Svatba bez klasické hostiny, jaký máte názor?

S přítelem bychom chtěli netradiční svatbu. Uvažujeme o pronajmutí chalupy, kde by se na zahradě odehrál obřad a potom uvnitř skromná svatební oslava. Oběd bychom neměli, jelikož by ho neměl kdo zajistit, ale jen třeba studené mísy, chlebíčky, koláče a dort. Na svatbu budou pozváni asi jen rodiče, sourozenci a svědci, takže cca 10 lidí. Jaký máte názor? Myslíte, že by se hosté mohli urazit, že bude hostina velmi skromná?
Odpovědět
Profilova fotka
Podle mě by to mělo být úplně v pohodě, obzvlášť, když chcete opravdu jen úzký okruh lidí:)
Odpovědět
My to delame v podstate uplne stejne s tim rozdilem ze to nebude jen nejuzsi rodina ale 60 lidi - tzn cela rodina z obou stran. Klasicky obed nebude ale teple jidlo ano - gulas a grilovane (+ prase na rozni). Nevidim v tom vubec zadny problem naopak tam vidim jen vyhodu toho ze to bude mene formalni a ti lide se snad budou citit uvolnenejsi a vic si to uzijou nez kdyz na sebe cely den koukaji pres cely sal od stolu... a pokud to nekoho urazi tak mi to fakt mrzet nebude jestli mu jde jen o zradlo (nemluve o tom ze ho bude vic nez dost i tak) :-)
Odpovědět
Ahoj, podle mě záleží na lidech, které budete zvát. Pokud víte, že by jim nevadilo, že nebudou mít teplý oběd, pak bych to neřešila a nechala jen studené občerstvení. Některým lidem by ale mohl teplý oběd scházet (například starším). Na druhou stranu - nikde není psáno, že se musíte trápit s vytvářením tří nebo čtyřchodového menu, obzvlášť, když svatba bude v podstatě jen v rodinném kruhu. Podle mě by třeba stačilo uvařit hrnec guláše (nebo něčeho jiného jednoduchého, co máte rádi) a pak poprosit některého ze sourozenců, nebo kdo by byl ochotný, aby ho ohřál. A podávat se k němu může chleba. :) Ale věřím, že pokud nemáte v rodině nějakého rejpala, bude v pohodě jakákoliv varianta :)
Odpovědět
Profilova fotka
Mně se ten nápad taky libi :) ja jsem to nejdeuve chtela v chatickach a udelat veprika, ale na nas listopadovy termin se nam to pak zdalo blby :/ kazdopadne napad je to pekny :)
Odpovědět
Ja bych se toho nebala, take to podobne chchi mit. Obrad na jednom miste solu s hortinou, coz by bylo v podani rautu, vecer grilovani a basta....
Odpovědět
Ahojky, mě se to líbí a budeme to mít také tak. Obřad i hostina na jednom místě a pak guláš, raut a prasátko a komu se to nelíbí, tak ať nechodí ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
myslím si, že byste si to měli udělat podle sebe ... vždyt je to váš den a je jedno jak na to budou pohlížet ostatní ne? pokud byste se měli pořád na někoho ohližet to byste se taky nemuseli domluvit vubec.... navíc vždyt je to super představa chalupa krásná příroda, vzdoušek.... jsem určitě PRO netradiční svatby :-) my ji budeme mit taky netradiční ;-)
Odpovědět
@24_simona Ahoj ja taky, presne, takhle jake to chci, takove to mit budu.. Jenze je tam male ale, byla bych rada, aby se tam proste vsichni citili dobre, tak se pokousim nejak se pouciz ze svateb, ktere jsem absolvovala. Jako, nechci mit svatebni kolacky, chci misto toho makronky, zadne vyvazky. Jen obrad, raut a zabava... jo a piti. :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@roozenka tak tak ... hlavně to mít podle sebe ... my zase budeme mít frgále , místo nějakého řízeného oběna bude rautík a samozdřejmě nějaké chutovky a tak a hlavně pitííí ... at neleknem ... budeme to mit o prazdninách venku :-) tedy vyvazkám sem neodolala, mi se to libí budu je mit v barvě svatby s malinkou slunečnicí uprostřed ... vím že to každý sundá ale i tak baví mě je vyrábět a navic nas nebude tolik :-)
Odpovědět
můj původní nápad byl uplně stejný. Jen pohoštění u naší babi. Nicméně mamce se nezdálo, že bychom v tak důležitý den měli jíst na dvakrát:) - i přes to, že nás bude 10 máme malou kuchyň a nějak se nevejdeme k jednomu stolu. Takže nakonec obídek v hospudce a pak posezení u babi, kde bude něco málo zobání. Doufám, že do té doby dostanu svůj vysněný kávovar a budu se s ním moc chlubit.
Odpovědět
Profilova fotka
Řešíme něco podobnýho, svatbu chceme jen decentní, my dva a svědci, ale přemýšlím, jak to vymyslet s obědem, jestli prostě jen vybrat restauraci, ani nic nerezervovat a jen tam přijít, nebo jim to říct v restauraci dopředu...nevím :) ale podle mě nemá cenu dělat hostinu pro lidi ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Zdravim, svatba bez klasické hostiny není až takový unikát, řekl bych tak 1/8 svateb je bez klasické hostiny, většinou např. proto, že obřad se koná až v odpoledních hodinách (14-15) a pak následuje transfer na místo zábavy, takže tam většinou čeká jen nějaký raut, pečené sele a pod. Pokud nemáte rodinu vyloženě lpící na nějakých tradicích, tak bych se toho asi nebál ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
@simculajs Kamarádka se minulý měsíc vdávala, jen oni a dva svědci (jedním z nich jsem byla já) a pak se šlo do restaurace ve 4 lidech, stůl ani nerezervovali, ale bylo to divné, jak na ni ostatní koukali, protože na sobě měla svatební šaty. To mě by se asi nelíbilo.
Odpovědět
Profilova fotka
@mikhael Já bych neměla klasický šaty...jako bílé...ale asi by šlo poznat, že to svatba byla, proto řeším, jak to vymyslím, asi to zarezervuju dopředu :-D
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme mít jen raut neb nás je jak Hujerů a budeme si to celé sami platit. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
původně jsme měli mít hostinu a pak grilovacku u nas na zahrade,máme hodně prostornou:) vcera jsme se rozhodli, ze zvat lidi na hostinu a pak na glirovacku, to prase by nikdo nejedl, takze bude obrad vysadime hosty u nas doma, uvarime jim knedlickovou polivku, pojedeme se fotit, pak sid ame polivku, budou studene misy, chelbicky atd, mezitim se bude grilovat prase, potom dort, a pak prijedou kamaradi okolo 3 hodiny a bude se pit normalne a slavit:)) rikali sme ze za jidlo dame opravdu hodne penez, a kdyz by to pak nikdo nejedl, tak by to bylo zbytecne:)
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych jako host na takovou svatbu ráda přišla, někdo ale možná bude rejpat.
Odpovědět
Profilova fotka
Já myslím, že vůbec ne. Kdyby nebylo jídlo žádné, tak by to asi nebylo úplně ono, ale pokud bude alespoň minimální pohoštění, aby lidi nebyly nevrlí z hladu, tak v tom nevidím žádný problém. Kde stojí, že se musí na svatbě všichni přežrat k prasknutí. Jdi do toho, bude to v pohodě.;)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, taky si myslím, že je to pěkný nápad, navíc to budete mít dle svých představ a přání, takže se toho určitě neboj a klidně si takovou hostinu udělejte. Hlavně je to Váš den, tak ať je to podle Vás. Přeji, ať se Vám vše vydaří jak si přejete.
Odpovědět
@slayc z čeho usuzuješ, že by jídlo nikdo nejedl? většinou se další jídlo podává za 3 a více hodin a to už lidem vytráví ten oběd. nějaké studené mísy a chlebíčky ti mohou na konci května pěkně okorat a zezelenat během chvilky a teprv budeš litovat vyhozených peněz za ně.Já myslím, že oběd je oběd (a ne polévka a chlebíčky ) Já bych to takto neřešila, ale je to každého volba.
Odpovědět
Profilova fotka
probůh , nenechám je venku, máme chlaďáky, a znám lidi v našich rodinách a jejich chutě, když jsme se jich zeptali, jestli chtějí oběd, a pak grilovačku spousta z nich řekla, že na oběd, by asi ani nešli a přijeli by odpoledne na grilovačku, něktěří řekli, že si dají jenom polévku nejraději, a z mojí rodiny prarodiče kteří by si asi jako jediní oběd dali, tak mi řekli že na mojí svatbu vůbec nepůjdou asi, protože proč přeci..takže asi z tohohle sem to usoudila?:) nejdřív sme se společně zeptali našich rodin a pak jsme dělali rozhodnutí:) každý to má doma jinak, nevím jak Vás mohlo napadnout, že nechám chlebíčky okorat a zezelenat.....ano oběd je oběd, také by mi nevadilo ho mít, a sice je to moje svatba ale taky koukám na to, co chtějí ostatní a u nás je to jinak než u Vás;)
Odpovědět
Profilova fotka
@majanax navíc, kdo řekl že oběd nebude, grilované a prase na řožni, je teplé jídlo na celý den, kde si každej bude moci dát co chce, nevím proč by jsme se za něco takového měli stydět nejsme první ani poslední kdo to s přáteli oslaví takhle neformálně :)
Odpovědět
@slayc no tak ty to už máš zjištěné co by asi vaši hosté chtěli, tvůj příspěvek byl o tom jak to budete mít. To, že klasický oběd nebude je patrné z tvého příspěvku, o nějakém stydění nevidím nikde nic, no a o těch chlebíčcích vím jak dopadají pokud je podáváme na rodinných oslavách venku, okamžitě mění barvu :-( Když si přečtu Svatba bez klasické hostiny, jaký máte názor? což je název této diskuze tak jsem ho napsala, no
Odpovědět
Profilova fotka
tak ono zeptat se jich, mi přišlo logické, přeci jen budou součástí té svatby a bez tohohle by to naplánovat podle mě nešlo:) a chlebíčky nechávat venku nejde ani náhodou, taky sem byla na oslavě kde je nechali v létě venku a jíst se to nedá, ale jelikož oslavy venku děláme docela často už máme chladící boxy, kde zůstávají tyhle jídla v pohodě až několik hodin , proto se toho právě nebojím, máme to vyzkoušené:)
Odpovědět
Ahoj holky, máme to take tak. budeme mít raut a prase místo klasického obeda, jen bych potřebovala poradit... kolik myslíte že se sní masa? máme vzít jedno celé prace nebo několik kýt? budeme mít cca 75 - 80 lidí. jeste prosím o jednu radu, mate vymyšlené jak to bude po prijezdu na misto zabavy probíhat? nejaký pripotek s rodinou by asi mel být, ne? ale když to nebude klasika, tak vubec nevim, jak to udelat.. nebo to prijde samo? :) dekuji za rady a vase napady...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?