Neoficialni svatebni obrad

Mate nekdo zkusenosti s jednim obradem oficialnim a druhym neoficialnim? (napriklad z duvodu svatby s cizincem v zahranici, kam nemuze dojet rodina z Cech). Jde mi o neoficialni obrad v CR, ale nevim na koho se obratit. Z matriky jsem dostala odpoved, ze takove obrady nedelaji. A hrady, zamky...apod. vetsinou spolupracuji primo s matrikou. Predem dekuji za jakekoli tipy a zkusenosti.
Odpovědět
Profilova fotka
Ano, kamarádka měla pohanskou svatbu. Měla to někde venku s velkou hostinou. Ale kdo je oddával, jestli vůbec někdo, to nevím. Už s ní nejsem delší dobu v kontaktu. Takovéhle svatby mají svá specifika mno :o)
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, mohu Vám nabídnout prostory našeho penzionu který lze pronajmout celý a jídlo, pití a výzdobu si můžete donést vlastní. Na rozlehlé zahradě Vám můžeme postavit pěkný altánek na oddávání a pak Vás na oko může oddat, třeba kamarád nebo někdo od nás z personálu, řekla bych, že na tom už nezáleží :) Podívejte se na naše stránky, profil nebo FB kde jsou veškeré informace a fotky. Přeji pěkný den Pokorná
Odpovědět
Dobrý den, na tom, kdo Vás oddána na fiktivním obřadu nezáleží. Já pro tyto účely využívala jednoho ochotníka, který měl super přednes. Zkuste oslovit spíš místo, zda Vás tam pustí s vlastním oddávajícím, nebo vás opravdu může oddat ředitel nějakého penzionu(číšníka bych neradila - to by bylo blbý kdyby Vás pak obsluhoval :-)
Odpovědět
AHoj nevím jestli je to aktuální ale také podobný problém řešíme, jelikož registrované partnerství uzavřeme na matrice ale týden na to děláme vlastní obřad se vším všudy. Lámaly jsme si s tím také hlavu hodně dlouho, ale jelikož jsme nic nevymyslely, nakonec nás "oddají" naše sestry. Budou mít nachystanou řeč a my vlastní sliby...v podstatě tedy nás jen jakoby provedou obřadem.
Odpovědět
My budeme mit civilni svatbu v cervenci a budeme tam jen my dva + svedci. A potom v srpnu budeme mit svatbu v kostele s celou rodinou. Nikdo o te prvni vedet nebude. Delame to z duvodu ze zijeme v zahranici a oba si musime vyridit papiry a bohuzel nemame dostatek dovolene abychom mohli letet zase v zari pro nove doklady. A v cervenci uz bylo vsechno plne a nemohli jsme to uz prehoditvtak to resime takto. Aspon si to uzijeme 2x a poprve sami bez stresu :-)
Odpovědět
@katerinamarkova mohla bych vědět co má obsahovat přednes na neoficiální svatbě- obnovení svatebního slibu?Právě to řeším. Bohužel ještě nemáme nikoho na přednes ani nevím jak má vypadat text aby nebyl trapný ale nadchl.
Odpovědět
Profilova fotka
Co má obsahovat přednes na neoficiální svatbě? No přece jen a pouze to, co chceš, aby obsahoval. Tedy to jsou otázky... :-) Snad nemyslíš, že chodí nějaká neoficopolicie, která by to kontrolovala... :-) Si o tom prostě něco přečti, internetová žumpa je plná informací. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
oficialne to mame za sebou tak narychlo.. tiez planujeme este jeden civilny obrad a oodavat nas bude asi moj brat co a ako planuje to netusim ale mozem potom poskytnut info ake prekvapko nachysta :-)
Odpovědět
baletka1 na to návod neexistuje. Buď si jej sepíšete sami a dáte dohromady, vše co se Vás týká a co Vám je nejbližší, nebo to nechte sestavit človíčka, který Vám je nejbližší - kamarád či kamarádka - a oba Vás době zná.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?