S panem Krejčím mám jednu zkušenost. Oslovila jsem ho ihned po zásnubách (během srpna 2016) a plán svatby červenec 2017. Bylo mi řečeno, že je to příliš brzo ať mu napíši email s termínem a zavolám mu ještě koncem roku. Vše jsem udělala jak bylo domluveno. Opět po mně chtěl email s termínem a místem konání a následně mi přišla odpověď že je již v tomto termínu zaneprázdněn. Rok předem bylo příliš brzy a 7 měsíců již velmi pozdě :-( . Tak asi tak. Hledám dále oddávajícího protože úřady jsou neochotné vyhovět místu a termínu ;-( .
Ahoj,
pana Krejčího jsme měli na svatbě 2025 za oddávajícího. Dle stránek unitářů působí v Teplicích, ale sraz jsme s ním měli v Praze a byl ochotný dojet do Krkonoš na svatbu. Komunikace s ním po emilech může někdy trvat delší dobu, lepší je sms nebo rovnou zavolat. Na osobní schůzce byl přátelský. Do ničeho nenutil a obřad jsme si mohli vymyslet podle svého. Byl ochotný udělat obřad na louce. Sice jsme mu dali podklady, ale citlivě z nich vybral důležité věci a napsal velmi hezkou osobní řeč. Ale je nutné počítat, že za celou akci platí novomanželé "příspěvek" církvi. My jsme nechtěli matriku kvůli jejich přístupu a za mě pan Krejčí za ty peníze stál. Podle rozhovoru s ním, má ještě nějaká volná místa i na léto 2025.