Kdo nás oddá?

Prosím poradíte mi na koho se mohu obrátit, když chceme s přítele oddat v místě, kde nemáme ani jeden trvalé bydliště? Na matriku v místě trvalého bydliště či na matriku v místě kde chceme oddat, případně na starostu z místa kde chceme oddat??? Děkuji.
Odpovědět
Taky jsme to tak měli...běžte na matriku do místa, kde se chcete nechat oddat
Odpovědět
Profilova fotka
@psylvie Přesně tak, vždy na matriku místa, kde chcete být oddáni.
Odpovědět
Chtěla bych se zeptat, jestli je možné změnit matriku? Tam, kde chceme mít obřad, tak nám nabídli až hodně odpilední čas, tak by mě zajímalo, zda by to nešlo změnit a domluvit na jiné matrice např ve vedlejší obci?? nevíte jestli je to možné?
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud vím, tak to nejde, nedá se nechat se oddat od někoho jiného než od toho, kam spadá matrika místa obřadu. Taky jsem tohle řešila a čekáme, jestli nás budou schopni oddat v místě hostiny nebo budeme muset nakonec vymyslet jiné místo a na hostinu přejet...
Odpovědět
Profilova fotka
@janca188 @psylvie @krabikova Je to jak píše hrad_cu, je třeba jít na matriku v místě obřadu, nehledě na vašem trvalém bydlišti. Pokud vám nevyhovuje čas a místo chcete je variantou církevní obřad. My jsme z Brna, obřad byl v Blažejovicích a matrikářka měla na náš termín dovolenou, tak jsme hledali další možnosti. Měli jsme církevní obřad od unitářů, což byla nakonec výhra. Není třeba být pokřtěn, ani člen jejich obce a hlavně obřad udělají takový jaký chtějí snoubenci. Tudíž jsme měli úžasně osobní obřad, kde nebylo vůbec poznat, že se jedná o církevní a bylo to jen o nás, v podstatě jsme si sami řekli, co tam chceme a co ne. Super varianta mezi rychlým, často neosobním úředním a dlouhým katolickým obřadem.
Odpovědět
Jak píše @bondyzab, pokud se nemůžete s místní matrikou dohodnout, doporučuji alternativu církevního sňatku. Nás oddával Tomáš Řehák z Apoštolské církve a dodnes bych matrikářce líbala ruce za to, že se jí v náš termín nechtělo oddávat :)
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme s manželem před svatbou bydleli v Brně,ale ani jeden jsme tu neměli trvalé bydliště,chtěli jsme se brát na zámku v Lysicích,tak jsme si vše potřebné vyřídili tam. Měli jsme církevní obřad v zámecké zahradě s farářem čs.církve husitské a bylo to nejlepší rozhodnutí,jaké jsme mohli udělat,obřad byl osobní,dojemný,přesně podle našich představ a našim hostům se to také moc líbilo,dodnes na to vzpomínají,jak to bylo krásné a šité na míru,nebyly to jen obyčejné úřední věty,které ti zastupitelé na úřadě říkají za den milionkrát. Takže velká spokojenost a můžu jedině doporučit :-)
Odpovědět
Profilova fotka
stastnanevesta chtěla bych se zeptat, jak to probíhalo? Oslovili jste prostě husitskou církev a oni vám někoho doporučili?A museli jste chodit na "nějaká sezení"?
Odpovědět
Ahoj - nevim jestli to neni pozde, ale nas oddaval farar Martin Kopecky (cs.cirkev husitska) a obrad byl naprosto uzasny - muzu jen doporucit. Martin je uzasny clovek a stale mu moc dekujeme.Take nejsme verici, ale jsme moc radi ze nas oddaval prave on. Jak je tu napsany - uradenici moc nefunguji a ja jsem moc rada ze to tak je a ze existuji lide jako farar Martin.Pocitejte vsak s tim, ze Vas bude chtit nekolikrat videt na pripravea taky v kostele na ohlaskach, ale vsechno jsou to prijemne navstevy. Martina nam doporucila Katerina janouskova (svatbypodle katy.com) - take naprosto uzasna osoba, ktera nam zarizovala vyzdobu a hudbu - uzasne jednani - vse klaplo na jednicku. Svatbu jsme meli v Technickem muzeu v Brne :-) take doporucuju - skvele jednani.
Odpovědět
Ahoj, taky řeším, že se nedokážu domluvit s matrikou na datu a slyšela jsem o církevním sňatku a nemusím být věřící. Jsem z toho dost udivená. Můžete mi poradit, jakou tu církvi si vybrat? Je to podle nějakého zaměření? Nebo je to jedno? Já jsem zarytě nevěřící, tak na to hledím jak puk. :-D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?