Vlastní svatební sliby

Profilova fotka
Ahoj, měli jste některá sepsané vlastní sliby k obřadu? Jak dlouhý má být? Děkuji ;-)
Odpovědět
Manžel měl slib, který vymyslel půl hodiny před obřadem (původně nebyl v plánu). Takže když na to upozorníte oddávajícího, je možné naprosto cokoliv. Můžete se inspirovat délkou církevních slibů a upravit si obsah nebo hledat na internetu v angličtině (v USA se myslím vlastní sliby používají běžně).
Odpovědět
@bzencanka Měli jsme sliby místo klasického "berete si - ano ano" :). Když ho vymýšlíš, daleko víc na tebe dolehne význam sňatku. Měli jsme ho každý různě dlouhý, já tak dvě věty rozvité :). Dlouhý může být jak chceš, to je snad jasné, ten náš musel krom toho obsahovat úmysl vstoupit do manželství (takže jsem ho zakončila slovy " a proto si tě, P., beru za manžela"). Jen je lepší říkat je zpaměti, takže od toho bych se délkou odrazila :).. Také není úplně jednoduché si na vše vzpomenout kvůli té emoční zátěži, a my jsme ještě poněkud introverti, takže jsem se vcelku i styděla, přestože jsme měli málo hostů, přišlo mi, že bych se moc odkryla, takže jsem obsah toho slibu přizpůsobila i tomu. Také jsem se bála, aby to nevyznělo moc pateticky, ale byl to takovej doják, že se to hodilo. A všichni buleli. Ale bylo to nádherný. Moc nedoporučuju to hledání slibů jiných lidí, jako inspirace možná dobrý, ale slib je něco, co by prostě mělo vycházet z tebe, jinak je to divadýlko.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj taky jsme meli vlastni sliby a resila jsem to same ,co ty:) Radim ti klidne si najdi neco na netu at vidis jak to vypada.Ja jsem myslim mela tak 5vet manzel trochu vic ....neni to proslov :) A dobre je proste napsat si ,co chces manzelovi slibit do zivota a pak tomu dat nejakou formu..ucesat to.Nam pastor doporucil napsat si to ...prave kvuli emocni zatezi.....tak jsem to napsala do pranicka ,ktere jsem si vyrobila v barve svatby a hodilo se mi ke kytici...manzel me v kapse na papire z tiskarny,ale take pekne nepomackane.......meli jsme hodne hostu...ale vymena slibu byla intimni,nemeli jsme mikrofony ...takze jsme slyseli jen my a oddavajici....napsane sliby jsme pak nechali na oddavajicim stolecku ,aby si kdo chce mohl precist.....ted je mame doma schovane ,je to moc hezka pamatkado alba apod. Krome teda naseho vlastniho slibu,jsme jeste meli ten formalni na ktery se rika ano,jen abychom ucinili formalitam za dost a pastor na nemusel vlastni sliby korigovat ,pokud bychom si tedy chteli slibit neco jako ....slibuju ,ze nebudu pohazovat spinavy ponozky v predsini..... .
Odpovědět
Profilova fotka
já bych v tu chvíli nebyla schpná asi nic říct :-D
Odpovědět
To je krásné, holky. :-) Ale my se do ničeho takového určitě pouštět nebudeme, znám se a myslím, že ve chvíli CH budu ráda, že ze sebe vysypu ANO. :-D Takže vás obdivuju, že jste do toho šly. :-) ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme mít tak 80hostů a chtěla bych to venku,takže taky žádný mikrofony. Mě se ta představa vlastních slibů líbí,ale příteli moc ne,chtěl by klasiku ano-ano. Tak ho musím zpracovat :-D Mě to příjde jako pravé vyznání lásky nebo jako něco,co je důležité si říct než vkročíme do společného života. Ještě sem to tedy nikde neviděla na svatbě,ale ta předstsva mi vždy vykouzlí úsměv a vím,že je to,to pravý pro nás. Takový pocit bych chtěla zažít při výběru šatů :-D
Odpovědět
@pavlak5 manžel to měl napsaný na utržený půlce obálky, ve které jsme posílali svatební oznámení (měli jsme různobarevnou sadu obálek a on si vybral zrovna sytě oranžovou, neladilo to vůbec s ničím :-) ) mám ji doma vystavenou na poličce :-)
Odpovědět
@bzencanka Pokud to bude promyšlené a upřímné, tak to bude moc hezké, jděte do toho! Viděla jsem to jen jednou a tam to měli udělané tak, že vždycky jednu větu řekla nevěsta a jednu ženich a takhle se asi třikrát vystřídali. Bylo to takové hezky učesané a ne moc dlouhé, na hosty to opravdu zapůsobilo. (Navíc to nemusí být vyloženě slib, ale i něco jako vyznání lásky, určitě je spousta způsobů, jak to udělat).
Odpovědět
Profilova fotka
@izzybickerstaff :) ti chlapi umi byt tak roztomili :))))))
Odpovědět
@bzencanka Jako je to super, za "ano - ano" bych neměnila. Jen jsem ráda, že ačkoliv jsme si původně sliby nechtěli dopředu ukazovat, nakonec jsme to udělali, už jen proto, aby to bylo takové vyrovnané a ladilo to dohromady - no kdybych to nečetla dopředu, asi bych se na obřadu složila, protože takovej doják jsem od svýho muže nečekala :)... Navíc já měla tendenci napsat to strašně drsně, abych nebyla s nějakou romantikou za vola, takže on by tam bulel a já bych hlásila cosi jako "nemůžu ti slíbit nic, ale beru si tě :)". Jinak opravdu doporučuji, mělo to takovou atmosféru, navíc to bylo i dost napínavé, jelikož muž se dojal a vypadalo to, že to prostě nedořekne, takže já ho křečovitě držela za ruce a doufala, že to bude schopný dopovědět a sňatek se uzavře :). No a další bonus byl, že jsme stáli naproti sobě, drželi se za ruce a při slibu si hleděli do očí (já tedy pološílená strachy), dost rozdíl oproti tomu čučet na nějakýho matrikáře :). Tak držím pěsti, aby jsi ho přemluvila :)
Odpovědět
@vineta u nás to bylo nečekaný, já jsem neměla připravenýho nic, a taky že to byl doják a že jsem se z toho složila (takže ženich se vyznával a já jsem jenom bulela :-) :-) ).
Odpovědět
@izzybickerstaff To je tak krásný!
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
A můžeme mít vlastní sliby, když nejsme křtění. Někdo mi říkal, že se to dělá jen v kostele. Sama nevím a vy? :-)
Odpovědět
@bzencanka Nevím tedy o tom, že by se to dělalo jen v kostele - naopak v kostele máš dané sliby, které se říkají a moc prostoru pro invenci tam není. To spíš bych věřila, že je to možné udělat při civilním obřadu.
Odpovědět
@vineta Ano, taky se budeme v kostele držet za ruce a řikat sliby. Původně se manželé drželi při slibech za pravé ruce (mně to teda přijde jako klasické obchodní podání ruky :-D ale viděla jsem to i teď v některých albech, takže se to ještě asi dělá), ale náš farář nám řekl, že je lepší modernější verze, když stojíme naproti sobě a držíme se za ruce, zatímco odříkáváme sliby. Bude to snad krásné, ale doufám, že mi nervozitou ten slib nevypadne z hlavy.
Odpovědět
My neměli přímo slib, ale jeden o druhém jsme napsali pár vět - co na tom druhém oceňuji atd. a pan starosta to zakomponoval do svého proslovu. Bylo to moc krásné a hlavně se mi líbilo, že tím byl náš obřad osobnější :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@evelinda Takže vy ste si je neříkali,ale starosta je řekl ve svém proslovu nebo ste si je řekli první vy a pak o tom ještě mluvil on?
Odpovědět
@bzencanka Říkal vše starosta a jsem za to ráda. Já měla "knedlík v krku" dojetím ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@evelinda Ojeje, ale sem ráda,že z toho jde i tak vybruslit :-) Taky si nejsem jistá,zda ze sebe dostanu aspoň první větu :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Ano,budem mit vlastni sliby, je to osobnejsi a krasnejsi nez stal dokola, berete si zde pritomnou...blabla :-D
Odpovědět
@bzencanka jenom upozorním, že je třeba k tomu mít ochotného a řečnicky nadaného oddávajícího. Já tomu našemu taky sepsala elaborát o nás dvou, aby mohl mít řeč osobnější (dokonce jsem ho kontaktovala přímo na žádost paní matrikářky). Při komunikaci byl velmi milý, ale holt to nebyl spisovatel, ve výsledku tam zakomponoval jednu větu a ten zbytek byl taková suchá radniční klasika. Takže vůle byla, ale výsledek nic moc, lepší budete mít se překonat a říct si to celé sami :-)
Odpovědět
My měli výhodu, že jsme věděli jak náš oddávající mluví. Jeho proslov jsem slyšela už dřív. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@evelinda To já vím taky, už sem byla na svatbě, kde on oddával :-) Řeč má dobrou, akorát je strašně formální, to já nechci, chtěla bych trochu osobnější projev.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?