Restaurace-pár otázek

Ahoj holky,mám pár otázek. Jak to je prosím,vybereme si restauraci,kde budeme mít hostinu. Můžu po nich chtít,aby nám nachystali oběd a raut,ale s tím že si třeba část rautu připravím sama? A co pití? Dá se domluvit,že třeba jejich pivo,kávy,nealko,ale tvrdý alkohol náš? Je mi jasné,že je to o domluvě,ale jde mi o to,ať si neklepají na hlavu,až to po nich budu chtít,tak jsem se vlastně chtěla ujištění,jestli to některá z Vás takhle měla. :) (jinak cca 40hostů,na jaře,Kroměříž) Dííky :)
Odpovědět
@viera055 Jde to, ale je to málo pravděpodobné. Už jen proto, že např. na pití mají nevětší výdělek. Takže i kdyby to dovolili, tak třeba za nějaký poplatek (např. korkovné u vína).
Odpovědět
@viera055 Přinést si do restaurace vlastní jídlo by mi bylo blbé, ale asi záleží, jaká restaurace (myšleno jak moc luxusní) by to byla ;-) Co se týče pití, myslím, že se to většinou domluvit nějak dá - nám bohužel bylo řečeno, že ani s korkovným není žádný vlastní alkohol možný (ale nakonec to máme jinde, takže v pohodě). Strašně moc záleží, na koho narazíte. Myslím, že v menších a méně luxusních restauracích se domluvíte spíš. Držím palce ;-)
Odpovědět
My měli vlastní koláče (a dort), což je myslím běžné, připravovat si vlastní jídlo v restauraci (která od toho je) by mi asi přišlo dost zvláštní. Z pití jsme měli vlastní víno, které nakonec bylo úplně bez korkovného, i když zezačátku se na to v penzionu moc neztvářili. Jinde jsem byla na svatbě také v penzionu, kde svatebčané donesli vlastní veškerý alkohol snad kromě piva, takže to je asi o vyjednávání a o domluvě.
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme to měli tak, že všechno jídlo (kromě svatebního dortu, cukroví a koláčů) jsme brali z restaurace. S pitím to bylo tak, že jsme museli odebrat 1 dl tvrdého na osobu (bylo nás 40, takže 4 litry) a 2 ks nealka v lahvičkách o obsahu 0,2 nebo 0,33 l (Coca-cola, juice, tonic apod.) a zbytek jsme mohli mít svůj. Ale u každého provozovatele je to individuální. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
U nás je oběd a raut v jejich režii, vlastní máme koláčky, dort, víno a slivovici (korkovné nechce). Platíme všem nealko a pivo, tvrdé si musí hradit sami, zároveň máme stop stav - necháme si zahlásit 5000,- a pak uvidíme podle toho, kolik bude hodin. Na oběd nějakých 40 lidí plus pár dětí, večer se protočí asi 65 lidí. Připravte se na to, že korkovné chtějí skoro všude, co se týká koláčků - s těmi problém nebývá.
Odpovědět
@esufi u nás se na nealku+pivu+tvrdém propilo cca 17 000 na cca 70 lidí, takže 5 000 limit na pití se mi zdá docela málo...
Odpovědět
@esufi z toho tvrdý alkohol bylo něco přes 3 000, piv bylo 36 :-) (většina lidí pila naše víno), zbytek bylo nealko a kávičky, tomu se člověk tak nějak nevyhne...
Odpovědět
Ahojky, jak píší holky, hodně záleží na tom, na koho narazíte. Ale určitě se na to neboj zeptat - líná huba... - i když v nějakých luxusnějších restauracích by opravdu mohly koukat divně. My si jídlo můžeme přivést jaké chceme (ale musí to tam být už den předem, to je pak otázka, co vydrží dlouho připravené a také toho, kdy bych si našla čas něco ještě vařit) a jedná se standardně o zákusky, dort a nějaké chlebíčky a jednohubky. Nevím z jakého důvodu si chceš část rautu udělat sama, nemyslím, že bys na tom nějak výrazně ušetřila. Co se týče vlastního pití, někde dovolují si přinést vlastní alkohol, my si můžeme přinést co chceme, ale účtují si špuntovné 50 Kč za lahev. Dále máme strop, že platíme tvrdý alkohol nad 30Kč ceny za velkého panáka, dražší si platí hosté sami.
Odpovědět
většina restaurací nemá žádný problém s dorty, koláčky, zákusky... jiné vlastní jídlo si moc nedovedu představit, to leda někde, kde nemají úplně kalsický provoz, ale spíš jde o něco jako pronájem prostoru... s pitím zpravidla akceptují vlastní víno (s korkovným nebo bez), případně slivovici a třeba nějaký méně obvyklý alkohol ale samozřejmě záleží restaurace od restaurace, my třeba měli restauraci all inclusie - pevná částka na hosta, tudíž jim nevadilo dovezené samozřejm nic, jen ubývalo méně z jejich...
Odpovědět
Tak to jídlo jsem spíš myslela jen doplňky :) jako třeba budoucí tchýně má úžasné tzatziky a různé omáčky ke grilovanému masu. V luxusní restauraci to nebude. Je to vlastně neoficiální restaurace,která není ofiko otevřená kvůli nějakým parametrům v kuchyni tuším. Tak děkuji za Vaše poznatky a uvidím,co mi na to poví majitel :)
Odpovědět
Profilova fotka
@izzybickerstaff tvrdý nehradíme. Lidí nebude moc, ono většina jsou vinaři a pivaři. 5 tis. není limit, jen první ohláška od obsluhy, ale víc jak deset platit nebudem. Moje rodina jede povětšinou na otočku, takže po čtvrtý hodině nás bude tak max. 40 a hromady dětí, co půjdou brzo spát.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak my můžeme vlastní sladké - dort minizákusky, koláče a láhev víca na 2osoby - tedy 50lidí - 25lahví vína, tvrdé nám dá za nákupky flašky přímo a nealko - z toho žijou to se bere od nich.. Ale záleží v menších to jde, my máme drahou restauryci, která se na svatby zaměřuje hodně a tím pádem se vše bere od nich
Odpovědět
Článek se načítá
@viera055 my jsme treba meli drahou a luxusni restauraci, a cokoliv jsme si chteli prinest bylo za korkovne, a to korkovne bylo velmi priznive :) za uskladneni cukrovi byl poplatek, to ve vetsine restauraci nebyva, ale nebyl problem si ho prinest. Dokonce kdyz jsem rekla, ze bychom od nich vzali nejake minidezerty, tak pani majitelka rekla, ze to by se nam prodrazilo, a pak jeste sama navrhla, abychom si prinesli napecene slane tycinky, aby bylo co zakousnout mezi rauty :)
Odpovědět
Profilova fotka
opravdu strasne zalezi jak kde...my jsme to teda od zacatku chteli mit bez starosti, takze úplně vše budem mít od restaurace (kromě dortu, kolacku a minizakusku), ale i kdybychom si chteli neco prinyst, u nas by to neslo :-) ani vino, tvrdy za korkovny :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?