Raut, večeře, volné objednávání, nebo nějaká kombinace?

Profilova fotka
Ahoj nevěsty, byla bych ráda, kdybyste mi mohly poradit. Obřad začíná v 15 hodin, cca v 16 hodin dorazíme na místo hostiny. Pak bych chtěla udělat nějaké slavnostní zahájení, přípitek a dort (na stole by v tu dobu bylo ještě cukroví). Pak potřebuju, aby se šli všichni rychle fotit a najednou máme 18 hodin a přemýšlím, jak řešit jídlo. Mám připravenou zábavnou hru a tombolu, zabere to tak 2 hodiny a chtěla bych, aby to bylo odbyto co nejdříve, aby mohly okolo osmé odjet rodiny s malými dětmi. Takže nechci, aby jídlo nějak rušilo program, a popravdě mi představa uniformní svíčkové s předkrmem, příkrmem a zákrmem podávaná všem najednou nahání hrůzu. Jsem vegetariánka a ne moc velký jedlík a už budu mít v sobě neformální rodinný oběd a ten dort, kompletní menu bych už asi vyzvracela a ani se mi ten styl futrování - obřad - futrování - focení - futrování nezamlouvá. Chtěla bych to mít o něčem jiném, aby jídlo nebylo těžiště zábavy, ale jen jakási kulisa. Myslela jsem si tedy, že by byl ideální raut, kdy si každý bere, co chce a kdy chce. Ale když jsem dostala nabídku za 300 Kč na osobu, kde byly nějaké řízky, guláš, ještě jedno maso a jako příloha chleba a bramboráčky, už si to tak úplně nemyslím. Já sama bych si tam mohla dát tak akorát ty bramboráčky (které jsou počítané asi 3 ks na osobu) a mnozí jiní hosté asi ani to ne. Blesklo mi hlavou, jestli by nebylo pomalu nejlepší nechat hostům k dispozici běžný jídelní lístek restaurace (možná trochu seškrtaný) s tím, že by si každý objednával, co chce a kdy chce, samozřejmě na náš účet. Hlavnî jídlo stojí tak 70 Kč (v té restauraci, o které uvažuju), takže i kdyby si každý dal 3, pořád to vyjde levněji než ten blbý raut. Zase na tom odpadá takové to 'teď všichni najednou jíme', což mně vyhovuje, ale někomu jinému by to mohlo připadat málo slavnostní. Také nevím, jestli tam pak nechybí něco malého k zakousnutí, třeba chlebíčky (to restaurace v nabídce nemá, udělala bych je, ale nevím, jak by se na to tvářili). Co byste mi doporučili? Co by vám nejvíce vyhovovalo jako svatebním hostům?
Odpovědět
1
2
Raut vám navrhla restaurace? A co si s nimi o podobě rautu promluvit? Měli by být ochotni ho přizpůsobit vám na míru, to je přeci standard, stejně tak by měli mít zkušenosti s tím, aby vám připravili něco, co v běžném jídelním lístku nemají. Jo a nabídku 300 na osobu za takový chudý "raut" bych neakceptovala!
Odpovědět
@mysicka_lb jak to tak vidím, tak to bude na té svatbě pěkná dietka :-( To, že nejsi jedlík neznamená, že ostatní budou hladoví kdoví do kolika hodin. Uvědom si, že na obřad ve tři musí vyrazit po druhé, jíst budou doma asi ještě o hodinu dřív, a ty chceš jídlo až v osm nebo kdy, aby jsi neměla narušený program. Nějaký přípitek s dortíkem to nezachrání. Fakt holky některé máte zajímavé nápady :-)
Odpovědět
Profilova fotka
No tak to je fakt husťárna, už vidím jak se hosté baví nejakým šíleně dlouhym programem bez jídla no a jestli tam budou ještě děti, tak by mě to docela zajímalo. Když nechceš hned jídlo, je raut určitě skvělým nápadem. Ale fakt si nedokážu představit, jak se na toto budou tvářit hlavně muži (a že ti většinou rádi jí), na takovou 'hladovou' svatbu asi jen tak nezapomenou.:-)
Odpovědět
Uff, tak mít to takhle, tak v první řadě umře hlady ženich :) a pak asi zbytek hostů. Nezdá se mě to dobrý nápad. Podle mě budou všichni otrávení. Nevím třeba proč děláš tu organizovanou zábavu, když hned na to píšeš, ať je to rychle odbyto. Tak rozděl tu zábavu třeba na dvě na tři části. Vždyť nemusí být všichni hosté u toho. Já bych byla pro ten raut, taky ho budeme mít. A jelikož to máme v létě, bude tam kromě hromady masa :) , taky grilovaná zelenina, zeleninový salát, rajčátka z mozarelou. Je to o domluvě v restauraci. Nedokážu si to představit, na můj vkus mě to přijde moc organizované a hladové :)
Odpovědět
Profilova fotka
Ale proboha, vždyť jsem jasně psala, že by si kdokoli, kdykoli, cokoli objednával z jídelního lístku!! Osmá hodina nebyla zmíněna v souvislosti s večeří, ale v souvislosti s pravděpodobným odjezdem prvních hostů. Četl to vůbec někdo? Tak ještě jednou, možnosti jsou 1. Raut od 17h, předtím dort, 2. objednání si jakéhokoli jídla kdykoli, 3. klasická večeře asi o 18h.
Odpovědět
@mysicka_lb - objednávání z jídelního lístku ti blesklo hlavou - kolem osmé odjezd některých a do té doby nechceš, aby jídlo rušilo program - raut kolem 17 bych ještě brala, ale proč před jídlem dort? - večeře v 18 je pozdě, lidi budou hladní jako vlci - a četla jsem to :-)
Odpovědět
Mě třeba jídlo i v 18h přijde pozdě, já sama bych měla hlad (asi jsem větší jedlík jak ty :) ) Ale tak každý to máme zařízené jinak a v rodině jiné jedlíky :) Hlavně ať to vyhovuje vám :)
Odpovědět
Profilova fotka
@mysicka_lb Objednavani z jidelniho listku mi na svatbu nejak nesedi :-/ zalezi na poctu hostu, ale kdyz si bude chtit obejdnat treba 40 lidi behem kratke doby, tak se muze stat, ze budou na jidlo cekat dost dlouho.. idealni je podle mne raut, ale urcite ne v takove variante jakou ti restaurace nabidla! to je podle mne jen tepla cast rautu, urcite by to chtelo doplnit o nejake studene misy, salaty, pecivo, grilovana zelenina, apod. zkus se s restauraci pobavit o tom, co by sis v rautu prala, klidne vyskrtni neco z tepleho masove jidla Pro priklad tady je studena cast naseho vecerniho rautu Domácí paštička, Sýrová roláda, Kuřecí galantýnka, Mozarella Caprese, Medový meloun s parma šunkou, Rostbýfová rolka, Míchaný letní salát, Těstovinový salát
Odpovědět
Profilova fotka
ja jsem stejneho nazoru jako vsechny holky raut je podle me nejlepsi variantou, hlavne kazdy si muze vzit kdy chce, co chce a nemusi cekat, nez se uvari neco k jidlu a jeste si vybirat z jidelniho listku my jsme treba kvuli prave tomu rautu zmenili misto hostiny a vecerniho rautu, protoze nam nabidli neco podobneho tak mozna zvazovat i tuhle variantu, ale vetsinou se da s restauraci o rautu diskutovat, vsak jsou to pro ne penize a raut neni jen maso, je to salatovy bar, grilovana zelenina a mnoho dalsiho jeste bych nad tim popremyslela my budeme mit obed okolo jedne hodiny, kolem pate budou jezdit hoste na vecerni zabavu a to uz chceme mit raut prichystany, jelikoz se bude hodne pit, tak se musi i hodne jist :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Raut jako svatební pohoštění je opravdu dobrá volba. Pokud někdo nelpí na tradičním obědě, tak lze rautem (zkombinovaným např. i s grilováním) pokrýt celou svatební konzumaci. Bohužel, hodně lidí si pod slovem raut představí např. dva druhy řízků, bramborový salát, k tomu kuřecí paličky apod. Na rautu v našem podání se můžete těšit na min. 40 položek od předkrmů, studených specialit, teplých jídel až po saláty, sýry a dezerty. Navíc zaručujeme, že vše mimo sýrů jsou to originální pochutiny z naší kuchyně, cukrárny, či udírny a vyberou si jak hosté s bezlepkovou dietou, tak vegetariáni.
Odpovědět
Profilova fotka
@majanax @mabelyne @mak07 Vy jste mě asi fakt nepochopily. Já jsem to myslela tak, že jídlo nemá být hlavní program, ale má být KULISA k programu. Tj. PO CELOU DOBU, co bude program, tam má být jídlo k dispozici, a teď je jen otázka, jestli to bude formou rautu, kdy si každý bude volně chodit nabírat z nějakého stolu, nebo tou formou, že si budou volně objednávat u jídelníčku. Jediné, co jsem zavrhla, byla klasická večeře, kdy všichni najednou začnou jíst nějaké megamenu. A to jednak z důvodu, že to já sama nechci, a jednak z důvodu, že by to rušilo program. To, že si někdo zrovna pojídá svoji večeři, program neruší. Programem má být rozbalování dárků, losování tomboly, poděkování některým lidem a tak... To by mě zajímalo, kdy to mám podle vás asi udělat, když na to mám čas zhruba od 17ti hodin do 20ti hodin, než to zabalí první hosté. Nikdo nechce nikoho trápit hlady, vždyť jsem jasně napsala, že si každý může dát třeba 3 večeře za sebou, jestli mu nestačí jedna. Já nevím, ale vy někdo jíte čtyři hlavní jídla denně, k tomu snídani a dort a máte hlad???? Nedělejte ze mě nějakou tyranku nebo držgrešli!
Odpovědět
Ach jo, že já vůbec odpovídala. Žádnou tyranku a držglešli s tebe nedělám a ani si to nemyslím. Jen sem napsala svůj názor a to si podle mě chtěla když ses ptala. Takže ještě jednou odpověď na tvoji otázku, podle mého názoru a bez polemizace o čase podávání jídel. Výběr z jídelního lístku, mě na svatbě nepřijde nevhodný. A myslím, že ani v restauraci nebudou nadšení, když si co půl hodiny, bude někdo něco objednávat. Přikláním se k rautu, jak sem psala taky ho budeme mít. Ale i ten raut se v ten moment, kdy se naschytá, se stanem pro většinu tím těžištěm zábavy, jak píšeš. Je to čerstvé, teplé a z toho co sem byla na svatbách a oslavách, tak se v ten moment téměř všichni hosté postupně zvednout a jdou jíst. Pak už jen postupně zobají. Mě taky není po chuti, že pro spoustu lidí je svatba hlavně o hromadách jídla, ale je to asi tak. Když se popopíjí, tak je prostě hlad a chuť. A s tím megamenu s tebou souhlasím, taky se mě nelíbí předkrmy a svíčkové (i když ji mám ráda), je to hlavně tím, že máme svatbu v létě a nehodlám hosty zabetonovat knedlíkama, aby tam pak podřimovali :)
Odpovědět
Článek se načítá
Zvolila bych určitě raut, ale jak psaly holky mnohem rozsáhlejší, zajímavější. Rozhodně by tam mělo být více druhů jídla, jak pro vegetariány, tak pro ty co mají rádi maso. Nedovedu si teda představit, že jsem na svatbě, kde dojedu z obřadu a musím skoro 3 hodiny přihlížet nucené zábavě. Nemám nic proti rozbalování dárů, tombole, ard...ale myslím, že by to mělo být rozloženo během celeho dne (v tvém případě večera). Lidé se většinou chtějí pobavit s ženichem, nevěstou, mezi sebou, najíst se. I když se ti to nelíbí svatba je i o jídle;-)
Odpovědět
@mysicka_lb Holky, my jsme asi fakt blbé, že jsme ji nepochopily :-D Ale pochopily jsme to všechny stejně jen ona je na jiné straně. No ještě, že na takovou svatbu nejdem :-) Sice cena za hlavní jídlo je víc než výhodná, ale raději nebudu rušit program :-)
Odpovědět
Profilova fotka
..jako člověk z praxe musím úplně souhlasit s Majkll - pohoštění na nabídkovém (nebo dokonce rautovém) stole nikoho rušit nebude, naopak jedlíky nadchne. Jediné, co mohu doporučit je: správnou a trefnou skladbu pokrmů na něm..mějte se!
Odpovědět
Profilova fotka
Já tedy nevím, čtu to už po třetí do kola a furt mám stejný názor. Buď to někdo blbě napsal, nebo budem muset jít zpět do školy. Já jen doufám, že tak jak je to původně napsané, to vypadat nebude. Na pár takových svatbach jsem byla a opravdu zábava skončila v osm večer. Ale ne programem, ale otráveností účastníků. Ono se hezky říká, nechci aby jídlo bylo hlavni, ale je a vždy bude. A že ty to tak nemáš myslím bude jen a jen tuj problém. Hezkou svatbu :-)
Odpovědět
@mysicka_lb Nejsi držgrešle, jen to působí podivně zorganizované..Asi překopej tu zábavu..Nemusí být tak dlouhá.Rozlož ji trochu a bude to poho
Odpovědět
@mysicka_lb Snad jsem pochopila Tvůj záměr ;-) myslím, že nejvhodnější k tomu bude raut. Objednávání jídel z jídelního lístku by při větším množství jídel mohl být problém v podobě dlouhého čekání hostů. Tuto možnost jsi u restaurace ověřovala? Pokud jsme měli větší rodinnou akci (okolo 20 lidí), chtěli objednávku na oběd v podobě hlavního jídla pro všechny předem. Za 300 Kč na osobu by restaurace měla být schopná připravit pestřejší raut a také přizpůsobit se Vašim požadavkům. (Grilovaná zelenina, francouzské nebo české sýry apod.). Vždycky mě vyděsí, když si v restauraci pod vegetariánskými jídly přečtu smažený hermelín. To fakt ne a to maso jím - cca 1-2 x týdně. Ne vždy musí být kvalita na úkor kvantity, že ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ono to bylo tak, že v jedné restauraci mi nabídli ten raut, co jsem psala, a v jiné restauraci to menu. Ta první restaurace je obecně určitě dražší, to je hotel v centru, zatímco to druhé je rastaurace v kraji mého dětství. Tam ale není moc prostor pro raut, naplníme celou vnitřní kapacitu restarace a budeme rádi, když se tam vejdeme. Myslím si, že když má restaurace kapacitu 45 lidí vevnitř a 50 venku, měla by být schopna 40 lidí celkově v pohodě nakrmit. Tím objednáváním nemyslím jen knedlo - vepřo - zelo, ale i třeba poháry, samotné krokety, palačinky a tak - prostě jen takové chuťovky. Myslím si, že by to v tomto směru bylo lepší, protože tahle jídla se na raut dát nedají, ať je jakýkoli a od kohokoli. Ok, ale najdu tedy ještě úplně jiné místo pro raut. Jinak by mě hodně zajímalo, jak chce někdo při začátku obřadu (!) ve tři technicky zvládnout podávání jídla třeba o půl čtvrté. Jestli mám všem rozdat bagety, aby je chroupali při našem ANO, nebo jak bych ty chudáčky hladové lidi měla nakrmit dřív. Obřad končí 15.30 (já vím, děsná nuda), pak nějaké gratulace, focení před radnicí, vyčůrání babiček a dětiček, naskládání se do aut, cesta na místo hostiny. Dřív než 16.15 tam nebudeme. Pak jsem si myslela, že bychom si připili a dali dort jako jediné společné slavnostní jídlo. A nepřišlo mi, že by se k tomu hodil guláš nebo řízek, ale samozřejmě už teda ti chudáčci hladovci můžou mít ten raut otevřený rovnou. Pak jen potřebuju, aby všichni vylezli ven na louku a vyfotili se se mnou. Asi bychom to měli zrušit a místo toho jíst, já vím, ale chci jen nějakou památku. Jenže než se sní ten dort a vyfotíme se, je nějakých 18.00 (někdo možná bude vyfocený už 17.30 a hneeed se vrátí a půjde zase jíst). Proto jsem psala, že by to slané jídlo bylo asi až od 18 hod, to není o tom, že by lidé byli přivázaní na židlích, museli poslouchat program a nerušit, to je prostě hrubý časový odhad chvíle, kdy budeme vyfocení). Pak mám z toho děsně nudného dlouhého programu hru na 15 minut, při které se rozdají lístky do tomboly, a samotné losování tomboly. Při tom chci poděkovat některým lidem, kteří pomáhali s přípravami. A pak losování tomboly, to je podle mě tak na 30 - 45 minut. Ještě někdy musím rozbalovat dárky. To vše bych měla stihnout zhruba do těch 20ti hod. Samozřejmě to nebude nonstop navazovat jedno na druhé, ale jsou to prostě aktivity, které by se v té době měly stihnout. Kvůli miss kyselý ksicht @majanax to ale všechno rušíme a bude jen jídlo.
Odpovědět
@mysicka_lb No vidíš, místo jízlivých poznámek si nám mohla napsat, to co si nám napsala, jak to vlastně bylo v restauraci a že je tam problém s místem a tak... Teď si nám to sice vysvětlila nebo spíš jen mysicka_lb, ale zase nechápu, za každou větou nějaká jízlivá připomínka. A to, že teda kvůli někomu budeš hledat dál, aby byl raut nebo že kvůli některým zrušíš zábavu, mě to přijde víc než úsměvné. Ptala ses a prostě většině z nás přijde raut lepší, ale my jsme ti přece jen odpověděli na tvůj dotaz, tak jak to cítíme .Nikde není psané, že tak je to správné. Třeba zrovna pro vás, je objednání jídla vzhledem místu a programu a skladbě lidí to pravé. Tak tu nebuďme na sebe protivné, stejně bude pro každou ten její den nejlepší ze všech, ať je to jak je to, jen proto, že je její a je jedno jestli bude raut nebo svíčková nebo co :) :) :)
Odpovědět
Profilova fotka
@mysicka_lb hele třeba kamarádka u všech těhle aktivit měla raut otevřený celou dobu. Taky focení bylo hned po obřadu s hosty a potom po hostině (kterou ty teda nemáš, ale budete krájet dort) se fotili už jen ti dva novomanželé. A hostům byl k dispozici bar s pitím a nějaké pochutitny.
Odpovědět
@mysicka_lb promiň, ale chováš se jak kačka, tak proč sem píšeš o radu, když žádnou nechceš? Že máš organizační mezery ti psát nebudu, udělej si to jak chceš a přeji ti, aby si s celým průběhem byla nadmíru spokojená. Ps: to, že má restaurace kapacitu 45 lidí vůbec neznamená, že umí pro tolik lidí najednou uvařit různorodá jídla, tvým vysněným stylem ti hosté mohou čekat na jídlo i dvě hodiny
Odpovědět
Profilova fotka
No, tak to výše uvedené svědčí samo o sobě, že. Už jen nazývat hosty na svatbě 'chudacky hladove', to je gól;-) Vždyť je to nebo bude tvá rodina a přátelé. No, vlastně uvidíš sama.
Odpovědět
Profilova fotka
Nikoho jsem se neptala, jestli to podle něj bude nuda, jestli by chtěl na mé svatbě být, jestli lituje mé hosty, jestli jsem kačena apod. Ptala jsem se, jestli je v mém případě vhodnější raut, nebo objednávání z jídelního lístku. Všichni, co mi odpověděli k tématu, odpověděli, že raut, takže bude raut. K ostatním, co neodpověděli k tématu, snad ani nemám co napsat. Kecy typu "no tak to je fak husťárna, už vidím jak se hosté baví " a "ještě, že na takovou svatbu nejdem" člověka, který něco organizuje a promýšlí, jak by to bylo pro hosty nejlepší, nesmírně potěší. Nechápu, proč někdo dokáže odpovědět slušně a někdo prostě musí za každou druhého shazovat. Samozřejmě, že kvůli žádné zdejší uživatelce nic na programu měnit nebudu, to byla ironie, aby těm uživatelkám došlo, že když remcají a kritizují, je to naprosto k ničemu a jen plýtvají písmenky. A popravdě, taky se mi chce napsat "ještě že tam takoví hosté nebudou". To je vše, téma končím, požádám adminku o zamčení, jestli je tu něco takového možné. Ještě jednou všem slušným, co se snažili konstruktivně poradit, děkuju.
Odpovědět
woooow, to je diskuze :-) Tak zprvu mě asi napadá jediné - když je to takový problém a taková námaha a bůh ví co ještě, proč se neberete jen v nejbližším kruhu a neuděláš to pro rodinu? Na své svatbě nehleď na to, kdo na to jaký má názor, no a co = je to vaše svatba, ne? Vaše peníze... Jestli je to pro tebe prostě problém nebo něco, co ti nedělá dobře a vlastně to asi nepotřebuješ, dohodla bych se s partnerem o nějaké jinačí formě :-) Ale jak už bylo řečeno, určitě musí ti lidi jíst, ale i tak, aby VÁS TO NEZRUJNOVALO = objednávat pro každého za 100Kč/1 jídlo, to si představuju jako mnohem dražší variantu než raut... Pro inspiraci - my budeme mít 50 lidí. Obřad a pak přejezd na místo, kde bude volná zábava v podobě něčeho jako "zahradní slavnosti a grilování". Buď v pronajatém prostoru či na naší zahradě. Jasně, no, je to svépomocí, na prasátko si objednáme pána, co ho přiveze, opeče a ještě nakrájí hostům, táta -kuchař udělá guláš pro svatebčany, v Makru se nakoupí sýry, kuřecí, vepřové, zelenina.... Budou "pepové na grilu", gril. zelenina, sýrový bar, sladký koutek. K tomuto jsem došla po obvolání restaurací a prostor s tím, co vše tam "musíme" mít a u pronájmů zaplatit pronájem a jako podmínku si dali min. objednat guláš a prase a pití pro hosty. Když jsem to spočetla, bylo to dost. Jasně, někdo třeba nemusí mít zahradu, ale stačí se jen zamyslet a jde to udělat i malinko jinak ;-) To, že to má 90% lidí v restauracích neznamená, že pro dobrý pocit to tam musíš mít taky ;-) Ale musíte to tak chtít, to je jasné. O nás je známo, že si rádi zagrilujeme, naše rodiny jsou taky dost s podobnými přístupy a z restaurací byli popravdě i ony samy nervozní = takhle je to pro nás opravdu asi nejlépe = jak pro rodinu, tak i pro nás a naše kamarády :-)
Odpovědět
PS: zdá se mi, že u naší zahradní párty nehrozí, že by ses nenajedla buď ty nebo hosté = prostě se koupí to, co máš ráda ty a partner, ale i to, co jí ostatní. A protože své hosty určitě znáš, tak tušíš :-) Jediné, s čím bych měla popravdě asi problém by byl nějaký speciální typ stravy - bezlepková dieta apod. To si samozřejmě ještě zjistím.
Odpovědět
Profilova fotka
Raut je v tomto případě ideální nápad, zkus se domluvit na jeho podobě, když ti to ta navrhovaná nevyhovuje. 300,- Kč je ovšem báječná cena, abych ti pravdu řekla. Objednávání z lístku zavrhuji a zavrhnou ti ho nejspíš i v restauraci, je to při takovéhle akci neefektivní, a nebyli by jste třeba z výsledkem spokojeni, protože by kuchyň ani obsluha dost dobře nemusela stíhat (tedy nevím, kolik je vás, ale vím, že i 15 lidí si může najednou začít vymýšlet tak, že zaseká restauraci o 60 místech) a celá konzistence party by šla do kytiček, o nějakém zábavném programu by sis pak mohla nechat jen zdát. Co raut v lehčí podobě? Gulášem myslím nic nezkazíte, k tomu výběr z pečiva a třeba i ty bramboráky, polévka, uzeniny a sýry, zelenina grilovaná, salát, klidně i ty sendviče místo chlebíčků... Jak píšeš, je to vaše svatba a vaše názory, ale na druhou stranu jídlo ač není středobodem, by nemělo být ani odbyté. Dělá to v celkovém dojmu hodně.
Odpovědět
Profilova fotka
A ještě upřímně - o svatebčanech se ale moc hezky nevyjadřuješ...a ano, nemusí u obřadu chroupat bagetu, ale my měli k uvítacímu drinku kromě sladkého i jednohubky, aby se ošálily žaludky a vydrželi od těch 11:00, kdy se začali scházet, do 14:00, kdy byl oběd (někteří snídali už v 7, takže jim velice děkuji za trpělivost).
Odpovědět
Profilova fotka
@sarinafull Kdybych měla zahradu, tak bych to na zahradě dělala hned, ale bohužel.... To by se musela pronajmout nějaké chata někde daleko za městem - a na jedné takové svatbě jsem už byla, ale bylo to tam strašně "zaplivané" a to opravdu nejsem člověk, který by chtěl něco nóbl a luxusního. Navíc je tam problém s odvozem - ne každý host má auto a ne každý ho s sebou bude brát, proto potřebuju něco blízko centra (aby se kdyžtak auta mohla otočit a aby mohl kdokoli kdykoli odjet a nemusel čekat, až pojede ten, kdo ho přivezl). @carmenz To jsem reagovala na některé příspěvky, jak budou hosté strašně hladoví a jak budou trpět. Samozřejmě si o svých hostech nic takového nemyslím, ale bylo mi tady vysvětlováno, jak je utýrám hlady, tak proto "chudáčci".
Odpovědět
jj, přesně tak... My sice zahradu máme, ale taky nechci, aby se tady konal hluk, obtěžovali jsme tím sousedy, se kterými máme jinak hezké vztahy a nebo se mi popřípadě něco doma rozbilo s tím, že je to "u nás", tak to přeci nevadí... Takže si nemysli, mám v záloze ještě jeden objekt... ale takového typu, kde to není restaurační, prostě jen objekt, kam si vše popřípadě navezeme sami a protože je to u lesů, řvát by se tam mohlo jak chceme. A pochybuju, že by tam někdo něco rozbíjel, když bychom nebyli u nás. A zaplivané nebo ne = tak ne všechny prostory jsou zaplivané, nemusíš mít zrovna ten objekt, kde to měli tamti, může se ti pošťěstit najít něco jiného. STAČÍ SE NAD TÍM JEN TROCHU ZAMYSLET A HLAVNĚ SI S TÍM DÁT TU PRÁCI a CHTÍT. Objekt je objekt, nemůžu od toho čekat restauračku nebo hotel se super výzdobou. U nás u domu se zase staví. Ale víš co? Upřímě mě je celkem jedno, jen prostě přizpůsobím ten objekt tak, aby si tam nikdo nezlomil nohy a tam, kde to zrovna teď nevypadá nebo tak, tak tam prostě dám nějakou nápaditou pomůcku. V Ikea katalogu je těch nápadů celkem dost... :-) A ne tam hned jet nakupovat, jen se prostě inspirovat - támhle natáhneš nějakou barevnou tapetu, támhle zase něco jiného, vyzdobíš svícny a nějakými girlandami. Jinak asi i s auty tě překvapím - co se týče aut, jako nevěsta musíš počítat s tím, že budou chtít i třeba odvézt, protože na Vaší svatbě budou asi i pít :-) Toto se dá vyřešit třeba "známýma" nebo kamarádama sourozenců, které bys na svatební hostinu nepozvala, ale - za něco k pití a malý přivýdělek ti budou hosty vozit. Auto prostě na tuto možnost budeš muset hold poskytnout, když nebudou jezdit MHD nebo nějak jinak. A jestli čekat nebo ne, no a co :-) Je to vaše svatba a TAK, JAKÝ VY NASTAVÍTE PRAVIDLA A JAKÝ BUDETE POSKYTOVAT"SLUŽBY", TAKOVÝ TO PROSTĚ BUDE. jen to asi doporučuju sepsat do mailu, ať hosté vědí. My to budeme dělat stejně, ať si to pak každý prostě přizpůsobí tak, jak chce :-) Nikoho nenutíme tady spát, nikoho nenutíme řídit pod vlivem, prostě se na svatbě bude jíst a pít, co tam dáme a tečka. Ale já se na oplátku budu snažit ten jídelníček prostě tomu přizpůsobit, nikoho nebudu nutit jíst to, co mám ráda já ;-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?