Vidí matrikářka nebo oddávající rodinný stav?

Ahoj, mám takovou zvláštní otázku. Chystáme civilní obřad a nechceme, aby oddávající nebo matrikářka věděli, že přítel byl již jednou ženatý (malá vesnice, bla, bla...). Mají tyto údaje k dispozici? Díky předem
Odpovědět
Jo, myslím, že mají.
Odpovědět
Profilova fotka
No, obávám se, že rodinný stav je dost důležitá položka pro svatbu na to, aby mohl zůstat příslušnému úřadu utajen. :/ :D
Odpovědět
I když nové občanky budeme už vyřizovat jinde a přítel má trvalé byliště v jiném městě?
Odpovědět
@morrighan Asi jooo :D
Odpovědět
Profilova fotka
Před svatbou musíte vyplnit na matrice příslušný formulář o uzavření manželství a pokud byl již nastávající manžel ženatý, musí doložit rozsudek o rozvodu manželství, ze kterého si matrikářka pořídí kopii. Také jsem si brala rozvedeného muže a není na tom nic ke studu.
Odpovědět
@krijola Ke studu ne, ale je to naše soukromí, do kterého nikomu nic není... a vzhledem k tomu, že je paní matrikářka tak trošku slepičí prdelka... To je jedno, kažpopádně děkuji :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@heleluk tak v tom pripade pak, ale matrikarka porusi zakon a v pripade stiznosti by letela na hodinu. je vazana 101 (ochrana osobnich udaju).
Odpovědět
Profilova fotka
jak pise @krijola - jsme oba rozvedeni a museli jsme dokladat rozsudek, takze to vedet bude
Odpovědět
@tulikiss Taky mě to napadlo... Ale moc do toho nevidím... Uvidíme... Ještě se rozhodneme.. Díky za příspěvek
Odpovědět
@mr_falko Dobře, díky moc
Odpovědět
Profilova fotka
No vzhledem k tomu, že matrikarka pak chystá oddaci list a tam je původní stav uveden, tak ano, budou to vědět :)
Odpovědět
Když jsme byli na matrice a vyplňovali formuláře atd, tak když viděla že nastávající nemá v občance kolonku stav, sdělila nám, že si ho budou muset před svatbou ověřovat v systému aby měli jistotu.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@heleluk Musí stav vědět, protože podle toho se odvíjí dokumenty, které budete předkládat. Pokud nechcete, aby se vědělo, že byl ženich rozveden, udělejte svatbu jinde. Nebo jí zdůrazněte, že si nepřejete, aby to někde řekla i jen omylem. Nám se to jednou stalo u nevěsty - nechtěli, aby rodina věděla, že je rozvedená. A teď co s tím? Ne že bychom někde vykládali, že je rozvedená, ale jak ji oslovovat? Byla celkem mladinká, bezdětná, takže jak jí oslovovat "paní Nováková", nebo "slečno Nováková"? Vyhýbala jsem se tehdy jakémukoli oslovení, co to šlo. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@heleluk "Ke studu ne, ale je to naše soukromí, do kterého nikomu nic není..." - pokud nechcete uzavřít další sňatek, určit otcovství, rozvedený změnit příjmení, apod., tak do toho opravdu nikomu nic není. Pokud se chcete vzít, tak to matrikář(ka) musí vědět. (viz odpověď výše) Jo - a oddávající většinou stav neví, jen matrikář(ka), protože papírově svatbu připravuje.
Odpovědět
@l_a_u Díky moc za reakce... Nakonec nejspíš stejně bude svatba jinde... Tak to asi nebude takový problém... Díky
Odpovědět
No i přesto, že jí doložíte potřebné doklady, má nárok se podívat na výpis z informačního systému. Tam je o Vás napsané vše, informaci tedy určitě na žadné matrice nezatajíte. Bohužel.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?