Nevěsta na odstřel

Když mne přítel požádal o ruku, měla jsem radost a vzhledem k rodinným vztahům jsem počítala s malou svatbou ve čtyřech, klidně někde v zahraničí, popřípadě na úřadu a následnou párty pro rodinu a přátele. Bohužel to neprošlo přes snoubence. Udělala jsem kompromis, protože chápu, že nechce "vynechat" své rodiče. Moje podmínka ale byla, že nechci vše zařizovat sama. Dnes, dva týdny do svatby vidím, že co nezařídím já, to není. O tom, že moje nejlepší kamarádka, hlavní družička naprosto nespolupracuje jak slibovala a naopak pořád očekává pomoc ona se svýma starostma ani nemluvím. Chtěla jsem s ní probírat věci jako šaty, boty nebo kytici, ale vše je problém a nikdy nemá čas když konkrétně potřebuji. Můj otec se zachoval jako vždy a není ochotný překročit svoji pohodlnost, takže k oltáři jdu nakonec sama, jediná starost mojí matky je to, že si sebou nemůže vzít smečku uňafanejch psích miláčků (máme obřad i párty v centru prahy) A třešnička na závěr? Nakonec mi ještě to, že půjdu sama vyčetl reverend a drahý se mě ani nezastal ač zná situaci... Že je to prý příliš silné gesto a budu vypadat jako amazonka.Pořád akorát poslouchám jak je to naše svatba a máme si ji hlavně užít a nekoukat na ostatní, pak dvě třetiny ani nepotvrdí účast, má problém s netradičním dnem a časem (čtvrtek v pět hodin odpoledne) a chodí to řešit semnou. Už mi dochází dech a na svatbu se netěším. Na vše jsem byla sama a ani jsem si to nemohla užít. Přesně proto jsem takovou svatbu nechtěla, ale zase jsem chtěla vyjít vstříc. Teď jenom lituju a jsem z toho akorát na prášky a nešťastná. Byla jste na tom některá podobně?
Odpovědět
Profilova fotka
teď už asi pozdě bycha honit, být na tvém místě, tak scratchuju úplně všechno a udělám to někde v zahraničí, jen ty a tvůj nastávající, možná rodiče pokud máte peníze pro ně na letenky... je důležitý si uvědomit, že svatbu neděláš pro ně, ale pro sebe. Já měla tenhle pocit stejný, ale asi půl roku před svatbou (plánovali jsme rok). Nakonec jsem všechny utla - takové ty pochybovače, lidi co nevěděli jestli příjdou (tak ať nechodí? :D ), babičky maminky tetičky s různými žádostmi a radami - prostě musíš jasně říct ne! a co se týče tvého tatínka - jasně mu řekni, že o to stojíš aby tě k oltáři vedl a že to taky tak bude a že přes to nejede vlak. Přece nevěstě každý rád přání splní...
Odpovědět
@ellehunter Mrzí mně že ti to takto vyšlo... My teda začali plánovat a řešit svatbu s (teď už) manželem, ze začátku se do všeho cpal tak, že mi to až vadilo, takže nakonec musel trochu couvnout, abych ho nezabila=) taky mi všichni slibovali že budou pomáhat (svatba přes 100 lidí, taky to nastoupalo kvůli chlapovi), ale osobně jsem to brala jen jako takové ty "společenské" řeči, na které jsem nespoléhala..a taky to tak nakonec bylo =) u nás byl rozdíl v tom, že já po nikom nic nechtěla...ale i kdyby ano, tak bych čekala, že to nebude tak růžové - ono je slušné nabídnout pomoc, ale ve skutečnosti je to zařizování vždycky na snoubencích, bohužel je naivní opravdu spoléhat na to, že pomůže někdo další (ano vím, je to velice smutné, bohužel je opravdu štěstí natrefit na skutečné pomocníky)...Člověk s tím nemůže počítat, může být maximálně překvapený, když se někdo doopravdy zapojí a vážně pomůže - pak je to super. Jediné co by mně v tvém případě opravdu naštvalo by bylo, pokud by mi nepomáhal snoubenec, to je si myslím zásadní a řešila bych to s ním už v průběhu zařizování. Jinak teď už s tím nic nenaděláš, chlapovi jsi se svěřila s pocity?
Odpovědět
Profilova fotka
Teď už je asi pozdě to řešit. Ale já jsem na svatbu taky zařizovala vše sama. S manželem jsem probrala jen nejdůležitější, jinak jsem zařizovala vše. Ale vlastně mě to i bavilo :)
Odpovědět
Ach jo...ve Vasi situaci nejsem, ale pokud chcete svatbu absolvovat, nechcete se na ostatni proste vykaslat a udelat to tak, abyste byla spokojena? Co si mysli pan reverend a co chteji ostatni neni podstatne. Je to oslava snatku zenicha a nevesty:). Klidne bezte sama k oltari, nebo s maminkou, nebo s nekym, koho mate rada. A pokud se vam do toho nechce, zruste svatbu. To co si mysli ostatni neni dulezite. Zkuste to rict budoucimu manzelovi, jak se citite, treba budete prekvapena, co vam rekne. Drzte se xxx
Odpovědět
@martipoky Moc děkuji za reakci, taky už jsem ve fázy, že jsem všechny utnula, akorát pořád zůstává ta pachuť z celé situace.. Bohužel s otcem je to složité, roky jsme se se střídavš nevídali a teď ikdyž se vídáme cca 2 roky se některé věci nemění, odmítl tanec otec/něvěsta, který jsem si moc přála a já mu nechci nechat tu "poctu" vést mě k oltáři. @alassia Děkuji za názor, já právě od začátku věděla že na to budu sama, rodina se neangažovala nikdy v ničem než v kritice :-D , ale od kamarádky jsem to nečekala, vždy jsme si pomáhaly, hrozně plánovala co vše spolu budeme řešit a co spolu oběhneme, ani půlku toho o čem mluvila jsem po ní nechtěla.. A nakonec nic. Muž je extra flegmouš, takže jsem mu to říkala asi třikrát v průběhu příprav, vždy jen odkýve a nic. Má teď plnou hlavu práce, tak klasicky nezvládá řešit i jiné věci... @minenka Bohužel to stále neprojde přes nastávajícího, hodně lpí na rodičích, ví že by jim to ublížilo. K oltáři půjdu sama, nikdy mě nikdo nhikam nevodil, tak to pro mne nebude taková změna, ale mrzí mě ta situace celkově. Vím že teď už je pozdě věci měnit, jen bilancuji a jsem z toho přepadlá.
Odpovědět
@ellehunter Nezáviděníhodná situace a dva týdny před svatbou s tím asi moc nenaděláš. Přesto bych zadala manželovi nějaké poslední úkoly. Nesplní, nezařídí, nebudou. Napadá mě vyzvednutí dortu, vyvazků (nebo tchyně :-D ), prostě něco, co bude na svatbě fakt chybět (promiň, jsem škodolibá). Na tátu se vykašli, nechce, tak Tě prostě nepovede, ale doporučuji vybrat si někoho jiného, blízkého, kdo Tě k oltáři povede. Jediné, co bych Ti teď asi radila, je, abys na ty poslední dva týdny vypla a relaxovala. Nech si "úkoly" jako kadeřnice, kosmetika, pedikúra, manikúra, protože Ty přeci chceš být pro svého vyvoleného ta nejkrásnější nevěsta, že ano? A o zbytek věcí, ať se postará ženich. Držím palce, ať nakonec vše klapne a hlavně, ať si svatbu užiješ :-)
Odpovědět
@tamaraad už jsem mu hodila na krk dort, od kterého dávám ruce úplně pryč :-D protože už mi došla trpělivost :-)) moc děkuju, snad to nakonec dopadne, na relax se chystám, ale moc nadějně to nevidím..
Odpovědět
Ahojky,ani nevíš, jak ti rozumím.Nevím jestli tě potěším ale napíšu svou zkušenost.Já měla mít původně svatbu jen se svědky.Rodina s tím souhlasila,nejsou na tom finančně dobře a finančně se jim i ulevilo.Ono jen to oblečení něco stojí.Měsíc před svatbou začala držkovat moje mamka,s kterou bohužel moc dobrý vztah nemám.Tak jsme začali přemýšlet jak to uděláme.Nakonec jsme se rozhodli,že to uděláme jen s rodiči.To už ale začali držkovat moji a manželovo sourozenci,každý máme tři vč.dětí a manželů.Tak jsme nakonec měli těch lidí 25!!!!Ono se to nasčítá,byla to jen nejbližší rodina.Samozřejmě bylo blbé po obřadu se s nimi jen rozloučit a moje matka se angažovala že by se mohla udělat grilovačka na zahradě.Tak jsme se nechali zatáhnout :( Doted na to nemám pěkné vzpomínky, bohužel.Nikdo ale absolutně nikdo mi nepomohl,kromě tchyně která dělala jednohubky a v den svatby připravovala stoly,neustále volala s čím mi má pomoct.Klobouk dolů před ní.Manžel zařizoval stoly.Bylo s tím opravdu dost starostí i když to byla jen zahradní oslava.Já jsem celkově nerada středem pozornosti,chtěla jsem si ten den užít.Dva dny jsme se s manželem kvůli tomu hádali,byla jsem uzlíček nervů.V den svatby jsem dokonce brečela jak už jsem byla na dně.Stoly se sehnali na poslední chvíly,svědkyně se ani nenabídla že by mi pomohla.Svatba byla v půl jedný,všichni přijeli v půl 12 kromě tchyně,která tu se mnou byla od 8 ráno.Ted sedli a čekali jak je budu obskakovat.My máme ale v rodině divné vztahy.Ty co nejvíc držkovali že chtějí na svatbu přišli v riflích a obyč.triku!!!Že prej je to jen svatba.Ti,kteří nám říkali at to uděláme jen se svědky a neutrácíme přišli v slušném oblečení,vyžehlení,učesaní.Ta společná fotka je fakt děsná.A na té svatbě jsem přesně viděla kdo je co zač.Z mojí rodiny se přišli akorát nažrat a ožrat hubu,že to musím tak říct.S ničím mi nepomohli.Lítala jsem kolem nich jak blbka.Pomáhala mi hodně tchyně a babička,které je 70.Taky jsem byla vynervovaná jak mi každej volal,proto jsem se málem v den svatby složila psychicky.Ti co přišli v riflích,nebyli ani schopní si zařídit odvoz k nám.Bydlíme 3km od nich.Tak jsem musela zařizovat i to :( Už se vdávat nikdy v životě nechci.A tobě radím,udělej si to podle sebe,na všechny se vykašli at nedopadneš jak já.
Odpovědět
@nevestaa2 no ta společná fotka ...jsem si to zcela představila. Chudáku...si je měla nechat:) by mě zajímala jejich doprava. To je jejich starost.
Odpovědět
@jesterka90 Tak my měli zajištěný rozvoz pro všechny domů zpátky,každý si měl zařídit jen odvoz k nám. Mohli obětovat na toho taxika.Měl jezdit pro ně manžel,ještě byli tak drzí ale nakonec je rozvezla sem k nám moje tchyně.Ale bylo to hodně stresující,rozvezla 7 lidí.Asi neměli 17 kč na jízdenku.Bála jsem se že to třeba nestihnou.Já bych je i nechala ale nedalo mi to.Máma nebyla schopná ani dojít pro talíře i když jsem jí říkala kde jsou.Že mi prej nebude lézt do kuchyně :-S Hrozný,div po mě nechtěli abych jim po každé dopite sklenici dolila pití.Přišli s prázdnýma rukama,ještě jak vidlaci aby se mohli najíst a napít zadara.Já i kdybych to měla jen se svědky tak bych stejně měla pořád slavnostní šaty bílé,bylo by mi blbý jít k oltari v riflich.Ani na něčí svatbě bych si to nedovolila.Ale jak říkám,přišli jak vidlaci oblečení ti,co nejvíc remcali že chtějí na svatbu.Ti co říkali ať nic neděláme tak přišli slavnostneji oblečení,tchýně si dělala i účes,tchán přišel v půjčeném obleku,i moje babička měla pěkné šaty a ostatních 7 přijdou takhle.Nerada na to vzpomínám.:( Už nikdy bych to nedopustila
Odpovědět
@nevestaa2 šak jo:) rozvoz ze svatby jsem měla taky..každopádně rozvoz na svatbu si každý řešil sám. Po dortu si každý odvezl auto domů a náš řidič je nabral. Pak se vesele pilo a jedlo Je mi příjde smutné, że vám to nikdo neulehčil.
Odpovědět
@nevestaa2 Ahojky, to mě moc mrzí :-( Myslím, že u nás to dopadne podobně, uplně vidím, jak nakonec budou všichni vysmátý a já naštvaná a zklamaná. Akorát u nás se distancuje i tchýně a muž začíná vše řešit až teď, když vidí že hoří... Joo oblečení je taky zábava, nechtěla jsem nikoho obtěžovat s přehnaným dresscodem do barvy atd.. Tak jsem dala do pozvánek, ať přijdou v něčem co je jim pohodlné, že ženám postačí koktejlky, ale ať pamatují, že bílá patří nevěstě (samozřejmě jen ženy, u mužů bílou košili beru jako téměř samozřejmost) no tak tchýně příjde v bílé halence a moje babi v bílejch kraťasech(!)... :-D moc se těšim, až si vedle mě stoupnou na fotku.. Nikdy by mě nenapdlo, že jsou lidi tak sobečtí a nedokážou udělat alespoň malá vstřícná gesta.. :-/ od nikoho jsme nic nechtěli platit ani zařizovat, ale stejně akorát hazí klacky pod nohy :-/
Odpovědět
Článek se načítá
@ellehunter jojo,moje máma přišla taky v bílým triku a světlých džínách.Hlavně že drzkovala že chce tradiční svatbu :D asi nezná zvyky.Svědkyně manžela měla bílou sukni a bílé boty,halenku vinovou.Ani nemusím říkat znovu že ta fotka byla otřes.Ty dvě si ještě stouply dopředu a pěkně svítili,zbytek v džínách byli taky vidět.Moje tchyně a ostatní slušně oblečení si stoupli dozadu :/ hrůza.Alespoň že jsem měla tu kytku že bylo poznat ,že jsem nevěsta já :D Dneska už bych na všechny hodila bobek.Někdo třeba může namítat že rodičům by to mohlo být líto a měli by u toho být.Pokud jsou v rodině dobré vztahy tak fajn,dřív svatbu zařizovali rodiče,dnes je to jiné.Když s tím má někdo problém ať si všechno zaplatí a pomůže.Je docela sprosté když půl rodiny řve jak chce na svatbu a pak neprilozi ruku k dílu.Abych řekla pravdu,tak vdaná jsem trprve 2 měsíce a stále se z toho vzpamatovávam.Ani to,že jsem manželka si nějak neuvědomuji :(
Odpovědět
O zkažené svatbě a hrozném chování lidí bych mohla vyprávět hodiny. Dodnes, když si na to vzpomenu, běhá mi mráz po zádech. Nicméně přijde mi přitažené za vlasy vyčítat někomu bílou halenku nebo sukni. To si vážně myslíte, že nevěsta v klasických honosných bílých šatech je k nerozeznání od hosta, který má jeden kus oděvu v bílé barvě? To už je trochu hysterie. Vyčítala bych hostům džíny i kraťasy, to by mě štvalo teda víc než bílá barva. Já měla na tý svý zkažený svatbě jedu holku, které měla šaty velmi podobné mým svatebním (neměla jsem klasické), a musím říct, že jako jedna z mála na mě byla milá.
Odpovědět
@stastnevdana Díky za reakci :-) jako histerii považuji ladění ubrousků s kyticí a podobně.. Nepřijde mi jako nesplnitelné nebrat si bílou. Příjde mi jako slušnost dodržet dresscode. Nikde jsem nenapsala, že budu milt klasické svatební šaty.. Kolem a kolem mi jde hlavně o princip, ale s tím už nic nenadělám. Je mi líto že se Ti svatba nevyvedla, za chvíli se asi přidám do klubu.
Odpovědět
Vzhledem k tomu, že se mi vdalo hodně kamarádek a příbuzných, takže jsem měla lehké zkušenosti, jak to může dopadnout. Sestřenka takhle měla na svatbě cca 70 lidí. A jelikož jsme s manželem 10 let (10 let spolu, od dubna manželé) velice rychle jsme si určili priority, jak to bude a jak ne. Možná za to mohlo to, že jsme se zasnoubili v cizině a už tam, jsme to naplánovali :-D Takže svatba ve čtyřech, nebudeme ustupovat a bude to jen a jen podle nás. Příbuzný to nakonec zkousli. Ano, spousta lidí, si myslí, že jsme sobecký parchanti. Je nám to jedno, užili jsme si to, byl to náš den. Takže tě chápu.
Odpovědět
@harley23 To je super, taky jsme se zasnoubili v zahraničí a kdyby bylo na mě, klidně se tam i vdám, ale bohužel přítel trvá na rodině, já bych byla za svatbu ve čtyřech šťastná jako blecha :-D a klidně byla za sobeckýho parchanta :-D
Odpovědět
@ellehunter jj, taky bych se tam hned vdala, ale neměli jsme tam potřebné doklady :-D :-D Nakonec jsme se vzali v Čechách a bylo to super, přesně podle nás. Je úžasné, jak jsme se s manželem na všem shodli... Mimochodem, také jsem byla šťastná jako blecha, resp. Blechová a to doslova (mé jméno za svobodna) :-D Já ti přeji pevné nervy a pohodovou svatbu ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?