Deprese ze svatby?

Zdravím všechny, asi už můj nick hodně napoví, a když se k tomu přidá tahle diskuze, asi mě všichni pošlete k psychiatrovi :-D i tak to ale zkusím, třeba mi bude stačit se vypsat... nevím ani kde začít, mám asi 18 dnů do svatby a mám pocit, že všechno je špatně....snoubenec tu pro mě není když ho potřebuju, je to sobec, brečím, a nejraději bych se nevdávala....Nemám do toho chuť, nemám náladu na nic. Relativně dobře si vedu v práci, tak musím myslet na jiné věci, ale nějak mě to svazuje...já nevím. Mám pocit, jak kdybysme si s chlapem vyměnili role. On tady v klidu leží, ale já šílím....ani nevím z čeho, ze ztráty svobody, že se něco pokazí, že nám to nevyjde, že se k sobě budem chovat hnusně...Asi to zní hrozně nesrozumitelně, ale sama mám v hlavě guláš a teď i v srdci,sem roztěkaná a nemám to ani komu říct :-( Měla/má to některá nevěsta taky tak? Předem chci říct,že sem neurotik, perfekcionista a beru prášky na úzkost. Tak, a teď sem úplně magor :-D snad sem vás nevyděsila x-)
Odpovědět
Profilova fotka
Zažila jsem něco podobného, úplně tě chápu a myslím si,že to není nic neobvyklého. Svatba je v životě velká událost, je to spojené s hromadou zařizování, stresu a kolikrát je to zkouška tolerance i pro snoubence, protože každý může mít jiné představy... Recept na to nemám, ale věř mi, že o svatebním dni to z tebe úplně spadne, ty, on i svatebčané si to skvěle užijete, protože jsi všechno perfektně zařídila a novomanžel bude rád, že má tak šikovnou novomaželku... :) Zkus se řídit nějakým svatebním diářem a s ničím se moc nestresovat a moc dlouho neřešit... Jestliže jsi měla plán, co vše zařídit a už máš splněno, už se tím nezaobírej a jen se těš...
Odpovědět
Profilova fotka
@nervoznizevseho zadny stres nevesto. Pokud se opravdu milujete bude to perfektni. Ja mam 25 dni do dne D a jsem take nervozni,ale utesuji se tim ze mam vedle sebe uzasneho partnera ktery me v ten den podrzi ;) Neboj se a uzivej si pripravy :)
Odpovědět
Já budu trochu nesouhlasit s příspěvkem nad sebou. Částečně. Svatba není zase tak významným krokem, je to jaksi potvrzení toho, co už mezi vámi se snoubencem je. Jistě se s přítelem milujete, žijete spolu, plánujete budoucnost a to je hlavní. Nechci svatbu bagatelizovat, to určitě ne, manželství je vážná a krásná instituce, ale jak jsem psala, je to jen stvrzení toho, co už máte. Co se týká plánování a organizace, je to to vedlejší. Udělat si krásnou svatbu je sice sen téměř každé ženy, ale důležité je šťastně manželství a pevný vztah. Dokážu pochopit, že jsi nervózní, že třeba že stresu říkáš a pises, co třeba nechceš, ale na druhou stranu, pokud máš skutečné pochybnosti o vztahu a charakteru přítele, není špatné svatbu odložit či zrušit.
Odpovědět
Profilova fotka
@nervoznizevseho Většinou chlapi na věci kolem svatby moc nejsou. Nesoudila bych ho tak drsně, že je sobec (pokud se tedy neprojevil jako sobec už dříve při jiných příležitostech). Až na výjimky svatba leží na bedrech budoucí nevěsty. Můj první manžel mi v podstatě plus mínus vše odsouhlasil a moc ty věci neřešil :-) Já jsem tedy jeho pomoc nepotřebovala :-D Ráda si dělám věci sama podle sebe :-) Jen jsem chtěla, aby se mu to taky líbilo, takže jsme si odsouhlasili představu a důlležité věci a zbytek byl na mě. Můj druhý budoucí manžel, se kterým chystám druhou svatbu (a snad poslední :-) do toho mluví více a přiznám se, že nevím, co je lepší :-D Protože tam, kde se naše představy rozcházejí, může vzniknout konflikt, naštěstí jsme se na všem plus mínus dohodli :-) Co se týče 18 dní do svatby...jak tady psaly holky... Máš nějaký plán? Jsi ve skluzu? Chybí Ti nějaké hodně důležité věci? Popros o pomoc třeba kamarádku, nebo někoho, kdo je Ti blízký a svatbu s Tebou prožívá. Pokud není problém utratit za svatbu navíc cca 5tisíc, najmi si koordinátorku. Jde hlavně o to, si svatební přípravy i svatbu užít a ne se tím užírat a trápit. Hoď vše na papír a setřiď si myšlenky v hlavě. Jsem systematik, takže si vše píšu a přepisuju, dělám si harmonogramy, fajfkuju, škrtám... :-D Blázen :-) Pokud je něco špatně ve vztahu nebo je svatba úplně mimo Tvou představu, tak ji odsuň, ať toho pak nelituješ celý život. Pokud je to jen v Tvé hlavě, zklidni se a snaž se na svatbu těšit a svatební přípravy si užít ;-) Souhlasím i s přípěvky od @kacenkakaca a @rendlik86 Držím moc palečky!!!!! :-) Hodně štěstí!
Odpovědět
Profilova fotka
Ber to takhle. Je to váš den, vstup do manželstvím, zoficiálnění citu, co k sobě máte. Svědci, občanky, prstýnky a "ano". To je podstata svatby. Ostatní už jsou jen detaily, které dotváří pohodu. Největší atmosféru ale stejně udělají svatebčani a ostatní hosté. A můžu tě uklidnit - v den D budeš řešit tolik věcí najednou, že na nějaký stres nebude čas a celé to uplyne tak rychle, že si to ani nestačíš uvědomit a vzbudíš se další den jako "paní" Stres je zbytečný, přidělá ti vrásky a kruhy pod očima, hoď ho za hlavu.
Odpovědět
Profilova fotka
Jo a ještě jeden typ. Zajděte si spolu do wellness, nechte si dát masáž. Mně to neuvěřitelně uvolnilo tělo i mysl 8-)
Odpovědět
Já jsem taky ve stresu, ale spíš z toho aby se všechno stihlo dořešit, aby bylo vše pěkné, hosti se bavili, vyšlo počasí atd. Podle mě jsou pochybnosti normální. Pochybovat znamená o věcech přemýšlet, řešit + a -. Tyhle předsvatební stresy často nemají souvislost s partnerem, ale je toho prostě moc co je třeba zařídit :-). Takže svatbu nerušit a neodkládat :)
Odpovědět
Vyloženě pochybnosti to nebyly, ale celý půlrok jsme oba měli náročný (manžel měnil práci, já končila školu a státnicovala jsem, do toho jsme byli oba nemocní), a musím říct, že to občas pro mě stres byl. Ale asi jsem si to odbyla takto předtím, protože poslední dva měsíce jsem byla nervózní všehovšudy tak 2x a taky hlavně z příprav. Pak mi moc pomohla jedna věta - ať se s ničím nenervuju, že se stejně ve svatební den něco po-eS :-D Tím jsem chtěla říct, že jsem si ověřila, že ve chvílích, kdy jsem fakt nebyla v pohodě a byla jsem rozhozená, ve stresu, tak jsem měla na očích nějaké tmavé brýle, že přes ně nebylo vidět, že je můj muž úžasný a manželství to nejlepší, co mě mohlo potkat :-) Mnohdy se díváme na věci právě pod vlivem toho, že se v tu chvíli necítíme dobře. Uklidni se, věnuj se sobě, vyražte třeba s mužem někam na víkend, do hor, odpočinout si..uvidíš, že se uklidníš a bude všechno zase jiné ;-) Přeju hezkou svatbu a ještě hezčí manželství!
Odpovědět
děkuju holky za podporu...sama na sobě cítím takový ten latentní stres, ale většinou s tím bojuju a docela vyhrávám :-) Jen se mě teď všichni ptají jak mi je a jestli už mám všechno a já bych je nejradši poslala do pr.... Ale jinak zařízené je naprosto vše, jen domluvit s paní skladby na obřad, což asi stihnu dnes přes telefon. Co se týká přítelových vlastností - iluze si nedělám ani normálně, každopádně z jejich rodiny je on to nejlepší, co sem mohla povahově získat :-D A sobec opravdu je, byl to jeden z důvodů, proč sem s ním nechtěla ze začátku být, ale musím uznat, že za ty dva a půl roku na sobě opravdu hooodně zamakal, protože se kolem toho točili všechny naše spory. Spíš tady to toho všeho mě rozhodilo, že sem včera chtěla obejmout a on jestli to opravdu moc potřebuju, že mu není dobře. I přesto šel a obejmul mě, ale já se odtáhla, že nemusí. Asi mě to hodně rozhodilo, i když te´d jak nad tím přemýšlím, asi to bylo hezké gesto, že i přesto jak se cítil blbě to pro mě udělal...ale mě to rozhodilo a rozbrečela sem se. Ten stres je ale svi*a! Děkuju děvčata, snad těch 14 dnů nějak přečkáme bez hádek a z mé strany bez pochybností. Sama cítím, jak mi to leze na mozek :-S
Odpovědět
Profilova fotka
můžu ti doporučit návštěvu pychologa (poradenství) dělám v oboru a dochází k nám spousta lidí s podobnými problémy, přijdou si k nám popovídat, psycholog jim poradí jak zvládat ruzné situace, problémy v komunikaci, spolupráci a kolikrát to pomůže celkem rychle :)
Odpovědět
@zuuzzkkaaa děkuju, chodila sem přes půl roku, bylo to fajn, ale moje psycholožka odešla na mateřskou, tak teď bojuji sama :)
Odpovědět
Profilova fotka
zkuste se sním o své pocity podělit, o všem mu říct jak to cítíte ale bez výčitek ;) s čím potřebujete pomoc, že je toho na Vás samotnou moc, ať se taky zapojí, a až Vás zase bude chtít obejmout neuhybejte ;)
Odpovědět
Článek se načítá
@zuuzzkkaaa děkuju, když já jsem nerada, že něco pro mě dělá "z donucení", že by mu to přece nemuselo vadit...ale pak si říkám co mám za super chlapa, že i když má KOPR a nechce se mu ke mně, tak stejně přijde a aspoň trochu mě obejme...a už zase bulím :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Hlavu vzhůru, nenervujte se, ono to není vůbec potřeba. Dyt to jsou všechno malichernosti :) Chlapy to neřeší tak jako my ženský. Oni mají na všechno čas a my abychom všechno zařídili. Ale počkej v den D, jak si toho bude vážit, uvidíš...Já jsem naopak za svatební přípravy ráda, protože tak přijdu na jiné myšlenky, a nemusím myslet na to, že nám zemřela dcerka...
Odpovědět
@misacek15 Bože...ale přesto je naprosto skvělý, že ste se rozhodli vzít a držíte pospolu. Člověku pak vždycky dojde, co je opravdu důležité...děkuju za podporu a taky se držte, určitě tobude krásný den :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@nervoznizevseho : Ještě více nás to spojilo. Ale taky je to o hodně lepší, protože máme 19-ti měsíční cácorku. Svatba měla být původně až příští rok, ale kvůli této tragédii jsme se rozhodli ještě letos. A pak se pokusit o další mimčo. I když nám život Týnky nikdo nevrátí, tak musíme žít dál. A tady v těchto chvílích poznáš pravého partnera. Je pro mě obrovskou oporou. Myslím že plno slečen řeší opravdu malichernosti, alespoň z mé strany si to myslím. Já bych toho svého teď taky někdy zaškrtila, protože má na Vše času dost, ale přesto vím, že oni to neřeší. A přesto ho moc miluji a vážím si ho :) Takže klídek :)
Odpovědět
@misacek15 to je dobře...na tomhle se opravdu pozná síla partnerství, protože většinu lidí toto rozdělí. Je vidět, že ste naprosto skvělý pár. Jinak pod těch pár posledních vět bych se mohla klidně podepsat... :-) A ano, ve srovnání s tím, je většina věci tady na webu malichernost.
Odpovědět
@misacek15 To je mi moc líto. Před svatbou jsem o miminko přišla (potrat), takže jsem to cítila hodně podobně a nesnažila se o dokonalou svatbu. Snad díky tomu jsem si ten den opravdu užila.A taky jsme se vzali hodně narychlo - dva měsíce po potratu. Držím Vám palce. Jinak autorce - myslím, že role jste si nevyměnili - oni to chlapi opravdu mají dost na háku. Já bych řekla, že spoustě z nich by stačilo zajít na radnici,ale přizpůsobí se nám...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 7 letech
Profilova fotka
Ty jo mám to samé. Ještě v pátek pohoda a dnes? Hotová katastrofa už včera sem začala cítit stres takže supiry pro prášky na nervy jelikož je mám taky trochu porouchané, ovšem dnes se mi to vystupňovalo do obr rozměrů. Že chci svatbu zrušit.
Odpovědět
Profilova fotka
@jana_cerna5b mám pocit že se vše točí kolem něj a chlastu že oni budou pít oni potřebují sud a ten můj se stejně spoje do 2 hodin a půjde spát a já tam zůstanu sama. Vydržel semnou moc věcí a i já sním bezemne by byl úplně v háji. A zas na oplátku vydržel veškerý moje nervy. Jenže teď na něj žárlím točí se vše kolem něj a pití a já jsem vzteklina a hlavně jak mám špatný nervy tak jsem totálně v p... A chci vše zrušit i přesto že přijdu o fajn chlapa. Ale přece se neupraskuju než tam dojdu furt brečím a nevím jak ven.
Odpovědět
@jana_cerna5b Muj oblibeny parovy terapeut rika, ze vztah ma clovek hledat ne kdyz je sam, ale kdyz je pripraven. To jen tak… Prasky neprasky, nevzala bych si nekoho, koho nerespektuji (“beze mne by byl uplne v haji”).
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?