Odpolední svatba - poraďte

Ahoj holky, ráda bych se zeptala na vaše tipy a zkušenosti s odpolední svatbou. My plánujeme obřad na 14 hodin s tím, že se všichni svatební hosté sejdou rovnou na obřadě, nafotí se společné fotky a pak pojedou všichni pozvaní s námi na místo oslavy (do 10 min autem). Nemůžeme se s rodinkou shodnout na hodině otevření rautu atd. Na obřadě budeme mít koláče, hostinu bychom rádi začali přípitkem a nakrojením dortu (+kafe) (časově to dohadujeme tak na 15:45-16 hod) a raut by se otevřel v 17 hod. Jaký na to máte názor? Měl to někdo na svatbě podobně? Díky :-)
Odpovědět
@pe2 Mam to naplanovano hodne podobne, taky bych rada obrad cca na 14 hodinu. Vse v poklidu a dopoledne zadne honky. Pak foceni, pripitek a hura volna zabava! :-) Kde se berete? Ja nemuzu najit misto, jsem uz z toho otravena ....
Odpovědět
@martina_praha Po zkušenostech se svatbama od rána, kdy už ve tři odpoledne byli všichni unavení a v deset začali odpadávat nám to takto přišlo nejlepší. My jsme z Moravy, máme to venku takovém parčíku, nebo jak to nazvat :-) Až dojedete na místo oslavy začínáte dortem, nějakým předkrmem, nebo rovnou rautem? My s přítelem bychom chtěli začít přípitkem a dortem, ale ani jedné mamce se to nelíbí, tak mě to trochu nahlodalo, jestli to není blbé...
Odpovědět
Já bych nezačínala sladkým, hosté budou mít hlad. Byla jsem na svatbách od 13 i 14 hodin a všichni se nemohli dočkat normálního jídla. Uvědomte si, že někteří lidé za Vámi jedou dlouhou nebo delší cestu, také se upravují, většina lidí si nestihne dát doma oběd.
Odpovědět
Jenom dodám, že my také budeme mít obřad odpoledne. Nakonec jsme ho ze 14 hodin posunuli na 13 hodin. Bude raut ve dvou vlnách po obřadu a večer grilování. Nejprve přípitek, společný předkrm, (polévka) a pak buď servírovaný pozdní oběd nebo rovnou raut. A večer už neformální raut.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, my měli obřad v 15:00, pak gratulace, přípitek a raut začal v 17:00. Bylo to ideální, žádné velké prodlevy a hosté netrpěli hlady :-) Dort jsme nakrojili až kolem sedmé. Doporučuji začít rautem a sladké až pak ke kávě ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
My me obrad v 15h a na tom samem miste i hostinu ktera zacinala v 16h klasicky predjedlo, polivka, hlavni jidlo a cca za 2 hodky zacinal raut. Jinak dortem bych fakt nezacinala
Odpovědět
Taky jsme měli odpolední svatbu, neměnila bych. Z časových důvodů jsme focení portrétů absolvovali již dopoledne (nejsme pověrčiví). Bylo to super, protože jsme na fotkách ještě čerství, hezky upravení a netvořili jsme focením prostoje odpoledne. Hosté se sjížděli na místo určení od 13:00, k dispozici bylo lehké občerstvení - šampaňské, finger food. Následně byl v 14:00 obřad, krátký přejezd, od 15:30 pozdní oběd. Všichni byli rádi za normální jídlo, začínat dortem je opravdu hodně neobvyklé. Myslím, že na něj ani nebudete mít chuť bez předchozího normálního jídla.
Odpovědět
Ahoj my mame taky obrad az od 15 hodin a nasledne raut.Myslim,ze i ja a muj novomanzel budeme mit hlad,takze sladke bych dala dyl. Ale je to a vas jak to budete chtit ;-)
Odpovědět
@pe2 Finalne si to udelejte jak chcete vy :-) Je to jen a jen vas den, takze jak vam to bude vyhovovat. Nicmene my start se sladkym ne. Nejdriv neco maleho k zakousnuti a pripitek .....
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, my měli obřad ve 14h. Velice krátké focení nás dvou a hromadné foto 15min, přejezd 15km zabral cca 20min, před statkem nás čekalo překvapení od svatebčanů, pak rozbití talíře a hostina začínala přípitkem přesně v 16h. Měli jsme jen paštiku + polévku, pak byl raut. Dort jsme krájeli až kolem 18h, poté focení skupinek a krátce před 19h jsme vyráželi na hodinové focení sami dva. Po návratu byl první tanec. Nějak nerozumím té vaší posloupnosti. Podle mě máte na obřadě koláče, pak ještě hned dort… Aby ti to lidi v tom teple jedli :-) Ale ve výsledku je to samozřejmě na vás. Nikdo nemá právo vám do toho kecat :-D.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, my to máme takto: dopoledne přípravy plus postupný příjezd rodiny z mé strany. U nás bude v altánku a venku přichystáno menší občerstvení (snídaně/svačina). Rodina z přítelovi strany se půjde ubytovat, a pak dojedou k nám. Obřad okolo 13 - 13:30, ještě přesně nevím. Po něm skupinová fotka. Přejezd na místo oslavy (pár minut), kde bude klasika polévka a druhý chod (okolo 14:30). Dort se bude krájet okolo 17 hod, první tanec řekněme v 18 hod a celá jedna série tance. Po ní budeme my odjíždět na focení, které mám v plánu zhruba na 45 minut celkem. Mezi tím právě už začne raut, který bude postupně doplňován.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, my měli obřad ve 14:30, pak společné focení a cca na 16:00 lidi přijížděli (rovnou z místa obřadu) na místo rautu. My se ještě fotili s manželem sami a dojeli jsme přibližně v 17:00 kdy jsme hned po chvíli krájeli dort. Raut už byl připravený od 16 hod. a musím říct, že to bylo dobré rozhodnutí. Většina lidí se totiž najedla v té hodině než jsme přijeli, takže když jsme dorazili, věnovali už pozornost zase nám a byli spokojení všichni :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Ahoj, my to plánujeme podobně a jak čtu příspěvky, jsem za to ráda. Obřad ve 14 hod, tam plánujeme jen vodu, víno a chlebíčky. Poté focení a přejezd pár km na hostinu, která začne pozdním obědem - předkrm, polévka a zbytek raut ze švédských stolů...rodině se to zdá divné, ale byla jsem na tolika svatbách, kde se plynule přešlo z oběda na večeři a všichni byli přejedení a unavení. Snad to tedy klapne a nikdo z rodiny si nebude hlasitě stěžovat :-D :-|
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?