V kolik hodin obřad?

Profilova fotka
Obřad bude venku na zahradě jedné krčmy a hostina bude právě v té krčmě. žádné přejíždění. Uvažuju teda na kolik dát obřad, s ohledem na focení, hostinu a tak. Nejdřív ve 12.30 ale zvažuju co to dát třeba ve dvě? obřad by mohl být do půl třetí, pak společné focení a hostina by začala třeba po třetí? ta by byla tak do 4, a pak se chodí fotiti novomanželské? jde mi taky o to aby se tam lidi, třeba než přijede Dj, nenudili, nebo aby naopak jsme na to focení neměli málo času. DJ by hrál od 17.hod. (červenec)
Odpovědět
Profilova fotka
My mame obrad ve dve... mame to vsechno na jednom miste a druha odpoledne mi prisla takova nejlepsi. Neni to moc brzy ani moc pozde :)
Odpovědět
Profilova fotka
@pennya Já jsem zastáncem dřívějšího obřadu. Ten den uteče tak strašně rychle, že by byla škoda ho krátit ještě víc :) Co třeba na těch 12:30, na 13:30 hostinu a následně krájení dortu s kafíčkem, kde můžete nachystat svatební noviny nebo knihu s přáním, ať se hosté zabaví než se vrátíte z focení? Jinak ideální focení je k večeru, až je měkké sluníčko a není takové vedro, takže pokud by Dj začal třeba ve 4, ať tam není dlouhá prodleva po jídle, tak se klidně můžete jet fotit až po prvním tanci, kdy už bude hrát hudba a vy budete mít krásné fotky :)
Odpovědět
Profilova fotka
"aby se lidi nenudili"... toho se bojí skoro každej, ale stačí si uvědomil že lidem často stačí jen láhev vína a stůl u kterýho si popovídají, aby se zabavili. Není potřeba mít program na každou minutu. I hodina na svatbě bez jakéhokoliv programu je úplně v pohodě. Teda pokud tam máte fajn lidi samozřejmě. Obřad ve dvě hodiny je v létě docela oblíbený, ani moc brzo, ani moc pozdě. Obřady ve čtyři bývají super, ale už to ten den hodně zkrátí a chce to uvažovat nad nějakým netypickým harmonogramem. Obřady v poledne jsou asi nejčastější a vlastně to je skoro na stejno jako ve dvě, pokud nebudete nikde přejíždět a nehrozí ranní stres s nestíháním, klidně bych to v poledne udělal. Obřady před polednem nedoporučuji, to hektický ráno za to nestojí. Krájení dortu hned po obědě... záleží jak velký bude oběd a jaké bude vedro, ale může se stát že na to nebude mít vůbec nikdo chuť a je lepší nechat dort na odpoledne/večer. Případně se dá celá svatba přeházet, udělat nejdřív hostinu a obřad až později, měli jsme to tak teď v sobotu když jsem fotil a přišlo mi to báječný. Focení záleží i na lokaci a stylu fotek jaké chcete, podvečer je taková jistota, ale dají se udělat super fotky i v pravé poledne na slunku a vlastně z takovýho sluníčkovýho poledního focení mám letos moji skoro nejoblíbenější serii. Ale to konzultujte spíš přímo s vaším fotografem než tady v obecné diskuzi ;)
Odpovědět
Když se zaháčkuji - jak byste seskládali den, když termín máme ke konci prosince a já v žádném případě nechci polední obřad.
Odpovědět
Profilova fotka
@ardent1 Když už bych to měla mít v takovém počasí, jakože nevíš jestli bude krásný sníh, nebo břečka, možná bych si udělala večerní obřad nejdříve ve 4 kdy už je tma či se stmívá, na místo bych dala svíčky, zavěsila světýlka..a hostinu - oslavu dala před obřad.To aby se vám zbytečně nezkrátil den. navíc po hostině na obřad může přijít více přátel. po obřadě už by byl jen raut a zábava. Ale pokud vůbec neplánujete být venku nebo nebudete mít k dispozici zahradu tak je to asi fuk. oo jak lehce se uvažuje pro jiné ale pro sebe jsem hektická :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Když bude obřad ve dvě, tak ve tři hostina nezačne, spíš o půl čtvrté zasednete a ve čtyři začnete jíst. Pokud to tak chceš, musíš zajistit, aby ti hosté do té doby nepošli hlady. Mně připadá logičtější to tedy pojmout tak, že hosté přijdou po obědě, odpoledne udělat bufetové občerstvení a hostinu až k večeři. My to měli podobně a dopoledne ještě před obřadem jsme se byli fotit, za podvečerního slunka už jsme pak fotili jenom chvilku. Bylo to fajn, měli jsme sice míň času na hosty, ale zase víc času sami na sebe.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?