Zábava pro děti na svatbě, jak jste to měli?

Profilova fotka
Ahoj nevesty, rada bych se zeptala na vas nazor ohledne deti na svatbe. Minuly tyden jsme oficialne vyhlasili datum a zacali zvat rodinu. Ted se mi vyrojila neprijemnost ohledne neteri a synovcu (bude jich 11 ve veku 2-10 let). Se snoubencem jsme pozvali sestry a bratry i s jejich partnery a detmi, pac respektujeme ze uz jsou rodina a tak by se meli pozvat vsichni clenove. No a ted mi ohlasili, ze se jaksi automaticky pocita s tim, ze tam pro ne zaridim klauna a zabavu a detsky koutek atd. Na to jsem se tedy ohradila, ze se jedna o mou svatbu, nikoliv detskou party a jak ja respektuji aby sli vsichni, na druhou stranu ocekavam tez nejaky respekt od nich a ze si sve deti zabavi sami. Zaprve nemam na klauna a detsky koutek penize, za druhe se mi to nechce brat na starost a za treti si to proste na sve svatbe (kde budeme vsichni v malem sale) nepreji. Takze ted je ohen na strese, jak je to odeme sproste a ze jim nemohu vyjit vstric atd. Citim se dost rozporuplne, na jednu stranu me mrzi, ze jsou na me nastvani na druhou me mrzi to, ze se ani nesnazi pochopit, ze si chci uzit svuj jediny dulezity vecer v zivote a detska party je posledni o co se chci starat. Tak ja nevim, jsem z toho paf :(( co vy holky? Jak jste to meli na svych svatbach?
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
pokud vím tak je to tvoje svatba a pokud to nedokáží respektovat tak dorazit nemusí........... ty jsi je jako rodinu pozvala všechny, což je vhodné a správné, ale je na nich jestli se o děti postarají.........u nás bude celkem 8 dětí ve věku 1,5 -15let...... zařídila jsem pro nejmenší židličky ke stolu, nějaké omalovánky, cukrátka, bublifuky a víc ne a nikdo to po mně ani nechtěl ..... dokonce i židličky, říkali, že si zařídí sami........... mimochodem je to váš den a ne dětská akce ;)
Odpovědět
Určitě bych žádného klauna ani zábavu pro děti nezařizovala!!!!!!!!!! Po mě taky chtěly maminky omalovánky a speciální stolečky a židličky pro dvouleté děti na svatbu, ale já jsem to odmítla. Chci si ten den užít podle svého, s lidmi, které mám ráda a neplánuji zařizovat nějaké "blbosti" pro malé děti. Pokud si rodiče chtějí děti na svatbu vzít, respektuji to, ale předpokládám, že si je zabaví sami. Hlavně se tím netrap. Já jsem si to taky hodně zabírala, ale už jsem se rozhodla hodit to za hlavu a říct jednou pro vždy NE.
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, na tyto otázky - problémy se specializujeme. Mohu nabídnout vytvoření dětského koutku, skákací hrad, popř. když si od nás obj.DJ na svatbu, tak samozřejmě i dětskou diskotéku na začátek. Kostolnik
Odpovědět
Kasli na to, opravdu! Ja jsem z toho tveho prispevku popravde uplne zarazena, ze si vubec nekdo dovoli rict, ze pocita s nejakym klaunem a detskym koutkem! Jako KLAUNEM???? Promin, ale jak se tu uz pise, tak je to svatba a ne zabavne odpoledne pro deti. My budeme mit na svatbe taky deti a nedavno jsem byla na jedne svatbe, kde to bylo vyresene tak, ze tam byla jeste jedna mistnost, kde se nahlali deti, pustilo se tam video, dali se jim omalovanky a co ja vim a byl klid. Mne osobne se to libi, protoze pak nevidis vsude kolem pobihat male deti a porvavat, ale na druhou stranu pokud neco takoveho neni proveditelne, tak se svet nezbori. Ani by mne nenapadlo, ze nekdo muze ocekavat, ze budes zarizovat jeste zabavu pro deti, to je prece vec rodicu se o sve deti postarat a hotovo. Jinak at deti neberou pokud chteji mit od nich klid, nikdo je nenuti. Ale treba na detske zidlicky v restauraci je dobre pomyslet, pokud budou potreba.
Odpovědět
Profilova fotka
V červenci jdu své sestře za svědkyni. Sestra děti nemá, ale já mám děti dvě, 7 a 3 roky. A asi právě proto, že jsem sama matkou se určitě pro ty děti budu snažit nějaký ten mini koutek udělat. Ani mě nenapadlo "obtěžovat" tím nevěstu ale z vlastní iniciativy tam určitě nějaké židličky a stůl z Ikea dovezu a přemýšlela jsem, že tam vezmu pastelky, omalkovánky, plastelinu a třeba nějaké kostky a malé autíčka .. Dokonce jsem přikoupila balonky, aby se dostalo hojně na každé dítko .. Takže za mě .. určitě to není povinnost, navíc věřím, že "mladým novomanželům" tyto starosti jistě nic neříkají (stejně tak jako kdysi mě na mé svatbě), ale dnes už to vidím jinak a určitě mě to nezabije, pokud něco takového uděláme. A pokud to potěší ať rodiče nebo samotné děti tak to bude jen dobře. Teď v létě jak svědčila moje kamarádka, tak tam pro děti s manželem dovezli a vedle v salonku nachystali nějakou promítačku a velké plátno a celý den, tam dětem pouštěli pohádky. Říkala, že to bylo super, že o dětech ani nikdo nevěděl, že tam jsou a rodiče se mohli skvěle bavit. Navíc mi minule paní provozní v naší restauraci říkala, že tím že tam mají každý víkend svatbu, už se taky rozhodli že tam ten koutek zařídí, takže možná ani nebudu muset nic zařizovat..
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, měli jsme na svatbě 16 dětí ve věku 0 - 11 let. Místo jsem vybírala dětem na míru: u lesa, na samotě, se skákacím hradem, prolejzačkama, čoko fontánou a bazénem (ten se nevyužil, bylo už chladno). My měli připravený i nějaký program a soutěž v malování, na kterou pak ani nedošlo. Děti se zabavily samy, někdo si to pochvaloval, prakticky jsme o nich nevěděli. Běhaly různě po skupinkách po areálu, občas vběhly dovnitř, popadly nějaký jídlo a zase si běžely hrát ven. Když vybereš dobrý místo (aby byla alespoň prolejzačka na zahradě), nemusíš pak řešit žádné klauny nebo program. Pro mě bylo důležité, aby si to užily hlavně děti, vzpomínám si, že jako malá jsem se na svatby strááště moc těšila. Musím ale říct, že nikdo z příbuzných mě o dětský koutek apod. nežádal. To mi připadá možná až troufalé.
Odpovědět
Profilova fotka
Nelam si s tím hlavu. My bude mít 12 dětí od 2,5-15let. Na co myslím je,že jim musím říct,aby si sebou vzali hračky. Nějaké hračky tam budeme mít pro všechny,ale né ty jejich oblíbené. Ty omalovánky jsou dobrý nápad. My tam bude mít nastavitelné židličky pro dvě děti, ostatní budou mít pod sebou deky nebo podsedáky. Ale jinak si s tím nebudu lámat hlavu,protože děti budou rády za tu velkou společnost a že jich tam bude víc,tak si budou moci spolu hrát. Ať si tam lítají,jen ať se jim nic nestane a neudělají žádnou škodu. Je to můj a přítelův den a né dětská oslava. Naštěstí si myslím že v tomhle ohledu je moje rodinka v pohodě a dětem se budu i chvilku klidně já věnovat. A nejsem jediná,kdo má rád děti,takže děti zabaví i babičky,tety a kamarádi. :-)
Odpovědět
Tak klaun třeba mi přijde jako dost přehnaný požadavek... Na druhou stranu bych nějakou tu zábavu pro děti vymyslela, i kdyby mělo jít jen o omalovánky, bublifuky či podobné blbinky. Jak se říká "kdo si hraje, nezlobí" a parta nudících se děcek, které pobíhají a křičí může být někdy docela nepříjemná. A rodiče sami o sobě je na celý den nezabaví, to by se jim celou dobu museli věnovat a z vaší svatby by asi moc neměli. My měli tu výhodu, že jsme se po hostině přesunuli na zahradu a zbytek celé akce probíhal tam. Pro děti jsme zařídili trampolínu, šipky (takové ty s umělým hrotem) a naši jako překvapení pro děti i dospělé dovezli helium a balonky. Měli jsme ještě petanque, kterým jsme chtěli zabavit dospělé, ale nakonec ho využívaly i děti. A naopak trampolínu, šipky a balonky si užila taky spousta dospělých. :-)
Odpovědět
No, být na mé svatbě klaun, tak tam nejsem já, neznám snad nic pro děti, co by mi připadalo odpornější, běhá mi z nich mráz po zádech... :D Ale ne, já bych klauna a nějaký speciální program taky nezařizovala. Prostě bych k pozvánce, kde by byla možnost děti vzít, připojila dopis, ve kterém bych mimo jiné upozornila na to, že se žádný speciální program nechystá a že starost o děti zůstává na rodičích. Už tak mi připadá fajn, že zveš i děti, protože to já bych u těch malých neudělala (tedy my je ani v rodině nemáme, ale zkrátka bych nechtěla během obřadu a hostiny vnímat projevy malého dítěte, pro kterého je svatba spíš trápením, než radostí). Nám v restauraci, kde budeme mít svatbu, nabídli možnost dětského koutku, což mi připadá fajn. Byly tam nějaké židličky, stoleček, domeček a skluzavka, vše na měkkém koberci. Takže pokud místo nabízí nějakou takovou možnost, tak bych ji využila, ale v jiném případě zařídila maximálně separé stolek a pastelky (ne fixy, barvy ani nic podobně špinícího). Ať si lidé myslí, co chtějí, ale realita je taková, že se vdáváš, nepořádáš přece dětskou oslavu. Těch dotyčných se zeptej, zda to myslí vážně. Ať si to kdyžtak dotyčná maminka vezme na starost včetně financí.
Odpovědět
Profilova fotka
Nechápu jak vůbec někdo může mít takové "požadavky" - abys zařídila klauna nebo nějaký spešl program pro děti!!!!!???? toto kdyby mi někdo řekl, tak ho pošlu do patřičných mezí asi... My tedy budem mít na svatbě děti 4 (z toho jedno v té době 8mesicni mimi), a je prostě na rodičích, aby se o své děti postarali. Nechápu jak takto někdo může uvažovat.... když už si děti pořídili, tak musí počítat s tím, že se o ně hold budou muset starat - VŽDY A VŠUDE. A ne že pujdou na svatbu a počítají s tím, že o děti bude postaráno. Samozřejmě je správné, že chceš pozvat komplet rodiny - to si zas neumím představit, kdybych musela přítelovým sourozencům (kteří děti mají) říct, ať přijdou jen sami, bez dětí - to fakt nee! Ale jak je budem zvát, tak jim připomenu ať nezapomenou vzít pro své děti nějaké hračky... jsem ochotna zařidit tak nejake ty omalovánky, pastelky, bublifuky a takové prkotiny - v tom nevidím vůbec problém, ale zařizovat klauna nebo nejakou organizovanou zábavu pro děti????? NE! Jak tu bylo řečeno - je to svatba a ne dětská párty!
Odpovědět
@mejzy85 podle mě je to spíš ve tvém zájmu, zabavit děti, aby ti ji "nezkazily" protože nebudou mit do čeho píchnout. neříkám zrovna klauna, ale koutek minimalne. proč tam zvat rodiny s detmi, kdyz si je pak ani neuzijes, protoze se budou muset pořád starat o děcka !!! u zadných soutrěží nebudou, protoze musi hlidat decka, na zadne fotce nebudou, protoze na verande hlidali decko..za me rozhodne zabavu pro male ano. my budem mit 14 deti od 1\2 roku do 5ti let, takže my by jsme tam bez kouku byli jak ve skolce, a pozvat někoho bez děti nas ani nenapadlo, nebot sami po svatbě planujem x-)
Odpovědět
Profilova fotka
My nezarizovali ani detske stolicky, natoz nejakou zabavu specialne pro deti.. rekli jsme to vsem rodicum predem, ze pokud prijedou i s detmi, tak at se o ne plne postaraji, protoze my to planujeme tak a tak a at se prizpudobi.. vetsina pochopila a prijeli bez deti, nenasel se nikdo, kdo by kvuli naseme antidetskemu pristupu neprijel.. byt tebou, tak maximalne co bych tak udelala, je preposlat mezi sebou kontakty maminek a at se domluvi spolecne, kdo treba co priveze na detskou zabavu, apod.
Odpovědět
Článek se načítá
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Profilova fotka
Ahoj, já chci na svou svatbu sehnat "tety" na hlídání z pedagogické fakulty. Jestli bude 10 dětí, tak dvě studentky cca na pět hodin za 100,- na hodinu. A samozřejmostí bude i výběr místa, tím mám na mysli možnost dětského hřiště či koutku. Sama mám roční dceru. Potřebovat to budu sice za rok, ale už teď si chystám alternativy.
Odpovědět
Tak ten klaun mě fakt dostal. Jinak souhlasím s tím, že rodiče si své děti prostě musí zabavit, zároveň je ale nějaká zábava pro děcka dobrá, protože pak nevymýšlí děti, co by kde vyvedly. Běžně tedy dětskou kreativitu podporuji, ale zrovna při takovýchto událostech ne. :-D A co zkusit to přehodit na některou z těch rozhořčených mamin? Navrhnout třeba jeden dva stoly do koutu místnosti a poprosit ji, aby si vzala na starost vybavení a hry, protože Ty tomu přece tolik nerozumíš, když nemáš ty děti, že.... 8-) Jen bych dala pozor na formulaci, aby pochopila, že zapůjčí pastelky a podobně. Jinak by mohla nakoupit výbavičku za tisíce a přijít s účtenkou.
Odpovědět
Ty jo, to docela zírám :-. My budeme mít na svatbě asi 3 děti, ale teda nic jim neplánujeme a řekli jsme jim to předem. Rodiče těch dětí se mě na to už ptali a řekla jsem jim, že prostě nic nechystáme. Tříletá holčička si teda přála, aby mi mohla nést závoj, tak to jsem jí dovolila :-), ale zbytek je na starosti rodičů. Samozřejmostí jsou dětské židličky a jídlo pro děti...to jsme jim zařídili, ale klauna?? Jako proč ne, věřím tomu, že kdyby to byla tvoje iniciativa, tak to děti určitě zabaví, ale rozhodně to není něco, co by ostatní měli předpokládat, že automaticky zařídíš. Já osobně, pokud bych věděla, že budeme mít na svatbě tolik dětí, tak bych zkusila zařídit nějaké hlídání nebo koutek, kde bych dala omalovánky a bublifuky, ale to jen proto, aby mi děti během obřadu nezlobili a během party se tam nehonili :-D Protože nudící se děti na svatbě je to nejhorší, co tě může potkat.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak my meli na svatbe 9 deti. Nic extra jsme jim nechystali,nejake sladkosti,bublifuky a balonky. Deti se spolu zabavily samy, vubec jsme o nich nevedeli,pokud nam zrovna neprebehli pred nohama. Takze klaun a ostatni kraviny jsou uplne zbytecny. Akorat me teda zrovna moc nebavilo sbirat druhy den po celem okoli chaty kousky balonku :-D
Odpovědět
My meli hodne deti a tak jsme udelali detsky koutek....na zem ten detsky koberec....hracky...na stul omalovanky a pastelky.....hracky a koberec bylo z meho a manzelova detstvi, takze zadna investice a omalovanky jsem vytiskla z netu...takze jsme jen koupili pastelky. A jeste jsme na hotelu meli jeden pokoj (za maly poplatek) a tam maminky prebalovali, kojily a dokonce tam mimca nechaly spinkat (a mely u sebe chuvicku). A musim rict, ze u maminek to melo velky uspech. Ano, byla to mala starost navic, ale stalo to za to.
Odpovědět
Profilova fotka
Nerozumím proč bych na svatbě dětem měla zajišťovat klauna? Nejsou v McDonalds... Já se rozhodla pro děti zařídit něco jako dětský koutek- malý stoleček a židličky a v Ikea malovací tabuli popřípadě někde seženu nějaký koberec a pastelky atd. Není to proto že to po mě někdo chce ale sama chci aby se jejich rodiče věnovali svatbě a ne jen malým... Stejně na ně pokaždé nějaká mamka nebo teta bude koukat. No a pak si věci vezmu domů pro syna nebo popřípadě pastelky dostanou děti domů. Nebo se stoleček a židle nechají někde prodat. V některých restauracích mají vlastní takové vybavení. Všude jde o domluvu. Šťastné pořízení.
Odpovědět
My budeme mít na svatbě teda asi 5 dětí, vyloženě jsem je tam chtěla, přijde mi blbé zvát lidi s tím ať přijdou bez dětí. Jsou snad rodina, ne...? Chci někam do rohu šoupnout stolík s židličkama (půjčím si od budoucího švagra, jehož děti tam budou taky), vytisknu z netu nějaké "svatební" omalovánky, koupím pastelky a je to. Ještě mi kámoška nabídla půjčit stan pro děti z IKEA, tak ho tam možná přidám a je to. Všichni rodičové se mě naopak ptali, jestli jsem si jistá, že mají přijít s dětma...a né, že by mi nakazovali klauna, co to je probůh za způsoby?
Odpovědět
My budeme mít na svatbě taky děti ale nikdo by si nedovolil tohle po mě chtít. Všichni si stejně přinesou své hračky.Pro případ tam ale dáme taky stoleček se stoličkama, omalovánky, pastelky a nejakou stavebnici.
Odpovědět
My budem mít na svatbě šest dětí (0-10), od nás nikdo neočekává, že zabavíme nějak dětičky. Ale i tak pro ně koutek na hostině chceme mít - papíry na kreslení, pexeso, puzzle a pro každé dítě svatební omalovánky, možná nějakou stavebnici. A protože je vedle restauračky, kde máme hostinu pískoviště, tak jsme všem rodičům řekli ať vezmou dětem nějaké oblečení na převlečení ať můžou ,,blbnout,, i tam. Jinak u nás na děti vždy někdo dohlídne ;-)
Odpovědět
Ahoj, z rodiny nám dorazí asi tak 3 děti. Hostům jsme oznámili, že vzhledem ke kapacitě statku by bylo dobré zanechat děti doma, aby se nám vešli hosté. Dětský koutek zařizovat nebudu, myslím, že pan majitel tam má trampolínu, ale pokud nemá tak si z toho hlavu lámat nebudu. Ať si rodiče zabaví děti a pokud s tím bude mít někdo problém, je mi líto, ale smolík. Děti z rodiny jsou v pohodě, budou tam mít babičky, takže o to strach nemám. Notebook tam bude taky, takže se jim může i něco pustit, nebo můžou běhat na zahradě....to opravdu řešit nebudu a budu to psát i do "instrukcí", které budu cca měsíc před svatbou rozesílat. Doporučuji Ti to také tak udělat. Aspoň budou všichni oficiálně vědět na čem jsou.
Odpovědět
My rozhodne pro deti nic zarizovat nebudeme.. nemam zadny problem s tim, kdyz si rodice s sebou vezmou deti - zveme rodiny jako celek, ale je to svatba, ne detsky den, takze program je proste pro vsechny stejny a rodice at si deti zabavi sami :). Stejne tam budou deti ruznych veku od 2 po 17, a nevedela bych, od jakeho veku dite povazovat za ''dospeleho'' a nechystat mu napr. svatebni omalovanky. Nerada bych treba 12ti leteho kluka urazila, a taky bych nerada nejake dite zklamala.. proste nechystam vubec nic a necham to na rodicich. :)
Odpovědět
Profilova fotka
My meli detsky koutek - potreby pro kresleni, balonky, korunky na hlavu a tusim plastelina. Zatizovaly koordinatorky. Deti byly nadsene - same holcicky.
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme měli svatbu teď v sobotu, měli jsme tam 6 dětí ( 2-7 let). Měli jsme připravené omalovánky, pastelky a vůbec se k tomu děti nedostaly, počasí bylo nádherné, takže byly od hostiny až do setmění venku. V pensionu měly k dispozici hračky, motorky, autíčko, skákací míč, vedle pensionu bylo dětské hřiště, tak se opravdu vyblbly :-) Ani jsem o nich nevěděla, připravené omalovánky, pastelky a trochu sladkostí dostaly při odjezdu domů. Myslím, že klaun, skákací hrad apod. je zbytečné a já bych nic takového na svatbě nechtěla. Jak tady bylo už napsáno, jedná se o svatbu a ne dětskou party.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Profilova fotka
už jsem se svymi dětmi na svatbě byla a rozhodně jsem od novomanželů neočekávala, že je nějak zabaví, sama jsem jim přinesla z domu hračky a taky stoleček, na který se dá kreslit, protože je na něm folie-tabule, dokonce i ostatní děti si kreslily spolu s těmi mými, i když se předtím neznaly, dá se sehnat třeba na nalepovacitabule.cz, a není třeba shánět papír a křída se dá lehce umýt i z oblečení :D
Odpovědět
Přijde mi zvláštní zvát bez dětí, ale toto je druhý extrém. My jsme automaticky pozvali všechny s rodinou, ale vůbec nás nenapadlo zařizovat dětem program. Ani to nebylo potřeba - vyblbly se při hudbě a mezi sebou. Nikdo nám nic nevyčítal, všichni byli v pohodě. Něco takového by mě asi namíchlo do té míry, že bych byla schopná hostům říct, ať nechodí... :-|
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Profilova fotka
u nás to vyřešil svatební kouzelník, pobavili jsme se úplně všichni - dospělý i děti.
Odpovědět
Tak já mám trošku větší extrém, než nějaký klaun - Budeme mít malou svatbu 30 lidí z toho 12 děti ( už společně máme 2 kluky) pro děti jsem se rozhodla nařídit "" koutek"" s bazénkem, pískoviště, stolečky s omálovánkama,plastelinama, křídy na malování , odrážedla, míčky. Když já chodila na svatby s tím starším synem nikdo se ani nenamáhal něco zařídit pro moje dítě . Nyní když už všichni okolo mají rodiny a malý děti tak požadavky jsou - paní na hlídání , zábavu pro děti čistou aby se neumazaly ( nikde nebylo řečeno,že na odpolední párty nelze děti převléct) . Dokonce byl návrh abych svatbu konala někde jinde,protože zde je daleko dětské hřiště ]-(
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?