Sladění ženicha s čím?

Profilova fotka
Ahoj, prosím poradíte mi s čím mám sladit ženicha? Budu mít bílé šaty s kamínky, barvu svatby mít nebudeme - bude pouze obřad a pak půjdeme na obyčejný oběd. Co jsem se tak dočetla, s kytkou se ladit nemá, k tomu má prý určenou korsáž. Díky za názor :)
Odpovědět
1
2
Co vím od mé maminky, která prodávala pánskou konfekci, tak prý se má ladit kravata ženicha s nevěstinou květinou ;) a já asi jako většina nevěst v podobném duchu ladím i své doplňky a výzdobu na stůl apod.
Odpovědět
Profilova fotka
Co zkusit sladit barvu kamínků s kravatou? Jestli jsou třeba do stříbrna nebo perleťova, mohla by být stříbrná.
Odpovědět
Podle etikety se ženich má ladit s nevěstou, kytka se do toho nepočítá, protože tu nemá nevěsta celou dobu, když ji odloží, tak už nejde poznat, že je ženich sladěný s nevěstou. Takže pokud máš třeba ty kamínky na šatech v nějaké barvě (stříbrné), tak můžeš ladit ženicha k nim a nebo do světlých barev, aby ladil k tvým bílým šatům :-)
Odpovědět
presne - @silvinek
Odpovědět
Já budu mít šaty v ne uplně bílé barvě, ale trošku do šampaň. Ženich bude mít bílou košili a šampaň regatu. Kytice bude bílo-červená, korsáž taktéž.
Odpovědět
Profilova fotka
My se teda záměrně ladit nebudeme nijak...jediné co, tak bude mít ženich kus krajky z mých šatů na kapesníčku, který mu vlastnoručně vytvářím :D A samozřejmě korsáž ve stylu mé kytky. Paradoxně u nás jsem já "alergická" na záměrné slaďování se, kdežto přítel to při akcích typu promoce, plesy, divadlo atd vždycky chce...
Odpovědět
Pokud má nevěsta bílé šaty, ženich by měl mít bílou košili. Pokud jsou šaty šampaň, košile by taky měla být šampaň....
Odpovědět
Profilova fotka
@rezi15 jak píše @oliik - košile ženicha a šaty nevěsty by měly ladit - zbytek už je asi na Vás. Dneska spousta lidí ladí kravatu s květinou nevěsty, případně barvou svatby - taky jsem o tom nejdříve uvažovala, ale říkala jsem si, že ženich je prostě ženich a měl by mít nějakou luxusní svatební kravatu, barevné kravaty jsem přenechala tatínkům a svědkům :)
Odpovědět
Ženich ladí jen s nevěstou. Takže tmavý oblek, bílou nebo krémovou košili, max. barevnou pastelovou kravatu nebo regatu.
Odpovědět
Ženich ladí s nevestou. Pokud má bílé šaty, doporučuji určitě bílou košili, doplňky mohou být jiné - šedé, stříbrné,... Co se vám bude líbit a co bude zenichovi ladit i k obleku. Pokud má nevěsta champagne šaty, může ženich volit champagne košili, doplňky spíše do zlaté. Ale může mít klidně i bílou košili a champagne košili. @oliik košile nemusí být nutné champagne, je to jen jedna z možnosti.
Odpovědět
@kacenkakaca Pokud má nevěsta šaty champagne a ženich bílou košili, je to vždy vidět a šaty vypadají jako zaprané. Takže barvu šatů a košile bych rozhodně ladila vždycky ;-) Jinak my máme barvy světle modrou a žlutou, žlutá kravata se nelíbí ani jednomu, bílou ženich odmítl, světle modrá se mu taky nelíbí..takže máme koupenou tmavě modrou, bude ke mně ladit bílou košilí k šatům, světlemodrožlutou korsáží ke kytici a ke kravatě budu mít do stejné barvy stuhu na kytici ;-)
Odpovědět
@ttm To určitě obecně není pravda. Není champagne jako champagne a všechny odstíny rozhodně nevypadají zapraně. To je místní mýtus. Vím o čem mluvím, měla jsem champagne šaty a neměla jsem problém vedle žádného svatebcana ani s bílým ubrusem, jak tu některé nevěsty řeší. Můj ženich měl také champagne košili, líbilo se mi to víc, ale rozhodně to nebylo kvůli tomu, že by moje šaty vypadaly zapraně. Mé šaty prostě zapraně nevypadaly, ale třeba co jsem viděla v salónech champagne šaty, tak ty nejen, že tak vypadaly, ale opravdu takové byly.
Odpovědět
Článek se načítá
@kacenkakaca Asi každého pohled, pokud jsou odstíny rozdílné, tak mi to prostě vadí. Myslím, že nevěsta se ženichem by odstínově prostě měli ladit a je jedno, jestli je to světlá champagne, smetanová, sněhově bílá nebo ivory. Každý ten odstín je jiný a dva rozdílné se mi vedle sebe prostě nelíbí :-)
Odpovědět
@ttm Že ti to vadí je klidně možné, to je otázka preferencí. Ale nesouhlasím, že to nemůže vypadat dobře nebo že se to tak podle zásad oblékání nenosí, praveze naopak. Navíc i s bílou košili lze ladit - kravatou, vestickou...
Odpovědět
@kacenkakaca Zakladatelka se ptala, jak ladit ženicha. Odpověděla jsem jí podle sebe, ty též. Dva různé odstíny podle mě vedle sebe blbě vypadají, já bych to tak nikdy neudělala, moje estetické vnímání je nastavené takhle, ale třeba pro to prostě nemám cit, to já nevím :-) Neřekla jsem, že to nemůže vypadat dobře, jen jsem napsala,že JÁ bych to ladila vždycky. Ona ať si vybere mezi tím vším, co jí tu kdo radí. Já bych třeba na svého ženicha vestičku nenavlíkla, ani kdybych ho na kolenou prosila :-D
Odpovědět
@ttm Co se týká vkusu, tak se shodneme. Raději champagne košili, raději bez vesty. Ale bílá košile s champagne vestou a/nebo regatou je taky možnost. Píšu jak to je, dle etikety, tradice.
Odpovědět
@kacenkakaca Asi nejsem v etiketě až tak zběhlá, nechci se tu dohadovat :-) On si to stejně nakonec každý udělá jak chce, etiketa neetiketa. Nejvíc mi stejně vadí, když vidím ženicha v barevné košili, ale když se i to někomu líbí, proti gustu..:-D
Odpovědět
@ttm tak barevná košile a ani kravata určitě není podle etikety. Kravata jen tehdy, pokud má nevěsta doplňky v té barvě.
Odpovědět
@kacenkakaca Já vím, barevná košile mi vyloženě vadí, tu bych mu nedovolila, ani kdyby nevím co.Ale s kravatou nic nenadělám, když chce ženich tmavě modrou, bude tmavě modrá, i když jediné, co v té barvě budeme mít, jsou ubrousky :-D (A pak tedy stuha na kytici, ale ta bude právě jen proto, aby ladil). Ale je to i jeho den, tak ať si vybere :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Hlavně, ať ženich neladí se slavnostní tabulí! :-D Zní to jako vtip, ale nebyl by první ani poslední, co má stejnou kravatu jako ubrousky...
Odpovědět
U nás to je celé obráceně. Ženichovi se líbí zelená, tak to celé ladím podle jeho gusta a jsem s tím spokojená. Dokonce mám i zelené šaty.
Odpovědět
@antoinet Ten můj bude mít stejnou kravatu jako ubrousky, ale prostě jen proto,že chce :-D Já jsem mu říkala, že jediné, k čemu bude ladit, jsou ubrousky a tak nějak nemůžu za to, že jinou kravatu nechce ;-) A měnit kvůli tomu barvu ubrousků nebudu, když je výzdoba stolů vymyšlená a oběma se nám líbí :-D
Odpovědět
My měli barevnou kosili i kravatu a vypadalo to dobře. V dnešní době se prostě podléhá módě a etika se už tolik neřeší (v některých případech je to skoda). Ať už si na sebe vezmete cokoliv, tak se stejně najde nějaký hnidopich ;-) takže buďte v klidu, užité si to a hodně štěstí :-)
Odpovědět
@chelexi Teď budu za hnidopicha já, ale určitě jsi nemela na mysli etiku, ale etiketu. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Nam pani v Bandi prozradila vtipnou prupovidku majitele...zenich se ma ladit s nevestou,ne se stolem..pak je videt krasny stul a zenicha v nem nenajdes,takze od barevne kosile jsme ustoupili,ovsem bila regata se nam ani jednomu nelibi,takze barevne kravate se asi nevyhneme...no nemusime dodrzovat vsechna pravidla :-D btw k te vesticce....vzdycky sem rikala ze tu rozhodne ne a zenich to rikal taktez,ale protoze jsme narazili na nadherny oblek,ktery byl v kompletu i s vestou,tak ji mame a holky musim ricr,ze he v tom zenich opravdu k sezrani :-D (bilou vesticku bych nechtela ani zadarmo...)
Odpovědět
Jj psala jsem na mobilu, tak mi to tam skocilo.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak jo holky, moc vám všem děkuji za odezvu, asi už mám aspoň matnou představu jak to budeme mít u nás :)
Odpovědět
Doporučuji sladit ženicha s nevěstou, hlavně ne ženicha s ubrusem (a zbytkem výzdoby). 8-) My jsme ale na to šli opačně, nejdřív jsme vybrali barvu, která nejvíc slušela ženichovi a já jsem pak ladila podle něho svoje doplňky (boty, podvazek, rondo pod květinou...). Mně osobně přijde trapné, když si nevěsta vybere například sladce růžovou barvu a do toho pak nasouká ženicha, svou zrzavou maminku, všechny družičky i stoly a květiny, padni komu padni, hlavně, že to nevěstě sluší. :-N
Odpovědět
Jo a mimochodem, u nás měl ženich modrou košili a sakra, jak mu to slušelo. :-) Takže možná podle etikety má být bílá, ale já bych se etikety zase tak striktně nedržela. Důležité je, aby to bylo vkusné a adekvátní dané příležitosti.
Odpovědět
My sme je ladili jednoduše k mým šatů, Koupili jsme černošedý lesknutý oblek, bílou košelu a bílou kravatu. A vypadá to luxusně.Ženich není dekorace na to bych ho ladila do barvy svatby.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?