Pozvat otce nevesty??

Ahoj pratele, potreboval bych poradit od nekoho, kdo ma nejakou podobnou prihodu. S pritelkyni jsme spolu uz 3 roky a za ty tri roky nam jeji tata keca do vztahu, snazi se nas rozvratit aby jsme se rozesli. Pritelkyni zakazuje ke me chodit, citove vydira a dela vse pro to, aby jsme se moc nevideli. Pritelkyni je 20 let, prave pujde do Prahy na VSCHT na 5 let. Skola je to draha, museli si pujcit mega (z toho cca 750k odevzdaji na nebankovni pujcky). Tudiz ted na ni bude tlacit a nalehat jeste vic, protoze by to byly pro nej zbytecne pujcene penize.. Ted uz se skoro ani nevidime, jen pokud je jeji tata v praci, takze se vidime max 3-4 treba z celeho tydne. Mě je 26. Praci mam a na nase mesto a pomery celkem slusny penize. Ale proc to pisu. Za ty 3 roky co jsme spolu, trpelivost dosla, nesnasim ho, nemuzu ho videt a ani citit v me blizkosti. Ja jsem schopny odpustit a prominout ale nedokazu zapomenout. Tak mne napadlo, muzu rict pritelkyni, ze jejiho tatu nechci na svatbe? ze si to nepreju? Ze za tu dobu co jsme spolu se k nam nikdy dobre nechoval a ze ja bych mu to timhle chtel vratit aby si uvedomil sve chovani vuci me. Co si o tom myslite? P.S. Ano kdyz jsem byl mladsi nebyl jsem nevinatko, byl to pruser za pruserem ( dluhy ktere jsou uz skoro zaplacene, do prace jsem nechtel chodit nebavilo me nic.. ale jsem uz starsi a pochytil uz nejakej ten rozum). Budu moc rad za to, co kdo napise a poradi.. Roman
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
A vy se chystáte brát? Pokud ano, tak tatík může být v klidu, protože pak se půjčky na školu (která je veřejná, tudíž zadarmo, na co je potřeba 75 tisíc u nebankovních společností fakt nechápu) stanou starostí Vás dvou jako manželů. To by bylo super řešení, co?
Odpovědět
@pirek No jde o to, ze jsme z mestecka ktere je od Prahy 150km.. Takze to je kolej, strava, listky na mhd.. ne 75 tisic ale 750 000. A to byly penize na barak, protoze ten co zdedili byl v katasrofalnim stavu, takze rekonstrukce. Jenze na tom baraku bylo o dost vic prace a bylo do toho potreba vrazit vice penez. Ale to je fuk, to je uplne to vedlejsi. Tady jde o to, jestli to muzu chtit po moralni strance po pritelkyni zadat o to, ze ho tam nechci.
Odpovědět
takze z toho mega co si pujcili ji na skolu chce dat 250 000.... ale pokud by sem sla kdyz by byl on doma, tak ji rekne at si rovnou zbali veci a at ji skolu zaplatim a zivim... Ale zas na to by moje vyplata uz urcite nestacila.. sam vse co poplatim, tak me zbyde malo kdy aspon 10 000... Ale tech 10 000 ona potrebuje min na prahu... Ja jsem bezradnej a nevim co delat.
Odpovědět
Otazkouje, jestli se chystate se brat, jinak je zbytecne to ted resit.... pujcka na skolu je dobry vtip:D to snad ani nikdo nemuze myslet vazne
Odpovědět
Najit si lepe placenou praci nebo pockat, az pritelkyne zacne vydelavat. Manzele by meli byt sobestacni, podle me teda.
Odpovědět
Profilova fotka
a proc se chcete brat? ona ma pred sebou 5 let skoly 150km od tebe, kdy se uvidite jen o vikendech. promin ale prijde mi to ze se hlavne bojis aby si tam nekoho nenasla a neposunula se dal tak si ji chces uvazat a pojistit. a uprimne ne nemas zadne pravo zadat po sve partnerce aby nezvala sveho otce na svatbu. tohle by musel chtit ona sama a pokud ona s nim ma dobry vztah tak neni duvod to delat. a sorry ale pokud si driv delal prusery a mas dluhy tak se otci nedivim na maly vesnici se o vsem vi a tak je logicke ze se o dceru boji a chce aby treba nenaletela, zvlast ted kdyz ma pred sebou skolu a pripravu na budouci povolani.
Odpovědět
@elesse Bohuzel to je tak. Mame v planu se brat. Svatbu a vse kolem si chci taky zaridit ja, vcetne hostu a priprav. Od neho nechci ani blbej svatebni dar a ani ho nechci na svatbe. I kdybych si mel sehnat ochranku a poustet jen po pozvance. Chci, aby si uvedomil a chytl se za hlavu.
Odpovědět
@tulikiss Chceme se brat protoze se mame fakt radi :) To jak jste presne popsala ze si ji chci udrzet atd.. To rozhodne neni kvuli tomu. Tak to udelal on s jeji matkou, udelal deti aby si ji uvazal a aby mu nikam neutekla.
Odpovědět
Profilova fotka
@homerjebuh to ze se mate radi je pekny, ale vzhledem k situaci si myslim ze svatba je blbost, aspon teda do doby nez dostuduje. vztah na dalku je na dve veci, zvlast kdyz ste spolu jeste ani nebydleli a pro ni ted prijde hromada zmen v zivote. navic po svatbe bude veskera financni starost na tobe, a vzhledem ke vztahum pocitej ze otec da ruce pryc a ty ji asi tezko uzivis na skole.
Odpovědět
Profilova fotka
hlavne si uvedom ze tady nejde o to jak to vidis ty, ale jak to vidi ona. pokud ona rodice nechce odstrihnout a ty ji budes nutit tak je to cesta do pekla, i kdyby na to pristoupila a vzala si te, tak ver ze jednou ti to vycte ze kvuli tobe opustila rodinu a ze ona nechtela a bude to zacatek konce.
Odpovědět
@tulikiss Ale bydleli :) Zkusili jsme si to, doma to klapalo naprosto v pohode, zadne hadky atd..Navic ja taky neplanuju v tyhle dire tady zustat a jit za ni pak do prahy behem roku max dva. A jestli da otec ruce pryc je mi uplne jedno, spis naopak to uvitam s otevrenou naruci.
Odpovědět
@tulikiss A to si taky uvedomuju. Ja ji rodinu nezakazuju a ani nechci. Ja jediny co nebudu chtit, tak ho mit na svatbe. To je a bude me jedine prani az se budem brat.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@homerjebuh a ted si precti schvalne co pises... ja ho nesnasim, ja ho tam nechci, ja si to zaplatim, ja budu rad.. ale co ona. jak sem psala tady ani tak nejde o tebe, tvoji rodice to nejsou. ono neni tak snadny odstrihnout rodice i kdyz treba maji trochu rozpory ohledne partnera.
Odpovědět
Obavam se, ze i tohle jedine prani muze byt naprosto zasadni, pokud nevyjde z jeji vule. Jestli nejste schopji se sami uzivit, neberte se
Odpovědět
Profilova fotka
@homerjebuh aha takze ho nechces na svatbe ale nebude ti vadit kdyz za nim bude chodit, kdyz tam bude chodit s detma ktery pripadne budete mit? tak s tom pripade jde u tebe jenom o truc, ze chces udelat schvalnost a "vytrestat ho" aby si ukazal ze mas navrh. hele sem vdana uz dost dlouho , mam dve deti a manzela miluju, ale dat mi on takovou podminku tak ho poslu nekam. rodice ma clovek jen jedny a tenhle krok tu rodinu spis znici nez ze by se neco zlepsilo.
Odpovědět
Profilova fotka
Najdi si práci v Praze, bydlete tam spolu, tím se sníží náklady (nebude muset být na koleji, dojíždět atd.), postarej se o ni... třeba až její táta uvidí, že to funguje a ty žiješ sporadane, nebude dělat zlde... navíc budete daleko od rodičů a vše se může uklidnit a nebude potřeba dělat vyhrocene kroky typu nepozvani rodičů na svatbu... brát se teď, za těchto okolností mi přijde jako pitomost... zaridte si svůj život bez nutné finanční pomoci její rodiny a pak se vezměte...
Odpovědět
@tulikiss No dobra, ale jak docilit toho, aby nam nas vztah neboural atd? Ja jsem taky jenom clovek s jednima nervama. Uz tri roky to takhle snasim ale uz dlouho to taky nevydrzim.
Odpovědět
@ellinkasebudevdavat Na tom uz se taky pracuje. Zivotopisy jsem rozeslal, sikovny jsem, rad se ucim tak by to nemusel byt problem. Taky si myslim ze kdyz budeme dal ze bude vetsi klid. Slo mi jen o to, zjistit jestli to muzu po ni zadat a popripadne jestli mi tady muze nekdo poradit, protoze ja uz jsem opravdu zoufaly.
Odpovědět
Profilova fotka
@homerjebuh vzdyt ted bude pryc, bude 150km od sveho otce. presne jak pise ellinkasebudevdavat chce to cas. ja chapu ze je blby kdyz rodice jsou proti vztahu svych deti a pro tebe je to nepochopitelny, ale ja jako mama to chapu. pokud se na vesnici o tobe rikaji ne prilis pozitivni veci tak se nediv. kazdy rodic se o sve dite boji a chce pro nej to nejlepsi a kdyz vidi ze to dite je s nekym kdo nema dobrou povest tak se snazi s tim neco udelat. ale pokud spolu zacnete v praze bydlet a budete se starat o sebe, tak i rodice pochopi ze ses zmenil a ze pro jejich dceru si ten spravny. zkus taky chapat trochu tu druhou stranu, vi ze holka ma pred sebou 5 let skoly a najednou je ve vaznym vztahu se starsim klukem a maji strach aby se na vse nevykaslala a nesly prachy jen tak vnivec.
Odpovědět
Profilova fotka
@homerjebuh chces vedet jestli to po ni muzes zadat. jako nikdo ti v tom nezabrani, ale musis pocitat ze tohle muze vas vztah uplne znicit. uvedomi si, ze si bude muset vybrat. nebo ji "dotlacis" nekam kde ona nechce byt.
Odpovědět
@tulikiss Ano ja to ale naprosto vsechno chapu. I s tchyni mame pratelsky vztah da se rici i kamardsky, pomaha nam a tak.. I ja chci aby si tu skolu udelala protoze je to jeji sen ktery ji chci pomoc naplnit. Ja nejsem jako jeji tata kterej udelal dite jen aby s nim zena zustala. Ja jsem rad ze se vyspim do prace a jeste abyc mi dite rvalo u hlavy? ne diky, na to je casu dost. Ale proste me to prijde, jako kdyby me vubec neposlouchali co rikam
Odpovědět
Profilova fotka
A ta svatba je nějak na spadnutí, že to řešís teď? Je přece blbost říct, sice se chceme vzít až za XX měsíců /let, ale už teď si přeju aby tam tvůj táta nebyl... nebo se vezměte jen ve 4 a nemusíš řešit nic...
Odpovědět
Profilova fotka
@homerjebuh reknu ti neco ze sve zkusenosti. Muj pritel taky nebyl svaty. Ze vsech skol ho vyhodili, problemy se zakonem, dluh kvuli bouracce pod vlivem... To mu nebylo ani 20. Mamka me chtela vyhodit z domu pokud se s nim neprestanu stykat. On ale misto toho aby zacal vyhrozovat, ze moji matku nechce na svatbe, radeji sel do sebe a dokazal, ze se o nas dokaze postarat (taky jsem studovala, kdyz jsme spolu zacali bydlet). O ruku me zadal az letos (po dvou letech souziti v jednom byte), kdy jsem sobestacna. Nerikam, ze jsou s mamkou nejlepsi kamaradi, ale vychazime spolu vsichni bez problemu. A rict mi tenkrat, ze si me chce vzit, ale matka na svatbe nebude, hnala bych ho svinskym krokem.
Odpovědět
@mareritt Huraaa, dekuju ti boze ze ma nekdo aspon trochu podobnou zkusenost. No jde o to, ze o to se pokousim opravdu uz tri roky. Co me lidi znaji dlouho, sami od sebe rikali ze jsem sel neskutecne do sebe.. Driv to byly kazdy vikendy v lihu, pokuty ta jizdy na cerno atd. Dneska uz je skoro vse splacene. Ja uz jsem se toho nadokazoval dost a uz me nebavi lezt jejimu tatovi do zadku aby me mel rad atd.. Celou dobu co jsme spolu sekam latinu. Ale uz me to fakt nebavi a ztracim i chut neco dokazovat, jeste k nekomu kdo ma v hlave s prominutim opravdu vymleto z bromu co jim do zradla davali na vojne. Nemam chut neco dokazovat, naladu.. Pro nej bych byl spatnej i kdybych byl svatousek....
Odpovědět
@homerjebuh mluvit takto můj muž o mým otci, už to není můj muž. V první řadě by ses měl probrat. Chudák holka.
Odpovědět
@martina_1987 Ja nechci byt zly, ja jsem probranej az az. Verte mi, ze by jste ho musela poznat. Jen Vam trochu priblizim situaci :) Asi by se vam nelibilo kdyby vam muz zakazal chodit do prace, nakupovat, chodit za kamaradkama a jen byt 15 let zavrena doma. Omlouvam se jestli Vas to pohorsilo ale Vas nazor ted vypoustim. Jediny co vas zaujalo byl konec co jsem napsal. Takze je pro me bezpredmetny.
Odpovědět
Profilova fotka
@homerjebuh vim ze je to tezke, a pro tvoji pritelkyni asi jeste vic, ver mi. Ale s tou svatbou bych fakt jeste pockala. Jednak je opravdu mlada, a hlavne ji ted ceka strasny napor na psychiku. Je blbost motat ji hlavu svatbou a jeste u toho trucovat. A znovu opakuji, ze i kdyby bylo prani meho snoubence vynechat moje rodice ze svatby tim jedinym co po mne bude chtit, nevezmu si ho. A to uz jsem se proti nasim postavila mnohokrat.
Odpovědět
Myslim, ze ty se stejne rozhodnes sam. Ale tedy 9okud chces odpoved, ne, nemas pravo zadat, aby nepozvala sveho otce na vasi hypotetickou svatbu. Me osobne by takove prani minimalne zaskocilo, spis by se me hluboce dotklo. Je to jeji otec, ne tvuj, predpokladam, ze ona jeho vztah k tobe take nejak vnima. Treba sama uvazuje jak to udelat, ale tohle proste neni tvoje rozhodnuti
Odpovědět
@mareritt Dekuju :) Ja ji teprve chci pozadat o ruku, svatbu ji chci dat jako darek po skole :) Me slo pouze jen o to, zjistit jestli to po ni muzu zadat. Kdo vi jak to jeste bude, ale jestli proti me bude dal a podpopavat po celou dobu, to mu to mam nechat jen tak projit? Jak mu mam dat najevo ze o to nestojim.
Odpovědět
@homerjebuh klidně mi tykej. Četla jsem to celý. I kdyby všechno co píšeš byla pravda, je to výhradně rozhodnutí tvojí baby. Ty si nemůžeš dovolit si ji chtít vzít s podmínkou, že tím potrestáš její rodinu. Sorry, ale to je jak z jinýho světa. Nechte ji dýchat. Oba.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?