Jaký je průběh civilního svatebního obřadu?

Jedná se mi spíše o to, po polibku se děje co ? :-D aby sme tam nevejraly jak trubky co se od nás čeká a tak :-D jsou hnedka gratulace a pak až podpisy nebo obráceně nebo co se tam pak děje? Děkuju za odpovědi.
Odpovědět
Profilova fotka
tak celý obřad až do konce vede matrikář, takže nějakýho vejrání bych se nebála. On ví, co se kdy má dít a vždycky to řekne - měl by vám pogratulovat, strčit přípitek a pak vyzvat hosty, ať vám taky pogratulujou
Odpovědět
Profilova fotka
se všemi nážitostmi Vás před obřadem seznámí matrikářka a vlastně Vás i vede. Z projevu oddávajícího vyplyne, kdy máte řící souhlasné prohlášení, řekne Vám kdy polibek i jak se podepsat - ženy za svobodna a pak provdané (pokud si mění jméno). Pokud je přípitek, přinesou ho a připíjí se. Na konci Vás i otočí směrem do sálu a začínají gratulace - oddávající, matrikářka, svědci, rodiče a ostatní hosté. Matrikářka většinou pomáhá a vyzývá hosty, pomáhá i organizovat špalír, popř. někdo z organizátorů - u nás je to ze správy zámku většinou někdo pověřený (bývám tam u nás na zámku i já přítomna). Vůbec se nebojte, zvládnete vše výborně.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?