Obřad na svatbě na oko

Ahooj, Na poslední chvíli nám odpadl oddavajici a my teď horko těžko seženeme náhradu. Tak nás napadlo - máme kamaráda, nebo teda spíše známého, který oddává ale pouze na Praze 1. My máme svatbu na Moravě, ale má čas a tak nás napadlo domluvit se s nim ze nás během obradu oddá jakoby doopravdy (udělá nám obřad na míru, bude mít na sobe ty odznaky a my se i někde podepíšeme), ale pak nebo predtim za nim skocime na Prahu 1 kde to bude doopravdy. Nevím co je lepší mít to ofiko za sebou na svatbě a nebo se neokrast “o nervozitu” atd a skočit tam až pak 😂 Jediné co se bojim je, ze budu mít pocit ze to není doopravdy 😂 co myslíte, mate zkušenost? Hostům to nerekneme, jen našim svědkum
Odpovědět
Profilova fotka
@kristoska Určitě bych jako první zašla na radnici se vzít. Pak si mnohem víc užijete obřad na oko na svatbě, už budete uvolněná a vědět, co vás čeká. A myslím, že vám odpadne i ten pocit, že to není opravdové. Tento typ svateb je čím dál víc rozšířený, takže bych se toho nebála. 🙂
Odpovědět
Já toto považuju za neúctu a obelhávání hostů a jako hosta by mě to urazilo, pokud bych to nevěděla. Pokud bych to věděla, tak bych to možná pochopila, ale jinak ne. Hodně lidí se mnou asi souhlasit nebude, ale ber to jako podnět, jak to taky může na někoho působit (protože je pravděpodobné, že se to hosté stejně potom nějak dozví). Ale samozřejmě chápu, že pokud to máte jako záchrannou možnost a neděláte to vyloženě naschvál, pak je to pro mě trochu pochopitelnější. Ale stejně by mě to jako hosta mrzelo, že se dojímám nad nějakým falešným okamžikem.
Odpovědět
Profilova fotka
@kristoska Nebojte se jít do toho a vlastně proč to říkat i svědkům? Chcete mít na obě akce stejné? Oficiální obřad v Praze může vypadat jen, že naklušete v civilu a podepíšete to bez serepetiček a ten neoficiální by byl se vším všudy, tak jak si to představujete. Osobně bych se nejdříve vzala ofiko a pak dělala obřad, ale je to asi jedno, hlavně, že si to užijete. Na tom, kdy jste podepsali papír přece nezáleží. Kamarádi to takto měli a kdyby mi to po 10 letech neřekli, tak dodnes nevím, že to nebyl ofiko obřad. A nijak jim to nevyčítám a nepovažuju to za neúctu, mně se ten obřad moc líbil.
Odpovědět
Já tedy s ad4 nesouhlasím už z toho principu, že je to vaše svatba. Hosté se nemají co urážet. Stejně jako je jim houby do toho, jaké budete podávat jídlo, tak vám rozhodně nemají co diktovat, jak bude vypadat váš obřad. Vaše svatba, vaše pravidla, hlavně si to užijte.
Odpovědět
Profilova fotka
A já vám teda něco povím, bydlím v Německu a tady existuje ta pravá svatba pouze a jenom na radnici, ale samozřejmě každej chce svatbu snů na zámku,v kostele, na zahradě a též se to tak dělá, nejdřív je oficiální obřad na radnici a ta svatba s hosty je až po tom a takže to je tady VŽDYCKY SVATBA NA OKO!!! tady prostě uředník nikam mimo radnici nepřijde, hážou na vás bobek 😄 a mě se to osobně nikdy nelíbilo, já se jela vdát do čr, kde mě přišel uředník na zámek a nemusela sem dělat svatbu na 2x, jak kašpar.. pokud ti to nevadí, udělej to, já bych to nechtěla 🙂
Odpovědět
@rraadka Presne, hosty, kteri by se urazeli kvuli tomu, jakou si kdo udela svatbu, bych na svou svatbu ani nezvala a at si dupou nozickou doma. Tam se muzou urazet od rana do vecera. I kdybychom se brali v latexu a bicovali se u toho, muze jim to byt jedno. Jinak je to na vas. Taky vim o lidech, kteri meli svatbu na oko. Je to praktictejsi v tom, ze se clovek nemusi ohlizet na to, kdy ma matrika cas, navic se da domluvit i komplet vlastni proslov… Pokud vas to laka, jdete do toho, pokud mate pocit, ze to pro vas to ono neni, tak do toho nechodte. 🙂
Odpovědět
@rraadka Tak samozřejmě každý ať si udělá svatbu podle sebe, ale hosty si tam zve proto, aby jim tam bylo příjemně. Nesouhlasím s tím, že je hostům houby např. po tom, co bude k jídlu - vždyť oni to jídlo budou jíst, my jsme od všech hostů např. zjišťovali, jestli jí maso, nemají nějakou dietu apod., aby byli spokojení. Svatba je samozřejmě den hlavně nevěsty a ženicha, ale hosté by si to přeci měli taky užít, proto se zvou. A mně by prostě vadilo, že na mě někdo něco hraje, svatba je pro mě emotivní záležitost a nechtěla bych, aby přede mnou moji kamarádi nebo rodina něco předstírali.
Odpovědět
@ad4 Tak samozřejmě, byla to nadsázka 🙈 Jistě, že nebudu vegetariánům servírovat bůček. Ale už bych si nenechala diktovat, že k obědu např. nemůže být asijská kuchyně, protože na svatbě prostě MUSÍ být svíčková. Hosté se na jakoukoliv událost zvou proto, že s nimi chcete ten okamžik sdílet. A tím okamžikem může být jakákoliv důležitá událost, i třeba symbolický obřad.
Odpovědět
@rraadka Tak svíčková být samozřejmě nemusí, taky jsme ji neměli, protože jsem ji nechtěla 🙂 Já chápu, jak to myslíš, ale myslím, že oba pohledy jsou validní, a je už na autorce, jak k tomu přistoupí - bojí se pocitu, že to není doopravdy, já bych ten pocit třeba měla, jako nevěsta i jako host.
Odpovědět
Profilova fotka
Fotila jsem svatbu, která byla na oko a byla krásná. Stejně tak svatbu, kde nebyli ani svědci (teda jako jo, ale byli to lidi z úřadu) a takže pak ani ti jejich druzí svědci nevěděli, že svatba není pravá. Poslední roky se "falešné" svatby dějí častěji a častěji. Hlavně kvůli neochotě a strojovému přístupu oddávajících a matrik. Ale musíte mít v sobě jasno vy dva.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?