Svatební obřád na zámku v Brně - Líšni - Hudba k obřadu

Profilova fotka
Ahojky, tohle se bude spíš týkat těch, kteří měli obřad na zámku v Líšni. Já ještě dřív, než jsem vůbec šla na matriku vyřizovat formuláře, měla v hlavě naplánovanou hudbu k obřadu. Když jsme došli na matriku, paní nám dala seznam s hudbou, ze které si máme vybrat. Je to rozděleno do dvou skupin A a B, kdy A je výběr skladeb k obřadu a B je výběr skladeb po obřadu, při gratulacích, ten je celkem rozsáhlý, takže z něj bych si i vybrala. Problém je ten, že se nám ze skupiny A ani jedna skladba nelíbí. Marně jsem doufala, že bude v nabídce od Pachelbel - Canon, ale bohužel. Když jsem se paní zeptala, jestli můžeme mít svoji vlastní hudbu, řekla, že na cd ano, ale že nám nezaručí, že to tam bude hrát po celou dobu. Může se stát, že to přestane hrát, a nastane hrobové ticho. Takže jsem teď tak trošku v obavách, co tedy? Napadlo mě, že tam zkusím zítra zavolat a řeknu jí, jak to je, a jestli by alespoň ten varhnaní nemohl zahrát tu, která se nám oběma líbí, ale není v nabídce.
Odpovědět
Profilova fotka
Na tom zámečku v Lišni měla svatbu @mmachi já jsem tam jen fotila, takže detaily, jak to tam funguje nevím. Ale teoreticky se zkuste domluvit přímo s varhaníkem, pokud po něm budete chtít, aby zahrál něco, co nezná, tak to asi nepůjde (musel by to cvičit, což by stálo víc času a energie než když zahraje, co zná)
Odpovědět
Profilova fotka
V Belcredi toho bohužel moc nevymyslíte. Obřad netrvá ani 15 minut a je to tam trochu jako na běžícím pásu. Oni to tam berou spíš jako formalitu
Odpovědět
Ja jsem tam byla na jedne svatbe jako cumil. Byla jsem hrozne zvedava jake to tam je a jak to probiha, kdyz se o to lidi tak perou. Strasne me to zklamalo. Romanticky je vstup s tim schodistem. Sal je pekny, i ta hala pred salem je pekna. Ale sal je teda trosku smrncnuty obycejnou obradni sini jak nekde na UMC takovy ty komunisticky saly. Nejaky zensky, co to tam organizuji, neuveritelne protivny baby, jak bacharky... ani jsme nevideli prichod nevesty :-( Nedovolili nam to. Jen rodinu pustili at se postavi do spaliru, pak sel zenich, pak nevesta do prazdne rodinnym spalirem lemovane obradni sine... A vsichni svatebcane a prihlizejici museli cekat na chodbe. Pak nas bacharky pustily i dovnitr. Fakt jako podle me neuveritelne faux pas, velmi spatna organizace a s hudbou to meli taky tak spatne. Jako....ja bych tam svatbu nechtela a ta organizace mi pripadala jak ze spatneho filmu. Ted proslov. To bylo taky strasne :-N !!!! Mela jsem svatbu asi pul roku pred touto svatbou, takze jsem se fakt tesila i na ten proslov, ze si to uziju zase z jineho pohledu, ne jako nevesta, ktera je trosku vystresovana :-N Proslov zacal a trval max. 5 minut, nekdo to snad i nezucastnene precetl, nejaka matrikarka nebo kdo. Rekla asi tri uvodni vety a ja cekala, jak to bude pokracovat a ono uz nic nebylo :-D Proslov proste skoncil :-N Hudba se nejak zasekla, protoze to meli domluvene s kamaradem a ten poustel hudbu z prehravace. Nenavazovalo nic. Pak byly gratulace, tak ty zabraly vic casu, protoze nas bylo hodne. Jedna svatba odesla, kdyz jsme cekali v parku, pak byla tato svatba a bylo to jak v nejake rychlovyrobne...svateb... Prislo mi to otresny. Celkove. Pan vyse ma naprostou pravdu.
Odpovědět
Profilova fotka
@video_majek řekla bych, že to je individuální. Jedna moje známá tam měla svatbu a na nic si nestěžovala ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@olivazelena Děkuji za komentář :) Jak už sem psala, je to asi individuální :) znám pár lidí, kteří tam svatbu měli a na nic si nestěžovali :) záleží asi na tom, jak kdo je náročný a co od toho očekává :) co se týče hudby, tak měli přece na výběr :) Já sem se s paní matrikářkou bavila, jestli je možnost si donést cd, ale když mi řekla, co se může stát, tak jsem to zavrhla. Přeci jen bych nechtěla, aby mi to tam pak přeskakovalo a bylo tam hrobové ticho ;) Dnes jsem se s ní bavila, příští týden se jdeme domluvit přímo s panem varhaníkem, tak uvidíme, co nám řekne, prý je velice ochotný, což jsem četla i na jiných diskuzích :)
Odpovědět
Profilova fotka
@matty001 Jestli vám to takhle vyhovuje, tak budete určitě spokojená. Záleží co od toho obřadu očekáváte. Já tam točil asi 20 svateb a bohužel často jsem musel řešit nepříjemné problémy kdy se Vám na obřadu motá jejich fotograf a i kameraman, protože co kdyby se tomu Vašemu náhodou něco nepovedlo. :-) Na tohle si opravdu dejte pozor a paní před obřadem jasně zdůrazněte, že tam nikoho jiného nechcete. Problémů je víc, ale nebudu Vás odrazovat a stresovat. Proto raději zdůrazním pozitiva. Napadají mě vlastně jen dvě. Pohodové parkování a možnost využít parku k nafocení svatebních fotek.
Odpovědět
Profilova fotka
@video_majek Děkuji :)
Odpovědět
@matty001 tak preju at vse klapne :-) ja jsem to pred nimi nerikala, moje dojmy, oni asi spokojeni byli (co jsme jim sli na tu svatbu), to bych jim ani nerekla, to se nehodi :-N
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?