Ženích bez saka

Zdravím, s přítelem jsme usoudili, že pro něj bude lepší, když bude mít po celý den svatby pouze vestu bez saka, protože v klasickém obleku vypadá jako pohřebák a vůbec se v něm necítí dobře. Koupili jsme tedy kalhoty, košili a vestu. Včera se do nás ale přítelovo rodiče pustili, že neexistuje jít na obřad bez saka. Jeho táta navíc prohlásil, že pokud přítel bude mít jen vestu, tak na svatbu nepůjde. Přitom jsme ale oblečení pro přítele vybírali společně s mojí i jeho mamkou, takže ta dobře věděla, že sako mít nebude, ale tehdy nám neřekla ani půl slova. Jsem toho názoru, že není nutné mít na obřad sako, hlavně, že bude formální oblečení. Co vy na to?
Odpovědět
Profilova fotka
Vzdyt jde jen o tech "par minut" obradu....Takze ja bych to asi pretrpela a pak si ho hned sundala no :-/ i kdyz je to vec nazoru, myslim si, ze by nebyl prvni ani posledni zenich bez saka, ale pokud ma tatinek takove naroky, tak radsi vydrzim tu chvilku v saku .. :-))
Odpovědět
Profilova fotka
@pavka3 mne sa to paci, len vesticka... aj u svojho draheho som to tak chcela, ale on miluje oblek... tak bude kompletne obleceny...
Odpovědět
Profilova fotka
@pavka3 Moj, teraz uz manzel, bol tiez bez saka. A nikto to neriesil ;-) Mozte povedat, ze bude mat sako a potom sa tvarit, ze ste nan zabudli ;-)
Odpovědět
@pavka3 mate cirkevny obrad? ja na vasom mieste spravim maly kompromis a len na obrad by som vzala sako. ved tu hodinku snad vydrzi :-)
Odpovědět
Profilova fotka
To je strašně zajímavý nápad, ženich bez saka. Bude to určitě pro něj pohodlnější a to je přeci to nejdůležitější. Já bych se teda určitě tatínkovy nepřizpůsobovala je to vaše svatba!!!
Odpovědět
Profilova fotka
...podla spolocenskeho bontonu a etikety si nesmie zenich ani dat dole sako pocas celej svadby, az kym mu to nevesta alebo spolocnost okolo neho neodovoli..a to fakt :D Cize zalezi od toho ci ste uplne upnuty na to ako to musi byt, ak nie tak si urobte ako vam srdce kaze :) a co sa vam paci :)
Odpovědět
Ak sa pýtaš bontón, tak by jednoznačne sako mal mať. Ja si tiež myslím, že pol hodinu by to mohol vydržať, a potom si ho hneď dať dole. Ale je to na vás... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
můj ženich byl taky bez saka, a ve vestě a moc mu to slušelo :-) a hlavně, je to vaše věc tak si do toho nenechte mluvit ;-)
Odpovědět
podla mna oblek bez saka uz nie je formalne oblecenie....argument, ze vyzera ako pohrebak, sa mi zda nepresvedcivy...ved nemusi byt rovno v ciernom, existuje mnozstvo inych odtienov aj vzorov ... predstav si situaciu, ze ty budes vedla neho krasne upravena, pred nim oddavajuci v obleku, za nim svedkovia a otcovia v obleku...a on jediny bez saka? nerozumiem preco...ved ako holky vyssie spominali, sako moze neskor zhodit, ak sa v nom bude tak zle citit...a inak to si akoze sako nehodla obliect nikdy v zivote? moj osobny nazor je, ze ak uz bez saka, tak niekde v prirode, kde cela svadba bude velmi neformalna a uvolnena (co sa mi inak velmi paci)...inak mi to pride nedostojne...
Odpovědět
myslim ze obrad v obleku je mensie zlo ako nemat otca na obrade.
Odpovědět
Podle mého názoru to je vaše svatba, měli byste si to udělat podle sebe. Pokud se v saku necítí dobře, ať si ho nebere. Lepší nemít vše podle bontonu, než aby se ženich cítil špatně. Od otce to není moc hezké, že takhle vydírá. Pokud má svého syna rád, měl by to přejít. Měli byste si s ním ještě v klidu promluvit. Ale je to vaše svatba, vaše rozhodnutí. Rozmyslete se, co je pro vás menší zlo.
Odpovědět
Taky si myslím , že pohodlí není u takové akce na prvním místě, obzvláště, pokud to musí vydržet jen chvíli. Tak jak píše Bajana , to si v životě sako neoblékne ?
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Pokud vím, všichni rozumní ženichové bez sak jsou sladění do nějaké stylové/dobové svatby, čili to má charakter spíš specifického kostýmu a uzpůsobené je tomu všechno - šaty nevěsty, dekorace i třeba místo obřadu. Muž v košili a vestě není formálně oblečený ani náhodou - asi jako nefungují pod oblekem košile s krátkým rukávem. Naopak, sundání saka už značí přechod do neformálního setkání nebo části večera. Jestli vypadá nastávající v obleku zle, tak je to vina výběru obleku - chce to jiný střih, barvu nebo možná lepší značku. V obchodě s pánskou módou nebo u dobrého krejčího by vám měli poradit - a každý chlap by minimálně jeden dobrý oblek mít ve skříni měl. A ne, nemyslím si, že byste si to měli udělat, jak vám se chce. Svatba je formální obřad před očima svědků, "pohodlí nadevše" tam nemá co dělat. To pak není divu, že by se hostům na takovou svatbu nechtělo. Vánoce by se mi taky nechtělo slavit s týpkem v teplákách a do Národního bych taky nešla s někým v džínách. Sorry, ale to místní vymlouvání na "naše svatba, naše věc, naše pohodlíčko" už mi tu brnká na nerv. Přátelé, svatba NENÍ jenom vaše věc, je to věc obou celých rodin, které se ve vás spojují. Dokonce je to věc svým způsobem veřejná a občanská. To si žádá pár prostých věcí: zachování elementárního bontonu (známé taky pod doplňkovým jménem "slušné chování") a vykřesání minimálního respektu vůči OBĚMA rodinám. Fakt to není zase tak složité.
Odpovědět
Profilova fotka
@pavka3 To jsou konzervy. Hm, nepujde tam, nepujde od tamtud. To je Vase vec. Muj muz nemel kravatu a nikdo to vubec neresil.
Odpovědět
Profilova fotka
@lissette Na jednu stranu mas pravdu, ale na druhou stranu jako "trhan" tam taky nepujde, ne? Vzdyt bude obleceny slusne. Ja chapu, ze podle etikety to zrovna neni. Taky mam rada, kdyz clovek vypada k svetu a oblika se patricne k danym situacim. Ale pan budouci zenich mi neprijde ze by na to vylozene dlabal..
Odpovědět
Profilova fotka
@marketajuppova A vidíš, mě jo. Jaká je to oběť, přijít na obřad v saku? Kdyby ho tlačily společenské boty, šel by v teniskách? Přijít na obřad jen tak ve vestě znamená přijít nevhodně oblečený, není-li to stylově žádoucí, a je úplně fuk, že alespoň nějaká snaha byla. Krom toho, podle popisu by hodně vyřešilo jediné: koupit si sako, které opravdu padne.
Odpovědět
Profilova fotka
@lissette Tenisky by mi treba nevadili. A jak rikam, ten muj nechtel kravatu a pritom by taky mela byt a taky jsme se vzali. Naopak, mne se tak chlapi libi daleko vic :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@radkaja S tímto výrokem naprosto nesouhlasím, právě proto že jde o takhle velkou akci tak je pro nevěstu a ženicha nejdůležitější aby se cítily v pohodě. (jen můj názor)
Odpovědět
Profilova fotka
@lissette nesouhlasím s názorem
Odpovědět
Profilova fotka
@marketajuppova Chcete stylovou svatbu v teniskách a džínách nebo á la dvacátá léta nebo navolno jen v košili nebo v havajských sukních nebo XY? Ok. Super, originalita je skvělá. Chcete normální formální svatbu? Pak k tomu patří taky formální oblečení. Viděla jsem tvoje fotky a upřímně: venku uprostřed přírody, proč ne? Všechno to říká: jsme svěží, na nějaké velké formalitě nám nezáleží... Ale divné je, když je vyfocená rodina a tatínek/strýček/někdo vypadá najednou třikrát víc slavnostně, než sám ženich. Ale jo, vzali jste se - na technice oddávajícího by však nezměnil nic ani skafandr. Na tom, co jsem napsala výš, to nic nemění. K formální příležitosti patří formální oblečení a má-li se to měnit, tak formou (dů)vtipu, ne z pohodlnosti/lenosti.Jinak to pak vždycky nakonec vypadá, jako že se dotyční prostě neumí obléknout. A už howgh. Toliko můj pohled, víc nemám co dodat.
Odpovědět
@dzada Prostě si nemyslím, že by to bylo tak strašně nepohodlné, aby to ženicha tak moc rozhodilo. Myslím, že v životě bude muset přetrpět horší věci. Nelíbí se mi ,jak se v dešní době kłade přemrštěný důraz na odobní pohodlí , pak z toho někdy vznikají i vztahové problémy. :-|
Odpovědět
Profilova fotka
No já bych řekla že nejde tak úplně o pohodlí, ale o princip. Když řeknu že chci krátké šaty nebo ženicha v teniskách tak mě do toho podle mě rodina nemá co kecat. Je to naše svatba, rodiče tu svojí mají už za sebou. Podle mně není důležité co je tradice, slušnost atd. Ale jde o to aby se nevěsta se ženichem cítily na své svatbě příjemně a aby to bylo podle jejich představ. Samozřejmě si od rodičů necháme poradit co se týká hostiny, kterou částečně financují ale do oblečení si kecat nenechám. Však ono to tatínka přejde a ještě rád přijde na svatbu.
Odpovědět
Profilova fotka
@lissette Vůbec s tím co jsi napsala nesouhlasím, ale nechce se mi rozepisovat proč, tak prostě zůstanu u toho nesouhlasu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@limda Ok, já bych ti stejně musela jen případně odepsat, proč nesouhlasím s tím, s čím souhlasíš ty... Tož zůstaňme u přijetí vzájemného nesouhlasu ;)
Odpovědět
Profilova fotka
@lissette @limda Co clovek to nazor. Thumbs up. Akorat si myslim, ze ta holcina s dotazem uz tak toho ma plnou hlavu. Pendluje mezi tchanem a muzem a ma z toho nerva. Nac ji stresovat. :-) @pavka3 Neboj, vzdy to nejak dopadne at uz se sakem nebo bez saka. Tchanovi se to rozlezi. Pritelovi taky a najdou spolecny kompromis. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@marketajuppova Já si myslím, že ono to nějak dopadne...navíc když si odmyslím to sako, tak bych tchánovi asi v tom nepříchodu nebránila a nechala to na něm, jestli ustoupí. V tomhle si vždycky říkám, že to bude jeho blbost a né pavka3 :-)
Odpovědět
já bych milého tchána velice neslušně poslala někam! Nepochopím, co to jako je? Ani moje děti )a že to jsou docela grázlíci) si takhle nic nevydupávají. A nepudu a nepudu, když nebude po mym? No tak nechoď, my to bez tebe přežijeme! ]-( A co se týče saka, souhlasím s holkama co píší že to je vaše svatba a vaše rozhodnutí. A kdyby šel tvůj nastávající třeba v kraťasech a naostro, nikomu do toho nic není!
Odpovědět
vesta přece není svrchní oděv... patří pod sako. a jestli ženich sako nechce, fajn, udělejte neformální svatbu a ať jde jen v košili. nedokážu si představit případ kdy by vypadalo dobře mít pouze košili a vestu. mimochodem, pokud to bude do stylu svatby, ať jde ženich klidně v plavkách, pokud je stylem klasická formální svatba, měl by mít oblek
Odpovědět
Otázka je, co je to "formální oblečení". Podle mého cítění je teda ženich bez saka neformálně oblečený, ale to neznamená, že se tak nemůže ženit. Co je dneska proboha stoprocentně formální?.. Hlavně, abyste se shodli vy dva, ženich a nevěsta, a ostatním to může být jedno. Tady byly nedávno krásné fotky, nevěsta měla žlutou stuhu v pase, krátké šaty, co jí šila maminka a ženich měl hnědé kalhoty a vestu (to taky šila ta maminka) a bílou košili a bylo to moc moc krásné. Takové "formální" akorát, zrovna k nim se to hodilo. Sakriš, kdybych já věděla kde to album je...
Odpovědět
Tady je! Mám je totiž v oblíbených :-)) http://www.beremese.cz/fotoblog/sarka...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?