Cena za obřad na jiném vhodném místě

Ahoj, máte někdo zkušenost s vracením poplatku za obřad na jiném vhodném místě v případě zrušení obřadu? Může si matrika nárokovat i poplatek, který byl připočítaný k základnímu poplatku (pokud ani jeden není místní)? Díky za sdílení zkušeností :-)
Odpovědět
Zajímavý dotaz :-D Nevím, co myslíš tím připočteným poplatkem, ale k tomu správnímu poplatku: zákon o správních poplatcích (položka 12 v příloze k zákonu) říká, že poplatek se vybírá za uzavření manželství, nikoliv např. za přijetí žádosti k uzavření manželství. Pokud je svatba zrušena, měl by úřad podle mého názoru poplatek na žádost vrátit (§ 7 odst. 1 písm. a) zákona o správních poplatcích). Dej pak vědět, jak jsi dopadla ;) § 7 Vracení poplatku (1) Správní úřad vrátí poplatek v plné výši na žádost osoby, která poplatek zaplatila, a) nebyl-li proveden požadovaný úkon, vymezený v jednotlivých položkách sazebníku, a nejde-li o poplatek, jehož předmětem je správním úřadem přijatá žádost, návrh, přihláška, podnět, námitka, ohlášení nebo oznámení,
Odpovědět
@alfaomega111 :-D díky za vyčerpávající odpověď :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@matyska1 @alfaomega111 V zákoně o správních poplatcích je uvedeno: c) Vydání povolení uzavřít manželství mimo stanovenou dobu nebo mimo úředně určenou místnost - 1.000 Kč Není tam uvedeno uzavření, ale vydání povolení. Takže pokud úřad povolení vydá, ale svatba se z nějakého důvodu neuskuteční, tak si myslím, že vracet nemusejí vůbec nic.
Odpovědět
Profilova fotka
A co se týče těch "připočítaných" poplatků, tak záleží, za co jsou - jestli jsou vratné nebo nevratné.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?