byla ráda, že si to můžu udělat po svým (beztak už jsem to měla naplánované roky:-D) Nikoho jsem se nemusela ptát, nikdo mi do toho nekecal, a všichni byli spokojení ;-) Chlapi na to moc nejsou, netrapte se a sdílejte tyhle radosti spíš s kamarádkami nebo rodinou;-)
Odpovědět
Tak místo pro obřad a hostinu bych si už určitě zamluvila. Na ostatní je pořád čas. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak proti stresu z nestíhání mám jedinou poznámku: Ke svatbě jsme se rozhodli v únoru a v červnu jsme byli svoji :-D Všechno jsme stihli (jsem stihla) a bylo to super ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@radomilkaz tak ja to mam úplně stejně .... ale domluvili jsme se že si těď v neděli sedneme dáme vínko a pokecáme kdo má jaké představy a tak :-) Jsem tedy zvědavá ;-)
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?